Cum pot fi detectate erorile dintr-un flux de producție cu ajutorul unei soluții software?

03 mai 2022

Care sunt costurile implementării unui sistem de inteligență artificială dedicat fabricilor și unităților de producție?

Cum pot fi detectate erorile dintr-un flux de producție cu ajutorul unei soluții software?

Un interviu cu Bogdan Grumezescu, CEO AIris Vision

Cum poate ajuta suita de soluții și tehnologii AIris Vision companiile și fabricile de producție?

AIris Vision identifică foarte eficient anomaliile, detectează și clasifică defectele produselor și verifică suprafața materialelor și obiectelor. Datorită tehnologiei AI (Artificial Intelligence) și algoritmilor de învățare, soluția are o caracteristică unică de a detecta chiar și defectele nevăzute anterior de către personalul ce se ocupă de inspecțiile produselor. De exemplu, rugina sau apariția abraziunii și scurgerilor sunt defecte ce pot fi trecute cu vederea, dar pe care AIris Vision le identifică. De asemenea, AIris Vision folosește zone adnotate care conțin defecte pentru antrenare AI, ceea ce înseamnă că pot fi găsite zone cu formă instabilă, cum ar fi apariția nodurilor la nivelul masei lemnoase.

Controlul calității este o parte importantă a procesului de producție. În unele companii, QC se face încă (parțial) manual, ceea ce poate crește riscul de contaminare. Acest lucru este deosebit de important atunci când manipulați pastile, echipamente medicale sau alimente.

Domeniul medical este unul dintre acele domenii care pot beneficia de detectarea defectelor folosind instrumente de învățare AI. Inspectarea blisterelor de pastile, identificarea crăpăturilor în pastile, pastile lipsă, determinarea altor tipuri de pastile are apar în același blister sunt erori ce pot fi identificate facil cu ajutorul soluției AIris Vision.

De asemenea, în domeniul panificației soluția poate facilita procesul de inspecție în produse de tip biscuți, pâine, în care pot fi verificate și detectate elemente improprii (păr, viermi etc.)

Care sunt domeniile de activitate, activitățile și segmentele de business în care tehnologiile AIris Vision pot fi implementate pentru a crește performanțele?

AIris Vision poate fi implementat cu succes în domeniile medical, metalurgic, telecomunicații, panificație/alimentație, dar și în multe altele.

Automatizarea este importantă in situația actuală și putem automatiza inspecția vizuală a produselor  din diferite domenii.

În ce context poate o companie de producție să conștientizeze nevoia unui sistem de inteligență artificială?

În cazul oricărei companii care are nevoie de inspecție vizuală avem nevoie de sisteme de inteligență artificială, iar aceasta trebuie să fie automatizată.

Ce presupune implementarea soluției software de recunoaștere vizuală oferită de AIris Vision companiilor de producție?

Implementarea tehnologiei AIris Vision presupune montarea și instalarea unui sistem format din camere, hardware/software specializat, care supraveghează zonele de interes, sistemele de conveioare .

Care este bugetul minim pe care o companie ar trebui să îl aloce pentru implementarea Airis Vision?

Bugetul minim pentru partea de hardware și pentru segmentele de setup și instalare poate porni de la 5000 de euro + TVA, fiind necesară și o licență anuală pentru software și mentenanță, aceasta variind în funcție de complexitatea soluției.

Ai nevoie de o soluție software care să determine erorile de producție din fluxurile companiei tale? Solicită o prezentare personalizată prin completarea formularului de mai jos sau trimițând un e-mail pe adresa [email protected]

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

Soluția ERP completă pentru întreprinderi

Descoperă aplicația arrow_forward

Pachetul de programe de gestiune WinMENTOR®, realizat în mediul de programare vizuală Delphi, a fost creat special pentru lucrul în reţea și poate fi instalat pe calculatoare cu sistem de operare Windows.

Descoperă aplicația arrow_forward

Echipa de Ingineri Virtuali KFactory reinventează modul în care sunt administrate procesele operaționale din fabrică, cu ajutorul tehnologiei, permițând inginerilor reali să își aloce timpul pe activități cu valoare adăugată mare.

Descoperă aplicația arrow_forward

Viziunea KFactory este de a sprijini fabricile pentru a rezolva problemele complexe de optimizare a performanței liniei de producție într-un mod simplu și inteligent, integrând tehnologia și cunoașterea industriei.

Descoperă aplicația arrow_forward

SmartCash Retail Management System este singura platforma software românească, ce poate fi utilizată pentru managementul oricărui format comercial, indiferent de complexitate, de la magazine sau cafenele până la hypermarket-uri sau...

Descoperă aplicația arrow_forward

Echipament POS extrem de fiabil cu sistem de operare Linux. Se potriveste perfect pentru lanturile de magazine datorita aplicatiei software complexa.

Descoperă aplicația arrow_forward

Articole IT&C similare
Softlead

Înțelege înainte de a decide!

Procesul de implementare al unui sistem de tip ERP este o provocare majoră pentru orice organizație.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum să reduceți timpul de producție din fabrici cu ajutorul unei aplicații software ERP?

Cei mai mulți dintre producători plasează eficientizarea timpilor de livrare în fruntea listei lor de priorități. Deloc surprinzător, pentru că timpul de livrare este un factor determinant în creșterea portofoliului de clienți, al extinderii accelerate sau al creșterii profitului unei companii/fabrici.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum au crescut veniturile generate de aplicațiile mobile în 2021?

Potrivit unui studiu publicat de Sensor Tower, utilizatorii europeni de aplicații mobile au cheltuit aproximativ 18,3 miliarde de dolari în cadrul marketplace-urilor Apple Store și Google Play în anul 2021, conturând o creștere de 23%.

Citește articolul arrow_forward