Echipa României, antrenată de Bitdefender, câștigă locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică

02 Nov 2017

Echipa României s-a clasat pe locul al doilea la ediția din 2017 a Campionatului European de Securitate Cibernetică organizat la Malaga, în Spania, dintr-un total de 15 țări participante.

Echipa României, antrenată de Bitdefender, câștigă locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică

România își egalează performanța de la ediția precedentă, când s-a clasat tot pe poziția secundă, însă dintr-un total de zece țări participante. Locul întâi a fost obținut de țara gazdă, Spania.

Specialiștii Bitdefender au antrenat și în acest an lotul românesc format din zece tineri pasionați de securitate cibernetică, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.

„Pentru al doilea an la rând, România ocupă un loc pe podiumul european al uneia dintre cele mai dure competiții în securitate informatică, surclasând țări cu reputație în domeniu precum Italia, Norvegia, Anglia, Danemarca și Germania. Bitdefender sprijină formarea profesională a tinerilor care vor constitui viitoarea generație de specialiști în securitate IT, esențială la nivel strategic pentru toate statele”, spune Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Selecția echipei naționale pentru competiția europeană European Cyber Security Championship 2017 a fost realizată de Serviciul Român de Informații (SRI) împreună cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice.  

Campionatul acoperă domenii precum securitate web, securitate mobilă, puzzle-uri criptografice, inginerie inversă și investigații. Pot participa la competiție tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani, care nu deţin o diplomă de master în domeniul securității cibernetice sau similar, nici certificări sau cursuri în acest domeniu.

Competiția își propune să încurajeze tinerii talentați în domeniu să se alăture eforturilor de asigurare a securității IT.

Încă de la începutul său în 2001, Bitdefender continuă să ridice ștacheta pentru a stabili noi standarde în prevenirea proactivă a amenințărilor și eliminarii virusurilor, conducând, de cele mai multe ori, la descoperirea celor mai bune tehnici de detecție de securitate care previn extinderea amenințărilor.

Mulțumită produselor de primă clasă și tehnologiilor de ultimă generație, compania s-a extins rapid, devenind lider la nivel mondial. Bitdefender și-a facut apariția pe piața internațională o dată cu înffințarea primelor birouri deschise în Marea Britanie, SUA, Germania, Franța și Spania, dar și cu stabilirea de parteneriate strategice, fiind astfel prezentă în peste 100 de țări în întreaga lume.

La sfârșitul anului 2009, Bitdefender proteja milioane de utilizatori la nivel global și a asigurat utilizarea propriei sale tehnologii alături de mărci foarte bine cunoscute precum IBM și Virgin Media prin încheierea de parteneriate strategice.

2011 a adus cu sine o modificare fundamentală în filozofia companiei Bitdefender, organizația adoptând o nouă identitate organizațională. Acesta a fost de asemenea un an de succes, deoarece produsele Bitdefender destinate consumatorilor au fost primele care au fost votate, în mod simultan, după mulți ani, drept alegerea nr. 1 (în ceea ce privește soluțiile de securitate pentru internet) de trei dintre cele mai importante organizații de testare din lume.

Noua imagine acționează ca o legătură între rădăcinile companiei și viitorul său. Un lucru a rămas neschimbat: capacitatea Bitdefender de a oferi produse antivirus de înaltă calitate. Bitdefender oferă cea mai bună soluție antivirus utilizând aceeași tehnologie premiată pentru clienții individuali și rețelele companiilor, de la micile firme și până la companiile multinaționale, protejând toate stațiile de lucru.

Tehnologiile brevetate Bitdefender, bazate pe idei inovatoare și tendințe fruntașe în industria securității informațiilor, sunt în continuare recunoscute la nivel internațional ca cel mai bun software în securitatea internetului. Organizațiile independente care ne recompensează rezultatele remarcabile prin numeroase premii și certificări sunt: Av-Test.org, Virus Bulletin, ICSA Lab, Checkmark, PC World Top 100, acestea fiind doar câteva.

Bitdefender face tot posibilul să dezvolte constant tehnologiile utilizate pentru a fi mereu cu un pas înainte și pentru a oferi clienților cea mai bună rată de detecție combinată cu performanță și aplicabilitate flexibilă.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizare ONG-urilor prin PNRR

În luna ianuarie a anului 2024, conform datelor furnizate de Registrul Național ONG, erau înregistrate 127.053 de entități non-guvernamentale active, ceea ce înseamnă că există un segment extrem de bine reprezentat, cu...

Citește articolul
Softlead

Digitalizare IMM - Digitalizarea este un proces complex, iar IMM-urile au nevoie de ajutor și atenție

Un raport al Registrului Comerțului arată importanța IMM-urilor la nivel național, și, implicit, impactul digitalizării acestora. În 2022, IMM-urile au fost responsabile pentru 64,2% din profitul total, raportat de mediul privat...

Citește articolul
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul