Cum a reușit Grupul CAT să crească productivitatea cu ajutorul aplicației software KFactory?

03 mai 2022

Kfactory a implementat în cadrul Componente Auto S.A. Topoloveni (Grupul CAT) un sistem de colectare automată a datelor, vizibilitate în timp real în procesul de producție și o analiză de context complexă care a permis clientului să înțeleagă cum să crească producția și să devină mai eficient.

Cum a reușit Grupul CAT să crească productivitatea cu ajutorul aplicației software KFactory?

Provocare:

Componente Auto S.A. Topoloveni (Grupul CAT) este un producător cu tradiție îndelungată în România, cu o experiență de peste 40 de ani în industria auto. Prin activitatea sa de proiectare, dezvoltare și producție de componente și ansambluri, a fost întotdeauna un partener de încredere atât pentru piața produselor de prim asamblare, cât și pentru piața pieselor de schimb.

În producția actuală, CAT folosește zeci de echipamente industriale cu diferite roluri. Având un proces de fabricație complex, monitorizează aproape toate tipurile de echipamente din fabrică: strunguri, CNC-uri, mașini de tăiat, prese, echipamente de extrudare, mașini de sertizare, cuptoare de tratament termic. Grupul are, de asemenea, un personal mare care operează zilnic în fabrică, în mai multe schimburi. Managementul activității a ridicat necesitatea unui sistem care să poată furniza informații în timp real cu privire la problemele de producție, dar și să ajute la analiza informațiilor istorice. Compania a făcut echipă cu KFactory pentru a crea o cale de digitalizare, integrând tehnologii avansate de monitorizare și raportare în fabricile sale.

Ce a făcut KFactory:

Echipa Kfactory s-a concentrat pe obiectivul clientului - un sistem automat de recuperare a datelor, vizibilitate în timp real în procesul de producție și o analiză de context complexă care a permis CAT să înțeleagă cum să crească producția și să devină mai eficient. Procesul de adoptare a fost unul ușor, deoarece CAT are o echipă tânără deschisă digitalizării, iar KFactory este un produs ușor de utilizat. Nu au existat probleme în acest proces, prin urmare clientul s-a putut concentra pe rezultatele primite din prima zi după implementare. În plus, după finalizarea testelor inițiale, echipa CAT a început să lucreze cu soluția foarte repede, în doar câteva săptămâni.

Oameni și cultură:

Noua soluție permite CAT să gestioneze mai bine locurile de muncă și abilitățile angajaților, îmbunătățind eficiența și experiența acestora, întrucât o serie de activități manuale legate de monitorizarea producției și rapoartele de consolidare a producției au fost preluate de platforma KFactory. Apoi procesul de decizie a devenit mult mai precis, discuțiile purtându-se cu date reale, livrate în timp real sau imediat după sfârșitul schimbului. Oamenii au devenit mai conștienți de problemele actuale, dar și de pașii care trebuie urmați în procesele de îmbunătățire continuă, necesare în orice fabrică.

Valoarea livrată:

Soluția KFactory a ajutat CAT să crească productivitatea cu circa 10% încă din primul an, la anumite echipamente chiar cu mai mult. Performanța echipamentelor și disponibilitatea lor se află într-un proces continuu de îmbunătățire, prin analizele de detaliu și context care sunt făcute cu ajutorul KFactory. Fluxurile de date către și de la echipamentele de producție fac in așa fel ca informațiile sa fie întotdeauna la îndemâna echipelor, care nu mai pierd timp prețios verificând manual informații sau date. Managementul poate vizualiza, de asemenea, date de producție în timp real pentru a lua decizii eficiente și rapide.

KFactory este primul startup Industry 4.0 finanțat din Romania, care inovează industria producătoare și optimizează un proces de bază specific în toate sectoarele - managementul performanței liniei de producție - cea mai importantă problemă pentru directorii executivi din industria producătoare. KFactory integrează noile tehnologii, cum ar fi IIoT și Machine Learning în procesul de fabricație, transformând un proces clasic într-unul nou, în care echipamentele industriale, comenzile, operatorii și echipele de suport sunt actori într-un proces digital bine orchestrat, oferind în același timp un model accesibil de subscripție lunară (SaaS).

Platforma monitorizează și învață felul în care echipamentele industriale, operatorii, comenzile și echipele de suport se comportă și interacționează în timpul procesului de producție, astfel încât managerii să poată avea vizibilitate totală asupra întregului proces și să poată lua decizii rapide și informate.

Ai nevoie de o soluție software dedicată activității tale de producție? Completează formularul de mai jos sau trimite cererea ta pe adresa [email protected] 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

Viziunea KFactory este de a sprijini fabricile pentru a rezolva problemele complexe de optimizare a performanței liniei de producție într-un mod simplu și inteligent, integrând tehnologia și cunoașterea industriei.

Descoperă aplicația arrow_forward

KFactory se află în primul val de startup-uri Industry 4.0 care inovează industria producătoare și optimizează un proces de bază specific în toate sectoarele – managementul performanței liniei de producție – cea mai importantă problemă pentru directorii executivi din industria producătoare.KFactory integrează...

Află mai multe

Articole IT&C similare
Softlead

Cum pot aplicațiile software RPA să contribuie la simplificarea proceselor de HR?

Potrivit CGI, companiile care au ales să implementeze tehnologii de automatizare de tip RPA au scăzut costurile operaționale cu până la 50%, reușind, în același timp, să crească în mod semnificativ productivitatea...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Educația IT crește: Tot mai mulți angajați testează aplicațiile software pe care le vor folosi în companii

Conform celor mai noi analize Softlead, tot mai mulți candidați aleg să se informeze și să testeze aplicațiile software pe care le vor folosi în companiile în care vor să lucreze.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Apivita alege Entersoft pentru a unifica activitățile de marketing, vânzări și merchandising

Creșterea și dezvoltarea companiei grecești Apivita a însemnat rezolvarea provocărilor în contextul eficienței gestionării vânzărilor, dar și oferirea unei experiențe prietenoase clienților din mediul online. Iată cum a reușit compania să răspundă noilor nevoi, prin implementarea aplicației software potrivite.- Studiu de caz -...

Citește articolul arrow_forward