Cum reușește Cargus să gestioneze datele și să raporteze eficient?

24 Nov 2022

Cargus extrage valoare din date cu o soluție New Business Dimensions

Cum reușește Cargus să gestioneze datele și să raporteze eficient?

Cargus, prima companie de curierat de pe piața românească, beneficiază de o soluție modernă de analiză a datelor şi raportare managerială, dezvoltată de partenerul tehnologic New Business Dimensions. Noua soluţie permite companiei să centralizeze şi să prelucreze datele din mai multe sisteme operaţionale. Complementar, utilizatorii au posibilitatea să obţină singuri rapoartele dorite, combinând multiple seturi de date, inclusiv date istorice.

Astfel, Cargus va avea, în timp real, o perspectivă de ansamblu, corectă și completă asupra activităţii. Soluţia construită de New Business Dimensions include tehnologii de Data Warehouse și servicii cloud Microsoft şi va susţine cu date şi analize deciziile de business ale Cargus. Microsoft este unul dintre principalii furnizori globali de platforme pentru Analytics și Business Intelligence, conform ediției 2022 a Gartner Magic Quadrant.

Soluția de analiză şi raportare construită pentru Cargus integrează tehnologii  de data warehouse cu functionalităţi avansate de extracție, unificare, curățare și analiză a datelor. La nivel de utilizator, soluția se bazează pe serviciul cloud Microsoft PowerBI, ce permite prelucrarea individuală şi vizualizarea dinamică a rapoartelor. Proiectul este 100% cloud, ceea ce înseamnă costuri reduse cu infrastructura, dar totodată performanţă ridicată şi scalabilitate. Cargus ne-a acordat încredere în acest proeict şi ne bucurăm că soluţia oferă beneficiile aşteptate,” afirmă Emanuel Oană, Managing Director, New Business Dimensions.

Pentru Cargus, utilizarea acestei soluţii de Business Analytics este esenţială în procesul de extindere. În ultimii ani, compania a investit masiv în creșterea amprentei pe piața de curierat, prin deschiderea de noi depozite, modernizarea unităților existente, extinderea rețelei SHIP & GO la nivel național și diversificarea opțiunilor de livrare, digitalizare și inovații, dar și prin dezvoltarea echipei.

Soluția dezvoltată de New Business Dimensions oferă predictibilitate atât asupra calităţii datelor, cât şi a timpului în care obţinem rapoartele implementate. Efortul echipei Cargus care gestiona obținerea rapoartelor a fost redus substanţial, acum putând aloca mai mult timp interpretării datelor şi analizelor diverselor scenarii de lucru, ” spune Belgin Bactali, Chief Financial Officer Cargus.

În România, piața de curierat are o creștere accelerată,  generată de contextul global din ultimii ani, de evoluția comerțului online și de digitalizarea economiei la nivel mondial. Pentru 2022, analiştii consideră că piaţa va depăşi 6 miliarde euro.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Care sunt greșelile comune în Automatizare și cum pot fi evitate?

Pe măsură ce companiile se bazează tot mai mult pe tehnologie, rolul automatizării devine mai important ca niciodată. Aceasta a revoluționat modul de operare a multor afaceri, iar beneficiile sale sunt recunoscute la nivel mondial în...

Citește articolul
Softlead

Semnătura electronică calificată la distanță a certSIGN este nativ integrată cu Adobe Acrobat Sign

certSIGN, companie românească de IT&C și un important producător de soluții criptografice din România, anunță integrarea Paperless – serviciul de semnătură electronică calificată la distanță al companiei –...

Citește articolul