Hanovra - CeBIT, versiunea 2015: Alibaba si cele 600 de companii chinezesti

5 mar. 2015 5 mar. 2015

CeBIT 2015, cel mai mare eveniment mondial dedicat industriei IT&C care se desfasoara anual la Hanovra, isi va deschide portile anul acesta cu o ceremonie inaugurala pe 15 martie, in cadrul careia va sustine un speech Angela Merkel, cancelarul Germaniei, dar si Jack Ma, fondatorul si presedintele executiv al Alibaba Group, gigantul chinez in domeniul eCommerce.

Hanovra - CeBIT, versiunea 2015:  Alibaba si cele 600 de companii chinezesti

CeBIT 2015, cel mai mare eveniment mondial dedicat industriei IT&C care se desfasoara anual la Hanovra, isi va deschide portile anul acesta cu o ceremonie inaugurala pe 15 martie, in cadrul careia va sustine un speech Angela Merkel, cancelarul Germaniei, dar si Jack Ma, fondatorul si presedintele executiv al Alibaba Group, gigantul chinez in domeniul eCommerce.

Jack Ma are o lista de predecesori celebri precum Prof. Martin Winterkorn, CEO Volkswagen (in 2014), Thomas Enders, CEO Airbus Group (in 2013) sau Eric Schmidt, presedintele executiv Google (in 2012), invitati sa se adreseze auditoriului in ceremoniile inaugurale ale editiilor anterioare CeBIT.

Prezenta magnatului chinez alaturi de personalitatile proeminente invitate in cadrul ceremoniei de deschidere nu este deloc intamplatoare - China este partenerul oficial al CeBIT 2015. Marea Republica Populara beneficiaza anul acesta de un pavilion central cu o suprafata de 3.000 mp, la care se adauga numeroase alte spatii expozitionale care vor gazdui peste 600 de companii chineze. Printre acestea se afla jucatori importanti ai industriei IT&C mondiale, precum Alibaba, China Electronics Corporation, Datang Telecom, Huawei Technologies, Neusoft, TCL, Xiaomi sau ZTE.

Multe dintre numele mari ale industriei IT&C chineze au relatii speciale cu tara-gazda. Astfel, pentru gigantul Huawei (furnizor de infrastructura si echipamente telecom infiintat in 1987 si care la momentul actual este prezent in 170 de tari), Germania nu este doar o piata importanta de desfacere, ci si principala resursa europeana pe zona de cercetare-dezvoltare, prin centrul pe care grupul il detine la München. La randul sau, ZTE, partener important a peste 230 de operatori telecom si distribuitori de echipamente din intreaga lume, are cartierul general in Europa la Düsseldorf.

Ca in orice relatie reciproc avantajoasa, si China reprezinta pentru Germania un partener economic important, avand in vedere ca, din punct de vedere al marimii, reprezinta cea de-a doua piata consumer la nivel mondial. Interesul firmelor germane prezente la CeBIT de a stabili si extinde parteneriatele cu Marea Republica Populara este, de asemenea, explicabil daca tinem cont de faptul ca piata IT&C chineza inregistreaza la momentul actual cel mai rapid ritm de crestere (14,7% in 2014, conform European Information Technology Observatory).

d!conomy - transformarea digitala continua

In afara parteneriatului strategic al Germaniei cu Republica Populara Chineza, editia din acest a evenimentului de la Hanovra se concentreaza pe d!conomy, respectiv pe modul in care digitizarea influenteaza economia si societatea.

CeBIT 2015 ilustreaza exhaustiv modul in care IT-ul a devenit un motor-cheie al inovarii si dezvoltarii economiei, modificand radical modelele de business in ultimii ani. Evenimentul acopera subiecte de actualitate, precum Big Data, Cloud, Internet of Things, Mobilitate, Securitate, Social Business, dar si o serie de tehnologii si solutii informatice, devenite deja "clasice", ca Entrerprise Resource Planning, Customer Relationship Management, Business Intelligence, Enterpise Content Management etc.

In premiera, organizatorii CeBIT au anuntat anul acesta incheierea unui parteneriat cu DatacenterDynamics, pentru a crea in cadrul evenimentului de la Hanovra cea mai mare conferinta dedicata industriei centrelor de date. Desfasurata sub tema generica "The Business of Data Centres", aceasta se va intinde pe parcursul celor 5 zile ale CeBIT.

Printre "piesele grele" ale industriei IT&C mondiale care si-au anuntat deja participarea la CeBIT 2015 se numara - in afara "tigrilor" chinezi, precum Huawei si ZTE - nume importante ca Microsoft, Alcatel Lucent Enterprise, Oracle, Cisco Systems, IBM, Samsung Electronics, SAP, Konica Minolta, Amazon, Intel, Sony etc., dar si operatori telecom ca Vodafone sau Telekom.

O buna parte dintre aceste nume se regasesc si in panelul conferintei Ziua Comunicatiilor editia 2015, eveniment ce va avea loc pe 28 aprilie la Hotel JW Marriott, Sala Grand Ballroom.

Participarea este gratuita, iar accesul la eveniment se face pe baza listei de inscriere, care se gaseste pe site, Sectiunea Inregistrare, http://zcom.ro/inregistrare

Companiile participante la Ziua Comunicatiilor 2015

Operatori - Panel: Telekom, Orange, RCS&RDS, Vodafone

Furnizori – Sectiunea 1: Romkatel, Huawei, Ericsson, Alcatel-Lucent, Rohde & Schwarz, Intrarom

Furnizori – Sectiunea 2: Q-East Software, Cisco, Ymens, Sony, Samsung, TotalSoft

Ecommerce – Panel: Visa Europe, Mastercard, Pay U, Digisign/Ines, Unicredit Tiriac Bank, CEC Bank

Tombola: Allview, Asus, Bitdefender, Huawei, Infratel, LG, Orange, Rohde&Shwarz, Romkatel, Samsung, Xerox, ZTE

Expozitie: Allview, ANCOM, Arobs, Asus, Digital Telecomms, Digisign/Ines, Felix Telecom, Huawei, Intrarom, LG, Q-East Software, Radiocom, RDS&RCS, Romkatel, Samsung, Sony, Teletrans, Xerox

Degustare de vinuri: Toate companiile participante cu invitatii, dupa Cavaleri/Cavalere ai/ale Vinului

 

Ziua Comunicatiilor, cea mai importanta expo-conferinta TELECOM din Romania, reuneste anual peste 700 de participanti, jucatori cheie la nivel decizional din peste 20 de ramuri: TELECOM, IT, Comert Electronic, Energie, Securitate, Banci, Auto, Transport, Guvernamental, Ambasade, Media (ziaristi), Electronice, Consultanta, Servicii, Sanatate, Educatie, Retail, Constructii, Mediu, Lemn/Mobila, Vinuri, Turism

 

Mai multe detalii pe www.zcom.ro

 

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!