Cum să folosești fondurile de digitalizare din PNRR dacă ai o companie de producție?

3 apr. 2023 3 apr. 2023

Digitalizarea companiilor din România se află pe lista priorităților în 2023, fiind considerată atât un diferențiator, cât și un instrument care ajută la dezvoltarea liniilor de business, la automatizare, eficientizare și la menținerea sau la maximizarea productivității.

Cum să folosești fondurile de digitalizare din PNRR dacă ai o companie de producție?

Pilonul II de Transformare Digitală care vizează IMM-urile abordează patru elemente-cheie ce au obiective conexe, printre care se enumeră: conectivitatea digitală, securitatea cibernetică și creșterea nivelului de competențe digitale în rândul angajaților.

Care sunt etapele digitalizării unei companii de producție?

Stabilirea obiectivelor de digitalizare

De ce este nevoie de o aplicație software? Există o soluție software similară care este deja implementată, dar care nu mai poate răspunde cerințelor companiei?

Crearea unei strategii de digitalizare

De unde pornește digitalizarea, există o echipă alocată proiectului? Există un responsabil de proiect care să gestioneze comunicarea dintre companie – consultanți  –  furnizori IT?

Stabilirea aplicației software și a caietului de sarcini

În acest punct, Softlead susține companiile din România, oferind GRATUIT acces la un ecosistem integrat, precum și la servicii de consiliere în alegerea soluției software potrivite, a bugetelor, a caietului de sarcini și a punerii în contact cu furnizorii ideali. Platforma Softlead.ro găzduiește peste 500 de companii IT și peste 1000 de aplicații software.

De asemenea, în cazul în care compania de producție are nevoie de o soluție software personalizată, dezvoltată de la zero, conform cerințelor clientului, Softlead facilitează tot procesul specific de ofertare și de alegere a furnizorului.

Cheltuieli eligibile pentru companiile de producție

  • Cheltuieli dedicate serviciilor de consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de care are nevoie IMM-ul. Condiția principală este ca acestea să fie descrise în documentația tehnică realizată și să facă obiectul investițiilor din cadrul proiectului aferent cererii de finanțare.
  • Cheltuieli dedicate achiziționării aplicațiilor software (de tipul: software HR/Resurse Umane, software gestiune, software managementul depozitelor, software logistică, Software RPA – Robotic Process Automation, software pentru managementul documentelor, software pentru managementul flotelor auto, aplicații software de tip ERP, aplicații software CRM, soluții software e-commerce, software contabilitate, semnătură electronică etc).
  • Cheltuieli pentru dezvoltarea aplicațiilor software personalizate
  • Cheltuieli pentru auditare tehnică IT
  • Cheltuieli pentru training și instruire a personalului care va utiliza echipamentele TIC (buget de maxim 10% din valoarea finanțată).

Ce granturi pot accesa companiile de producție din fondurile PNRR?

În funcție de mărimea companiei (raportată la cifra de afaceri înregistrată), fabricile și firmele de producție pot accesa între 20.000 și 100.000 de euro astfel:

  • 20.000 – 30.000 – dacă sunt microîntreprinderi (sub 9 angajați)
  • 20.000 – 50.000 – dacă sunt întreprinderi mici (între 10 – 49 angajați)
  • 20.000 – 100.000 – dacă sunt întreprinderi mijlocii (între 50 – 249 angajați).

Care este valoarea co-finanțării?

Valoarea asistentei financiare nerambursabile reprezintă 90% din totalul cheltuielilor eligibile pentru toate tipurile de beneficiari. Restul de 10% reprezintă cofinanțare ce trebuie asigurată din surse proprii, de către beneficiari.

Important! Nu sunt eligible companii de producție din industrii precum: tutun, IT/software. Dacă vrei să afli mai multe despre eligibilitatea companiei tale, trimite un e-mail pe adresa [email protected]

Solicită o ofertă personalizată sau un demo completând formularul de mai jos!

 

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!