Intel Romania Software Development Center oferă 13 poziții de internship studenților pasionați de tehnologie

22 Apr 2015

„Cercul de tehnologie”, ediţia din 2015 a programului Intel Summer Experience, are mai multe poziţii deschise şi mai multe provocări profesionale pentru iubitorii de tehnologie şi inovaţie

Intel Romania Software Development Center oferă 13 poziții de internship studenților pasionați de tehnologie

„Cercul de tehnologie”, ediţia din 2015 a programului Intel Summer Experience, are mai multe poziţii deschise şi mai multe provocări profesionale pentru iubitorii de tehnologie şi inovaţie

Intel Romania Software Development Center reeditează pentru a treia oară consecutiv programul de internship pe durata verii, Intel Summer Experience, în cadrul căruia studenţii pasionați de tehnologie şi inovaţie sunt aşteptaţi să îşi depună CV-urile pe http://intel.stagiipebune.ro. Succesul înregistrat în ediţiile anterioare a determinat Intel să crească numărul stagiilor oferite, astfel încât anul acesta sunt deschise 13 poziţii de internship.

La program sunt invitați să se înscrie studenți din anii I, al-II-lea și al III-lea, îndeosebi de la facultăți cu profil tehnic sau matematică. Stagiile deschise necesită, în funcţie de responsabilităţile postului, cunoştinte minime de software şi hardware, abilităţi de lucru în sisteme precum Linux sau C/C++, familiaritate cu JavaScript, Phython, GIT, PHP. Cu scopul de  a-şi  dezvolta abilităţile şi competenţele tehnologice, studenţii vor face parte din proiecte şi echipe diferite, ocupând poziţii de analiză performanţă, optimizare tehnologii, dezvoltare platforme Android sau Chrome. Sarcinile vor include cercetare, analiză de performanță și optimizări pentru modelarea  platformelor hardware, dezvoltare de aplicaţii Android pe tehnologii Intel, realizarea de soluții de automatizare a măsurării parametrilor de performanță ai unui sistem de tip server, precum și prezentarea rezultatelor către membrii echipelor cu care se colaborează.

Intel România susține învăţământul românesc şi este un promotor al proiectelor de cercetare şi dezvoltare dedicate studenţilor. Susţinem ideea acumulării de experiență practică de lucru în domeniul cercetării - dezvoltării - inovării software şi ne bucurăm de interesul studenţilor pentru programul Intel Summer Experience din anii anteriori. Studenţii selectați vor avea acces la resurse Intel şi vor lucra la proiecte ca parte din echipe globale, într-un centru de excelență”, declară Mihai Constantin-Pau, Engineering Manager, Intel Romania Software Development Center.

Stagiul de practică va începe pe 22 iunie și se va încheia pe 25 septembrie 2015. Pe parcursul celor trei luni petrecute în cadrul centrului de cercetare-dezvoltare software Intel, studenții vor lucra la proiecte tehnice sub îndrumarea inginerilor Intel, vor participa la cursuri de dezvoltare profesională și personală, dar și la activități de echipă.

Toate stagiile de practică sunt remunerate și recunoscute ca practică de către facultățile din care provin studenții, în baza colaborării oficiale pe care Intel o are cu mediul universitar din România. În urma primelor ediții ale programului Intel Summer Experience au fost recrutați 23 de studenti, dintre care 11 lucrează în continuare pentru Intel.

„De-a lungul celor 3 luni, am interacţionat cu ingineri cu experienţă în diverse domenii de la care am avut multe de învăţat. În plus, am văzut ceea ce presupune munca într-o organizaţie multinaţională. După ce am obţinut licenţa de inginer, am aplicat şi am fost acceptat pe o poziţie de Software Engineer în cadrul echipe de Security QA. Experienţa de intern din programul Intel Summer Experience m-a ajutat să mă integrez mai uşor.”declară Costin Carabaş, Inginer Software, Intel Romania Software Development Center.

Numărul CV-urilor înregistrate în programul de internship Intel Summer Experience 2.0 a fost cu 52% mai mare comparativ cu anul 2013, creştere preconizată şi pentru 2015.

În editia Intel Summer Experience 2013, Intel a avut deschise 11 poziții de internship. În ediția 2014  au fost deschise 12 poziții.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul