Cum a reușit Grupul CAT să crească productivitatea cu ajutorul aplicației software KFactory?

03 May 2022

Kfactory a implementat în cadrul Componente Auto S.A. Topoloveni (Grupul CAT) un sistem de colectare automată a datelor, vizibilitate în timp real în procesul de producție și o analiză de context complexă care a permis clientului să înțeleagă cum să crească producția și să devină mai eficient.

Cum a reușit Grupul CAT să crească productivitatea cu ajutorul aplicației software KFactory?

Provocare:

Componente Auto S.A. Topoloveni (Grupul CAT) este un producător cu tradiție îndelungată în România, cu o experiență de peste 40 de ani în industria auto. Prin activitatea sa de proiectare, dezvoltare și producție de componente și ansambluri, a fost întotdeauna un partener de încredere atât pentru piața produselor de prim asamblare, cât și pentru piața pieselor de schimb.

În producția actuală, CAT folosește zeci de echipamente industriale cu diferite roluri. Având un proces de fabricație complex, monitorizează aproape toate tipurile de echipamente din fabrică: strunguri, CNC-uri, mașini de tăiat, prese, echipamente de extrudare, mașini de sertizare, cuptoare de tratament termic. Grupul are, de asemenea, un personal mare care operează zilnic în fabrică, în mai multe schimburi. Managementul activității a ridicat necesitatea unui sistem care să poată furniza informații în timp real cu privire la problemele de producție, dar și să ajute la analiza informațiilor istorice. Compania a făcut echipă cu KFactory pentru a crea o cale de digitalizare, integrând tehnologii avansate de monitorizare și raportare în fabricile sale.

Ce a făcut KFactory:

Echipa Kfactory s-a concentrat pe obiectivul clientului - un sistem automat de recuperare a datelor, vizibilitate în timp real în procesul de producție și o analiză de context complexă care a permis CAT să înțeleagă cum să crească producția și să devină mai eficient. Procesul de adoptare a fost unul ușor, deoarece CAT are o echipă tânără deschisă digitalizării, iar KFactory este un produs ușor de utilizat. Nu au existat probleme în acest proces, prin urmare clientul s-a putut concentra pe rezultatele primite din prima zi după implementare. În plus, după finalizarea testelor inițiale, echipa CAT a început să lucreze cu soluția foarte repede, în doar câteva săptămâni.

Oameni și cultură:

Noua soluție permite CAT să gestioneze mai bine locurile de muncă și abilitățile angajaților, îmbunătățind eficiența și experiența acestora, întrucât o serie de activități manuale legate de monitorizarea producției și rapoartele de consolidare a producției au fost preluate de platforma KFactory. Apoi procesul de decizie a devenit mult mai precis, discuțiile purtându-se cu date reale, livrate în timp real sau imediat după sfârșitul schimbului. Oamenii au devenit mai conștienți de problemele actuale, dar și de pașii care trebuie urmați în procesele de îmbunătățire continuă, necesare în orice fabrică.

Valoarea livrată:

Soluția KFactory a ajutat CAT să crească productivitatea cu circa 10% încă din primul an, la anumite echipamente chiar cu mai mult. Performanța echipamentelor și disponibilitatea lor se află într-un proces continuu de îmbunătățire, prin analizele de detaliu și context care sunt făcute cu ajutorul KFactory. Fluxurile de date către și de la echipamentele de producție fac in așa fel ca informațiile sa fie întotdeauna la îndemâna echipelor, care nu mai pierd timp prețios verificând manual informații sau date. Managementul poate vizualiza, de asemenea, date de producție în timp real pentru a lua decizii eficiente și rapide.