Gartner: 80% dintre interacțiunile B2B dintre furnizori și achizitori se vor face prin canale digitale

16 septembrie 2020

Previziunile Gartner referitoare la apetitul de digitalizare

Gartner: 80% dintre interacțiunile B2B dintre furnizori și achizitori se vor face prin canale digitale

În următorii 3 ani, conform previziunilor Gartner, adopția obiceiurilor de consum și de achiziție va migra spre canalele online, 80% dintre procesele de vânzare-cumpărare fiind efectuate prin platforme digitale.

De asemenea, următorii 5 ani vor aduce o creștere exponențială a interacțiunilor dintre achizitori și vânzători, care va sparge tiparele și va aduce în prim plan noi strategii de vânzări.

33% dintre achizitori își doresc să beneficieze de liberalizarea procesului de vânzări

Maturizarea segmentului millenials și creșterea reprezentativității acestora în poziții-cheie din companii înseamnă și extinderea gradului de digitalizare, Cristina Gomez, Managing Vice President în cadrul Gartner. Cumpărătorii adoptă tot mai mult obiceiul informării și consumului online, așadar așteptările lor cresc în ceea ce privește accesul la produse și servicii disponibile în canalele digitale.

Conform unor date furnizate de Gartner, achizitorii petrec 17% din timpul lor întâlnind potențiali furnizori și solicitând informații de la aceștia în vederea luării unei decizii potrivite. Instalarea contextului pandemic a însemnat, însă, o adaptare și din această perspectivă, discuțiile fizice fiind înlocuite de videoconferințe și întâlniri online.

Cum pot fi crescute vânzările online?

  • Diversificarea canalelor de vânzare online
  • Regândirea strategiilor de vânzări
  • Prioritizarea experienței de vânzare, ca strategie extrem de valoroasă în atragerea volumelor importante de cumpărători.

Ai nevoie de o aplicație software potrivită companiei tale? Completează formularul de contact de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected].

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward