CENIT, lider pe piaţă în domeniul software şi consultanţă pentru procese de fabricaţie, anunţă lansarea în România a academiei online de training-uri dedicată educaţiei digitale. Cursurile în limba română, predate de specialişti proprii, cu o vastă experienţă în fabricaţia digitală, vor fi disponibile începând din 21 septembrie 2017.
În industria auto, un angajat român produce în medie 2,92 maşini/an, în timp ce media în Uniunea Europeană este de 7,11 automobile/an, conform ACEA (European Automobile Manufacturers' Association). Cu o producţie de 16,48 maşini/an per angajat, liderul Uniunii în ceea ce priveşte productivitatea angajaţilor este Spania. În plus, alte ţări ale Europei Centrale şi de Est, precum Slovacia şi Slovenia (13,38, respectiv 7,66), media numărului de maşini produse anual de fiecare angajat depășește media ţărilor cu tradiţie în industria auto, precum, Germania şi Italia (7,08, respectiv 4,03).
Poziţionarea României către coada clasamentului este cauzată în mare măsură de numărul mic de fabrici modernizate şi digitalizate, în care un angajat poate produce doar un număr mic de maşini pe an. În aceste condiţii, competenţele digitale ale personalului și gradul de tehnologizare pot creşte competitivitatea sectorului auto din România, educaţia digitală oferind inginerilor români oportunitatea locurilor de muncă bine plătite.
De peste 10 ani, CENIT susţine transformarea digitală a sectoarelor auto şi aero din România, oferind programe de training specializate şi personalizate companiilor de producție. Începând din această toamnă, programele de instruire în domeniile CAD/CAM/CAE/PLM, oferite de CENIT, vor fi disponibile şi online, atât la nivel începător cât şi avansat.
În cadrul programelor de instruire, cursanții vor beneficia de vasta experienţă a specialiştilor CENIT în utilizarea soluţiilor standard oferite de Dassault Systèmes, producătorul celei mai utilizate soluţii în industriile auto și aero. Trainerii CENIT deţin abilităţile tehnice caracteristice fiecărui segment de activitate specific proiectării şi fabricaţiei, astfel încât, pot ajuta în mod competent cursanţii să-şi perfecţioneze modul de lucru pentru a obține o productivitate ridicată și o calitate superioară a produsului livrat.
Finalizarea oricărui training oferit de CENIT prin academia online, va asigura cursanţilor o diplomă CENIT.
“Am primit foarte multe solicitări de training-uri, fie de la companii care iniţial făceau doar producţie și ulterior, au hotărât să-și dezvolte propriul birou de proiectare care să asigure suportul necesar producției, fie de la companii care și-au mărit semnificativ echipa de proiectare. Am primit solicitări inclusiv din partea persoanelor fizice, de cele mai multe ori ingineri proiectanţi, studenţi şi masteranzi, care doresc să îşi dezvolte competenţele digitale. Avem experienţă în livrarea training-urilor de specialitate şi informaţii precise despre procesele de producţie. În plus, deţinem şi propriul departament de cercetare în domeniul digitalizării proceselor industriale.” declară Adrian Alexe, Sales Manager, CENIT România.
Datorită standardului ridicat de calitate al sesiunilor de instruire software oferit de CENIT an de an clienţilor săi, Dassault Systèmes a acordat companiei distincţia de „Gold Certified Education Partner“. CENIT România are un istoric de implicare în educaţie, deţinând deja un rol proactiv în mediul academic, unde sprijină universitățile şi studenţii să acceseze aplicații software puternice și cunoștințe tehnologice de ultimă generație.
Mai multe informaţii despre cursurile disponibile şi despre modalitatea de înscriere sunt disponibile pe site-ul CENIT.