Cum poate laptopul angajatului să afecteze securitatea companiei?

19 aprilie 2016

În Marea Britanie, 6 din 10 angajați pun în pericol siguranța companiei la care lucrează, utilizând dispozitivele personale pentru a accesa site-uri cu conținut piratat.

Cum poate laptopul angajatului să afecteze securitatea companiei?

În Marea Britanie, 6 din 10 angajați pun în pericol siguranța companiei la care lucrează, utilizând dispozitivele personale pentru a accesa site-uri cu conținut piratat.

Potrivit studiului, deși 80% dintre cei care fac acest lucru realizează riscul la care se supun, doar 60% dintre ei țin cont de riscurile la care își expun angajatorul. "Site-urile pirat sunt o modalitate simplă de a răspândi viruși, astfel că aceasta ar trebui să fie preocuparea majoră a companiei, care se preocupă de securitate”, consideră Ben Harknett, vicepreședintele pe Europa al RiskIQ.

Studiul realizat de ComputerWeekly.com arată că aceia care inițiază sau descarcă conținut piratat sunt de 28 de ori mai predspuși la captarea de viruși, decât cei care obțin conținut utilizând servicii obișnuite. Pentru securitatea companiei, asta înseamnă un risc de 28 de ori mai mari de a capta viruși prin intermediul dispozitivelor utilizate de angajați.

De asemenea, studiul dezvăluie faptul că 33% din site-urile pirat au întâmpinat cel puțin un incident pe perioada desfășurării studiului, în timp ce 20 dintre ele au expus cca. 75% din utilizatori unor riscuri majore în ceea ce privește componenta software. 45% din probleme au fost generate de descărcările în care vizitatorul site-ului nu era nevoit să dea click pentru a descărca ceva.

Care sunt principalele motive pentru care oamenii descarcă date piratate?

  • 23% pentru că este gratuit
  • 13% pentru că este disponibil
  • 12% din convingerea că tot conținutul este gratuit
  • 10% pentru că datele necesare nu se găsesc în alta parte

Graeme Grant, directorul Asociației IFPI (Asociația care se ocupă cu acțiuni anti-piraterie cibernetică în întreaga lume) consideră că acest studiu demonstrează faptul că infractorii cibernetici au utilizat conținut precum muzica, pentru a-i determina pe utilizatori să descarce aplicații ce le afectează sistemul software. "Odată instalat, mulți utilizator permit infractorilor cibernetici, în mod involuntar, să acceseze informații regăsite pe dispozitivele lor, expunând riscului atât pe sine, cât și organizația din care face parte. Într-adevăr, companiile trebuie să găsească soluții pentru a preveni accesul utilizatorilor la conținut piratat”.

Harknett de asemenea conchide prin a spune că organizațiile trebuie să pornească programe de educare a angajaților în ceea ce privește riscurile cibernetice la care se expun atunci când utilizează site-uri cu conținut piratat și potențialele consecințe pe care aceste acțiuni le au asupra utilizatorului, dar și asupra organizației.

Aplicații software recomandate

Soluția Landing Zone este un mediu securizat si configurat pentru intreprinderi Multi-Account si Multi-VPC, bazat pe cele mai bune practici ale AWS. In plus, Landing Zone -ul  este o platformă de self-service care devine un agent de accelerare a a...

Citește tot arrow_forward

Analiza în timp real pentru protecţie avansată – 8 direcţii de analiză a riscului şi calculul scorului de risc prin analiza de predicţie Forcepoint ACE. Acces facil la date printr-un tablou de bord avansat, cu rapoarte aman...

Citește tot arrow_forward

• Asigură datele sensibile faţă de atacuri externe sau ameninţări interne – Pentru a fi pregatit în faţa atacurilor interne sau externe, este vitală monitorizarea comunicaţiilor electronice. • Int...

Citește tot arrow_forward

Forcepoint recunoaşte angajaţii tăi ca prima linie de apărare în faţa atacurilor cibernetice curente, protejând datele de pe sistemele fixe, din rețea, dispozitive mobile, cloud sau baze de date. • Des...

Citește tot arrow_forward

Serviciul de audit de securitate IT&C consta in implementarea in retea a unui firewall, scanarea traficului timp de aproximativ 7 zile si apoi redactarea si prezentarea unui raport de audit.

Citește tot arrow_forward

Heimdal PRO este o suită de protecție împotriva atacurilor cibernetice pe care produsele antivirus nu le pot bloca.       

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

2Checkout: Ce tendințe în eCommerce aduce anul 2020?

Magazinele online trebuie să își concentreze atenția pe experiența pe care o oferă cumpărătorilor, pe tehnologie și personalizarea serviciilor

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Okey.ro lansează soluția RobOKEY

Află mai multe despre robotul smart care eficientizează procesarea facturilor!

Citește articolul arrow_forward
Softlead

JSCamp Romania revine la Bucuresti in toamna aceasta!

JSCamp Romania, evenimentul dedicat web developerilor locali si internationali, revine cu o noua editie pe 23-24 septembrie la Radisson Blu Hotel si reuneste pentru 2 zile specialisti in domeniul JavaScript din toata lumea!

Citește articolul arrow_forward