Inovatie in nori. Si dincolo de ei.

16 octombrie 2013

Cea de-a treia editie a conferintelor Inovatie in IT&C, organizata de www.wall-street.ro, alaturi de partenerul principal Star Storage a punctat cele mai importante subiecte ale momentului, nu doar pentru pamanteni, ci, mai ales, pentru cei aflati in nori. Conferinta i-a adus alaturi pe cei mai cunoscuti specialisti in domeniul IT&C, cele mai bune solutii prin care IMM-urile si antreprenorii pot inova, dar si strategii aplicate.

Cea de-a treia editie a conferintelor Inovatie in IT&C, organizata de www.wall-street.ro, alaturi de partenerul principal Star Storage a punctat cele mai importante subiecte ale momentului, nu doar pentru pamanteni, ci, mai ales, pentru cei aflati in nori.

Conferinta i-a adus alaturi pe cei mai cunoscuti specialisti in domeniul IT&C, cele mai bune solutii prin care IMM-urile si antreprenorii pot inova, dar si strategii aplicate. Primul panel al conferintei moderata de Claudiu Vrinceanu, Redactor-Sef Wall Street, a debutat cu un exercitiu de creionare a definitiei inovatiei pentru fiecare dintre speakerii invitati: Catalin Paunescu (Managing Director, Star Storage), Mihai Iordache (Director pentru solutii si parteneri, Microsoft Romania), Adrian Popa (Hosting Data Center Product Manager, Romtelecom), Bogdan Balaci (CEO, Ymens).

Cele mai importante elemente ale inovatiei se regasesc in atitudinea oamenilor, in dinamica, activitate, executie, cu atat mai mult cu cat perioada crizei a insemnat o etapa esentiala in generarea proceselor inovatoare. Explicarea acestui fenomen este extrem de simpla si intuitiva: IMM-urile au simtit amenintarea specifica perioadei, s-au confruntat cu diminuari ale bugetelor, cu pierderi, cu lipsa motivatiei si, aparent, cea mai simpla strategie este aceea a pozitionarii ca primul sau singurul. Care implementeaza. Prin inovatie.

Domeniul IT&C este prin definite un spatiu al inovatiei. Pentru cei care pun semnul egalitatii intre inovatie si creativitate, cele spuse mai sus reprezinta un paradox. Pentru cei care au viziune si transforma functionalitati tehnice in actiuni de marketing si in solutii de promovare, este curaj si inovatie. Pe timp de criza si chiar si dupa, concluziile sunt extrem de clare: din punctul de vedere al lui Catalin Paunescu (Star Storage), eficienta a scazut, timpul se comprima, iar solutia este, in mod evident, inovatia. Importante sunt si cele trei intrebari pe care managerul le recomanda: ce poate sa livreze tehnologia, cu adevarat?; ce este folositor pentru utilizatori? si ce permite piata?.

In acest context, apar doua concepte care se pot sprijini sau exclude: ideea si inovatia. Mihai Iordache (Microsoft Romania) sustine inovatia in cloud, pe un segment de business care ofera infrastructura si furnizorii. In acest sens, utilizarea tehnologiei se face ca un model de competitivitate pentru clienti ale caror nevoi sunt strans legate de flexibilitate, mobilitate si tehnologii de colaborare, asa cum a prezentat Adrian Popa (Romtelecom).

Una dintre cele mai interesante abordari a fost cea sustinuta de Bogdan Balaci (Ymens), cel care a asemanat viziunea intr-un business tehnic, cu un joc de Lego, este important algoritmul de alaturare a pieselor, precum si modul de imbinare. Pentru Ymens, povestea este una asemanatoare, fiind bazata pe standardizare, fluctuatii, investitii si integrare. Mai mult decat atat, Bogdan Balaci a prezentat o formula care explica in timp si bani, fenomenul cloud computing:

Cloud = (timp + bani) x sustenabilitate

Astfel, alegerea unei solutii de tip cloud face parte din etapa de sustinere si de „salvare” a unei companii in perioada de criza, prin avantajul principal, acela al reducerii costurilor totale ale proprietatii. Practic, componenta investitionala se muta din spatele beneficiarului in spatele furnizorului.

Cel de-al doilea panel a reflectat implicarea antreprenoriala in procesul de inovatie, alaturi de nume precum: Voicu Oprean (CEO Arobs), Antonio Eram (CEO, Netopia & Mobil Pay), Tudor Cobalas (Business Developer, XL Team), Andrei Costescu (Founder & CEO MReady).

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward