Inovatie in nori. Si dincolo de ei.

16 octombrie 2013

Cea de-a treia editie a conferintelor Inovatie in IT&C, organizata de www.wall-street.ro, alaturi de partenerul principal Star Storage a punctat cele mai importante subiecte ale momentului, nu doar pentru pamanteni, ci, mai ales, pentru cei aflati in nori. Conferinta i-a adus alaturi pe cei mai cunoscuti specialisti in domeniul IT&C, cele mai bune solutii prin care IMM-urile si antreprenorii pot inova, dar si strategii aplicate.

Cea de-a treia editie a conferintelor Inovatie in IT&C, organizata de www.wall-street.ro, alaturi de partenerul principal Star Storage a punctat cele mai importante subiecte ale momentului, nu doar pentru pamanteni, ci, mai ales, pentru cei aflati in nori.

Conferinta i-a adus alaturi pe cei mai cunoscuti specialisti in domeniul IT&C, cele mai bune solutii prin care IMM-urile si antreprenorii pot inova, dar si strategii aplicate. Primul panel al conferintei moderata de Claudiu Vrinceanu, Redactor-Sef Wall Street, a debutat cu un exercitiu de creionare a definitiei inovatiei pentru fiecare dintre speakerii invitati: Catalin Paunescu (Managing Director, Star Storage), Mihai Iordache (Director pentru solutii si parteneri, Microsoft Romania), Adrian Popa (Hosting Data Center Product Manager, Romtelecom), Bogdan Balaci (CEO, Ymens).

Cele mai importante elemente ale inovatiei se regasesc in atitudinea oamenilor, in dinamica, activitate, executie, cu atat mai mult cu cat perioada crizei a insemnat o etapa esentiala in generarea proceselor inovatoare. Explicarea acestui fenomen este extrem de simpla si intuitiva: IMM-urile au simtit amenintarea specifica perioadei, s-au confruntat cu diminuari ale bugetelor, cu pierderi, cu lipsa motivatiei si, aparent, cea mai simpla strategie este aceea a pozitionarii ca primul sau singurul. Care implementeaza. Prin inovatie.

Domeniul IT&C este prin definite un spatiu al inovatiei. Pentru cei care pun semnul egalitatii intre inovatie si creativitate, cele spuse mai sus reprezinta un paradox. Pentru cei care au viziune si transforma functionalitati tehnice in actiuni de marketing si in solutii de promovare, este curaj si inovatie. Pe timp de criza si chiar si dupa, concluziile sunt extrem de clare: din punctul de vedere al lui Catalin Paunescu (Star Storage), eficienta a scazut, timpul se comprima, iar solutia este, in mod evident, inovatia. Importante sunt si cele trei intrebari pe care managerul le recomanda: ce poate sa livreze tehnologia, cu adevarat?; ce este folositor pentru utilizatori? si ce permite piata?.

In acest context, apar doua concepte care se pot sprijini sau exclude: ideea si inovatia. Mihai Iordache (Microsoft Romania) sustine inovatia in cloud, pe un segment de business care ofera infrastructura si furnizorii. In acest sens, utilizarea tehnologiei se face ca un model de competitivitate pentru clienti ale caror nevoi sunt strans legate de flexibilitate, mobilitate si tehnologii de colaborare, asa cum a prezentat Adrian Popa (Romtelecom).

Una dintre cele mai interesante abordari a fost cea sustinuta de Bogdan Balaci (Ymens), cel care a asemanat viziunea intr-un business tehnic, cu un joc de Lego, este important algoritmul de alaturare a pieselor, precum si modul de imbinare. Pentru Ymens, povestea este una asemanatoare, fiind bazata pe standardizare, fluctuatii, investitii si integrare. Mai mult decat atat, Bogdan Balaci a prezentat o formula care explica in timp si bani, fenomenul cloud computing:

Cloud = (timp + bani) x sustenabilitate

Astfel, alegerea unei solutii de tip cloud face parte din etapa de sustinere si de „salvare” a unei companii in perioada de criza, prin avantajul principal, acela al reducerii costurilor totale ale proprietatii. Practic, componenta investitionala se muta din spatele beneficiarului in spatele furnizorului.

Cel de-al doilea panel a reflectat implicarea antreprenoriala in procesul de inovatie, alaturi de nume precum: Voicu Oprean (CEO Arobs), Antonio Eram (CEO, Netopia & Mobil Pay), Tudor Cobalas (Business Developer, XL Team), Andrei Costescu (Founder & CEO MReady).

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

56% dintre organizațiile din România ar apela prima dată la furnizorul lor de securitate cibernetică, după un atac

Pe fondul unui peisaj al amenințărilor cibernetice care evoluează permanent, peste jumătate dintre organizațiile europene (57%) consideră că este ușor pentru atacatori să își ducă la bun sfârșit planurile fără a lăsa vreo urmă. În plus, 79% dintre respondenți ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac – conform unui studiu[1] recent Kaspersk...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Aplicațiile software pentru consultații medicale – în topul preferințelor spitalelor și clinicilor private

Sistemul medical este unul dintre principalii actori ai mediului economic, poziționându-se mereu la baza piramidei nevoilor oamenilor, fie că este vorba despre persoane fizice sau juridice. Astfel, Softlead recomandă achiziția și implementarea aplicațiilor software dedicate, ca instrumente vitale de planificare și oferire a consultațiilor medicale la distanță....

Citește articolul arrow_forward