Descriere

KFactory se află în primul val de startup-uri Industry 4.0 care inovează industria producătoare și optimizează un proces de bază specific în toate sectoarele – managementul performanței liniei de producție – cea mai importantă problemă pentru directorii executivi din industria producătoare.

KFactory integrează noile tehnologii, cum ar fi IoT și machine learning, în procesul de fabricație, transformând un proces clasic într-unul nou, în care echipamentele industriale, comenzile, operatorii și echipele de suport sunt actori într-un proces digital bine orchestrat.

PROVOCĂRILE INDUSTRIEI

Provocările sunt comune pentru toți producătorii la nivel mondial:

 • Performanța este influențată de o serie de elemente variabile, nu toate captate în sisteme informatice și/sau în timp real;
 • Responsabilii analizează doar o mică parte din datele captate în producție;
 • Analiza performanței nu se face în timp real, provocând întârzieri în deciziile critice;
 • Analiza complexă a evenimentelor de proces într-un context dat este aproape imposibilă atunci când este modelată în Excel sau ERP;
 • Operatorii utilizează utilaje scumpe și din cauza volumului de muncă, a rotației personalului sau a eventualelor erori de manipulare pot produce daune producției;
 • Soluțiile software existente pe piață pot fi implementate de obicei în câteva luni și uneori depind de personalizarea și/sau interfețele complexe.

KFACTORY

La KFactory, combinăm cunoașterea industriei cu cele mai noi tehnologii pentru a genera valoare și rezultate. Aplicăm cele mai bune practici din cele două industrii, producție și IT, pentru a înțelege evenimentele produse și ce poate fi îmbunătățit.

KFactory colectează date din mai multe surse (de la echipamente, din alte sisteme, evenimente externe) și le analizează în context, găsind răspunsuri la întrebări ca: “De ce performanța echipamentului X a scăzut într-o anume zi? Care va fi impactul producerii comenzii X asupra mașinii Y în perioada Z?”.

O caracteristică cheie a platformei este analizarea comportamentului operatorului, detectarea modelelor de risc și notificarea factorilor de decizie cu privire la problemele potențiale.

Toate datele sunt analizate folosind două componente de analiză:

– componenta de analiză rapidă care gestionează procesul în timp real și detectează anomalii sau o combinație de variabile care pot duce la un risc în proces, semnalizând responsabilii pe mai multe canale (de exemplu: SMS). 

– componenta avansată de analiză, care include scenariile complexe.

CARACTERISTICI CHEIE ALE PLATFORMEI

 • Este construită pe cele mai bune practici din industria de fabricație din întreaga lume și poate fi utilizată de orice companie de fabricație discretă;
 • Adoptarea rapidă de către utilizatori, este ușor de folosit;
 • Gata de productie – are un ciclu de implementare foarte scurt;
 • Este SaaS (Software as a Service) – fără taxă de implementare, fără investiții în analiză și dezvoltare de software, model de cost OPEX bazat pe abonament;
 • Se poate conecta la o tipologie largă de echipamente industriale. Practic orice tip de echipament industrial poate fi conectat și monitorizat în KFactory.

Beneficiile clientului

#1 Productivitate crescută din prima zi de utilizare. Clienții noștri actuali au raportat creșteri de productivitate cu peste 20% în primele luni de utilizare.

#2 Reducerea costurilor operaționale prin automatizarea efortului de colectare și raportare a datelor.

#3 ROI rapid datorită modelului SaaS.

#4 Vizibilitate completă asupra procesului si urmărirea performanței în timp real.

 

Aplicațiile companiei KFactory

Cere un demo

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Noutăți de la KFactory

Cum folosește Rombat tehnologia unui startup românesc pentru optimizarea producției

În ultimii ani companiile cu istoric în România au înțeles că o oportunitate pentru a se digitaliza e să lucreze cu startup-uri locale. Așa a făcut și Rombat, unul dintre cei mai importanți jucători industriali din România, care și-a digitalizat liniile de producție cu ajutorul KFactory, singurul startup de Industry 4.0 finanțat din România.

Citește tot

Cum a reușit Grupul CAT să crească productivitatea cu ajutorul aplicației software KFactory?

Kfactory a implementat în cadrul Componente Auto S.A. Topoloveni (Grupul CAT) un sistem de colectare automată a datelor, vizibilitate în timp real în procesul de producție și o analiză de context complexă care a permis clientului să înțeleagă cum să crească producția și să devină mai eficient.

Citește tot