Laravel - The PHP framework for web artisans

19 mai 2014

Definit ca un limbaj de programare Open Source, asemănător PHP, Laravel a câștigat prin simplitatea și facilitatea interfaței prezentate un număr mare de programatori.

Laravel - The PHP framework for web artisans

Definit ca un limbaj de programare Open Source, asemănător PHP, Laravel a câștigat prin simplitatea și facilitatea interfaței prezentate un număr mare de programatori. Considerat nu doar simplu de instalat și folosit, ci și elegant, Laravel prezintă acea doză de atractivitate care poate încânta ochiul tehnic al dezvoltatorului web, care își dorește să creeze layout-uri aspectuoase, fără cunoștințe avansate de web design sau design de produs. Este vorba despre o revoluționare a tot ceea ce înseamnă, de ani buni, PHP și Wordpress (în ceea ce privește blogurile specializate).

Laravel rezolvă una dintre cele mai întâlnite probleme ale dezvoltatorilor: aceea a livrării rapide a unui produs validat și bine cotat la nivelul pieței. Extrem de importantă este și dezvoltarea unui produs care să exprime profesionalism, seriozitate sau care să convingă consumatorii să treacă la următoarea etapă, aceea a achiziției.

Toate aceste probleme par a fi facil rezolvate de o soluție Open Source, cunoscută în rândul programatorilor sub numele de Laravel. Ușurința în folosirea Laravel este consolidată și de manualul de utilizare, complet și extrem de bine documentat.

De asemenea, în jurul acestui framework s-a construit o comunitate puternică de dezvoltatori și testeri, pregătită prin experiența proprie, să ofere soluții reale problemelor pe care le punctează dezvoltatorii.

În momentul lansării, Laravel a creat rumoare prin asumarea promisiunilor referitoare la minimalizarea efortului și a transformării acțiunilor de programare în ceea ce programatorii numesc fun mood. De asemenea, Laravel scoate la iveală un alt set de algoritmi, departe de a fi plictisitori, lăsând o mai mare libertate programatorului în vederea concentrării asupra arhitecturii unei aplicații, nu scrierea propriu-zisă a liniilor de cod. De asemenea, modificarea ulterioară pe care un programator Laravel o face pe un segment de cod sau într-o funcție nu afectează alte module ale aplicației, fapt ce oferă un plus de siguranță și de relaxare.

Laravel a introdus proceduri logice și intuitive, ce vizează denumirea dată fișierelor salvate, claselor sau bazelor de date apelate. Prin alegerea funcționalității Smart Defaults, Laravel permite focusarea programatorului asupra bunei funcționări a aplicației, precum și pe dezvoltarea rapidă și corectă (fără erori) a structurii de cod.

Laravel promovează DRY (Don’t-Repeat-Yourself), un principiu prin care o funcționalitate este scrisă pentru o singură dată și fără eventuale erori. De asemenea, Laravel oferă un mediu tehnic prielnic împărtășirii facile a liniilor de cod între modulele unui program.

Toate aceste avantaje ale folosirii Laravel sunt susținute de unul dintre cele mai recente trenduri din domeniul IT, ce recunosc viitorul industriei online prin tot ceea ce înseamnă FIA (Future Internet Architecture program).

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward