Interviu EduCat – De la aplicații software la cursuri IT și de MBA pentru copii.

05 Feb 2020

În cele mai multe dintre industriile competitive, beneficiile acordate angajaților și atenția la nevoile lor personale sunt un diferențiator esențial. Astfel, tot mai multe companii aleg să diversifice și să investească tot mai mult într-o suită completă și variată de avantaje chiar și indirecte, pe care să le ofere angajaților. Unul dintre acestea este EduCat, centrul de training și formare creat de traineri cu experiență de peste 20 de ani în dezvoltarea cognitivă și personală a copiilor. Cum a pornit proiectul și în ce constă un abonament EduCat pentru un angajat al unei companii ne spune Ben Giurgiulescu,  CEO InfomediaPro & EduCat.
Interviu EduCat – De la aplicații software la cursuri IT și de MBA pentru copii.

 

 1. Ce este EduCat și cui se adresează cursurile de formare?

EduCat este un centru de formare pentru copii, 100% românesc, creat din pasiune pentru programele educaționale aplicate și gândite ca fiind o extensie a programelor școlare. Cursurile EduCat se adresează copiilor, ca beneficiari direcți, dar comunicarea noastră este adresată părinților, factorii decizionali principali în contextul acestui proces. De asemenea, pentru că ne-am dat seama cât de mult timp petrec aceștia la birou și înțelegând nevoia de a diversifica beneficiile acordate angajaților, ne-am propus o abordare inedită, prin introducerea cursurilor EduCat, sub foma abonamentelor, în lista de beneficii a companiilor. Avem, astfel, trei tipuri de stakeholderi: copiii, părinții și managementul/HR-ul companiilor.

 1. De unde a pornit ideea de a construi centrul EduCat?

După 20 de ani în care am învățat chiar noi ce înseamnă să construiești programe școlare, conținut pentru cursuri, manuale școlare și software educațional, pe baza feedback-urilor primite de la cadre didactice, părinți și chiar copii, ne-am dat seama că învățarea prin joacă, deschidere, comunicare și empatie dă cele mai frumoase rezultate și crește rapid performanțele copiilor. Așa a început povestea EduCat.

 1. În ce constau beneficiile oferite de centrul de formare EduCat pentru companii, din perspectiva managementului, a anjaților și, desigur, a copiilor acestora?

Accesarea unui set distinct de beneficii pentru proprii angajați este, din punctul meu de vedere, o formă suplimentară de fidelizare a eforturilor colegilor, de apreciere a timpului alocat dezvoltării companiei, în detrimentul, de ce să nu fim sinceri, chiar și al timpului petrecut cu familia. Așadar, pentru a susține acest demers, companiile pot accesa aceste abonamente, prin care pot contribui activ nu doar la creșterea performanțelor la birou, ci și prin reducerea stresului și oferirea confortului emoțional și psihologic al angajaților.

În domenii extrem de bine dezvoltate, cum este industria IT, este cunoscut faptul că o companie nu mai este doar angajator, ci parte a vieții personale a colectivului. Prin atenția față de educația copiilor, acest fapt este extrem de bine pus în valoare.

 1. Care este costul minim pe care compania trebuie să îl plătească pentru un angajat?

În funcție de numărul de copii ai angajaților din companii, acestea beneficiază de abonamente de cursuri pentru întregul an școlar și un bootcamp de vară, costurile pornind de la 170 de lei/copil/lună. Abonamentul include cursuri de electronică pentru copii, de creativitate, de programare, de robotică, MBA Junior (cursuri de educație antreprenorială pentru copii), geografie distractivă sau cursul de timp liber.

 1. Aveți companii care au ales deja să beneficieze de astfel de abonamente?

Da, în prezent, peste 200 de cursanți au ales să fie parte din povestea EduCat, numărul lor fiind în continuă creștere. Iar relația cu respectivele companii a devenit una de prietenie, fapt care nu poate decât să ne bucure.

 1. Ce tip de competențe dezvoltă cursurile și cine sunt trainerii?

Trainerii noștri au la bază experiența acumulată în activitatea InfomediaPro și PitiClic, prin crearea a peste 300 de produse și peste 3000 de module dezvoltate în aplicații software educaționale, manuale digitale și cursuri dedicate pentru copii și adulți. Competențele pe care ne dorim să le dezvoltăm sunt atât de ordin tehnic, cât și cognitiv-relațional, prin creșterea abilităților de exprimare, comunicare, creație, responsabilizare, auto-cunoaștere și, desigur, de învățare propriu-zisă.

Cred cu tărie că EduCat este o bază excelentă pentru viitorii liceeni și pentru profesioniștii de mâine.

 1. Cum primesc cei mici cursurile și care este feedback-ul părinților?

Prin cursurile de electronică, robotică, geografie sau programare, copiii descoperă noi lumi, iar asta face parte din parcursul lor natural. Așadar, este o componentă de care au atât de mare nevoie, încât atunci când o întâlnesc, o îmbrățișează cu drag și devin atașați de ea, curioși să o descopere. Așa se întâmplă, practic, prin fiecare curs.

Din perspectiva părinților, cred că putem vorbi despre o validare a calității cursurilor. Ce poate fi mai credibil decât faptul că sute de părinți ne aleg să fim parte din timpul liber al copiilor lor și ne recomandă mereu către alți părinți?

 1. Pentru că piața cursurilor este una în continuă creștere și dezvoltare, care este garanția calității pe care o primesc atât copiii, cât și părinții lor?

Copiii sunt cea mai sinceră metodă de validare a calității. Dacă lor nu le va plăcea un curs, dacă nu se vor simți atrași de un trainer, dacă timpul li se va părea că trece greu, vor spune mai repede acasă decât se întâmplă să o facem noi, adulții. Cred că aceasta este cea mai bună metodă de măsurare a calității implicării noastre, prin tot ce înseamnă EduCat.

Infomedia Pro este o companie cu capital integral românesc înfiinţată în anul 1997. Cu o experienţă vastă în realizarea de aplicaţii multimedia interactive (peste 300 de produse, peste 250 de module dezvoltate – entităţi educaţionale), Infomedia Pro a realizat un efort susţinut pe parcursul celor peste 20 ani de existenţă, pentru a câştiga un rol important pe piaţa de software interactiv din România.

Activitatea principală a firmei este realizarea de programe software. Majoritatea programelor realizate de către Infomedia Pro se înscriu în categoria:

Software educaţional interactiv:

Tipuri:

 • Programe multimedia interactive (tip joc interactiv) bazate pe conceptul de învăţare prin descoperire şi joc
 • Lecţii multimedia interactive – utilizate ca metode de învăţare moderne;
 • Programe de testare de cunostinte / teste multimedia interactive
 • Dictionare multimedia interactive

Crearea software-urilor educaţionale se realizează prin implicarea directă a cadrelor didactice şi a specialiştilor psiho-pedagogi şi sunt create pentru a oferi un suport în învăţare. Toate softurile create respectă curriculumul naţional şi acoperă majoritatea disciplinelor de studiu.

In prezente Infomedia Pro produce programe educationale, jocuri educative pentru Windows, Mac, iOS si Android (pentru calculatoare personale, tablete si telefoane inteligente).

O altă activitate realizată de către Infomedia Pro este realizarea de produse educaţionale care includ software interactiv.

Din anul 2011, compania se poate mândri cu introducerea unui concept revoluţionar de produs hardware plus software, „activ“ pe piaţa de produse educaţionale. Device-urile de introducere a datelor (tastatura şi mouse) sunt înlocuite cu un alt gen de device, “Covorasul PitiClic”. Este un “covoraş” special în genul covoraşelor de dans, prevăzut cu butoane selectabile cu ajutorul picioarelor, care se conectează la calculator prin USB. Astfel, software-ul educaţional multimedia interactiv este pilotat cu ajutorul picioarelor, un pas pe covoraş fiind echivalentul unui clic de mouse, iar copilul se joacă, învaţă şi face mişcare în acelaşi timp. Produsul este ideal pentru copiii activi, care în timp ce se mişcă învaţă. De asemenea, acest produs este benefic pentru a-i învăţa pe copii orientarea şi poziţionarea în spaţiu.

De asemenea, Infomedia Pro s-a specializat în organizarea de seminarii de formare la nivelul întregii ţări. Scopul principal este acela de a încuraja crearea şi utilizarea de software educaţional în învăţământul preşcolar şi primar, urmărindu-se stimularea creativităţii cadrelor didactice în vederea realizarii scenariilor ce stau la baza software-ului educaţional multimedia interactiv pentru copii preşcolari şi şcolari mici, precum şi de a încuraja dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, punându-le la dispoziţie instrumentele necesare realizarii unor scenarii de calitate.

Experienta detinuta

Compania produce software interactiv de 16 ani. De-a lungul anilor şi-a format o reţea proprie de distribuţie, reuşind să se susţină financiar şi să crească de la an la an.

A ţinut întotdeauna pasul cu progresul tehnologic şi a promovat de-a lungul timpului valorile morale şi culturale ale poporului român atât pe teritoriul tării, cât şi peste graniţe.

Infomedia Pro este primul producător român de software educaţional pentru Mac si pentru PDA.

Încă de la înfinţare, compania a realizat software interactiv pentru diverse grupe de vârstă, de la preşcolari la liceu, specializându-se în ultimii ani pe segmentele de vârstă 3-7 ani, 7-11 ani.

În anul 2006, a fost înregistrată ca marcă proprie marca „PitiClic”.

Firma a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe linii de produse software interactiv multimedia.

În cea mai mare parte, produsele software educaţional interactive au fost dezvoltate dual platformă: PC/MAC.

In prezent Indomedia Pro si PitiClic pot fi regasite pe majoritatea calculatoarelor, tabletelor si telefoanelor inteligente ale copiilor din Romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum să extragi date din diverse tipuri de documente?

Connections integrează pentru prima dată AI într-unul dintre produsele sale: IDScanner pentru orice tip de documente

Citește articolul
Softlead

Top 10 tipuri de aplicații software utile companiilor de producție de materiale de construcții din România

În România, conform platformei de date financiare Termene.ro, sunt peste 58.000 de companii de producție, cele mai multe dintre acestea fiind companii mici și medii.

Citește articolul