Intracom Telecom, un furnizor de solutii si sisteme de telecomunicatii de nivel mondial, a carui subsidiara in Romania este INTRAROM, a anuntat astazi introducerea in portofoliu a solutiei de transmisiuni radio E-Band, UltraLink ™ -GX80. Compania va expune produsul sau cu caracteristice unice cu ocazia Mobile World Congress din Barcelona, in perioada 27 februarie - 02 martie 2017, la standul nr. 7B54, hala 7.
Operatorii de telefonie mobilă și furnizorii de servicii Internet pot beneficia de UltraLink ™ -GX80, un sistem radio FDD de ultimă generație, de capacitate foarte mare, care a fost dezvoltat pentru a oferi servicii comparabile cu cele oferite de fibra optica, la un cost redus. Acesta este un sistem radio Ethernet compact de exterior care funcționează în întreaga banda E (71-76 / 81-86 GHz), ideala pentru conectarea la retea a locatiilor care utilizeaza echipamente de acces radio de tip 4G / 4G + / 5G precum si interconectari ale elementelor statiilor distribuite functionand pe principiul C-RAN. Echipamentul poate atinge o capacitate de transfer a informatiei de până la 10 Gbit/s full duplex, oferind posibilitatea tehnica de configurare in mod transport Ethernet sau mod CPRI doar din capabilitatile software. Unitatea radio oferă un set complet al conectivitatii la retea precum si de sincronizare prin intermediul a 3 interfete (1 x Gigabit Ethernet, 2 x 1/10 Gigabit Ethernet), permitand conectarea în topologiile complexe ale rețelei fara necesitatea unor switch-uri externe. Functionarea in mod de transport CPRI permite transmiterea simultana a trei interfete pana la Optiunea7.
John Tenidis, Director de Marketing al Portofoliului de Soluții Wireless Intracom Telecom, a comentat: "Ne-am extins în continuare portofoliul de transmisiuni in unde milimetrice cu un nou echipament radio punct la punct de moua generatie, functionand in banda E. Acesta ofera o creștere a capacității de transfer a informatiei cu un ordin de marime comparative cu sistemele de transmisiuni radio convenționale . UltraLink ™ -GX80 este un radio versatil de viitor, care satisface nevoile crescute ale cerintelor de conectivitate ale implementarilor de tip 4G + precum si viitoarele implementări de tip 5G. în același timp, acesta permite operatorilor de rețele de telefonie mobilă sa implementeze astazi la un cost eficient o arhitectura de tip C-RAN prin sustinerea transportului nativ CPRI, fiind în același timp posibil de a fi actualizat din punct de vedere software pentru a sustine protocoalele de conectivitate de mâine. "