Cum menții sănătatea angajaților cu ajutorul unei aplicații software de cabinet?

16 Feb 2015

Atunci când aducem în discuție managementul riscului profesional și menținerea sănătății personalului angajat, ne gândim implicit la toate controalele de medicina muncii pe care legislația în vigoare le solicită angajatorilor.

Cum menții sănătatea angajaților cu ajutorul unei aplicații software de cabinet?

Atunci când aducem în discuție managementul riscului profesional și menținerea sănătății personalului angajat, ne gândim implicit la toate controalele de medicina muncii pe care legislația în vigoare le solicită angajatorilor.

Medicii specializați pe medicina muncii și companiile cu care colaborează au datoria de a preveni și diagnostica la timp bolile profesionale, de a evalua dacă angajații sunt apți de muncă și de a identifica riscurile astfel încât să reducă absenteismul.

Cât de simplă este însă gestionarea a sute sau mii de fișe și de dosare medicale ale angajaților, îndeosebi într-un mediu de muncă dinamic? Aici apare necesitatea achiziționării unei soluții informatice specializate pentru serviciile de medicina muncii, care să ofere sprijin specialiștilor atât la nivel operațional, de gestiune a datelor, cât și funcțional, de ușurare și organizare a activității.

În ajutorul medicului intervine soluția informatică Pharmec Cabinet – Medicina Muncii, un sistem securizat de gestiune completă a serviciilor de medicina muncii. Aplicația oferă o imagine de ansamblu asupra întregii activități desfășurate, în deplină concordanță cu reglementările prevăzute de siguranța și disciplina în muncă, atât pentru angajator, cât și pentru angajat.

Ce înseamnă gestiunea dosarelor de Medicina Muncii folosind o aplicație informatică specializată?

1. Reducerea volumului de muncă și a activităților de rutină

Fie că este vorba despre controale medicale periodice, despre completarea fișelor la angajare sau despre fișele de expunere la riscuri profesionale, monitorizarea stării de sănătate a personalului și înregistrarea datelor medicale sunt activități complexe și consumatoare de timp. Folosind o aplicație informatică de tipul Pharmec Cabinet, dedicată specialității sale, medicul de medicina muncii reușește să evite supra-aglomerarea prin programarea pacienților și gestiunea completă a unui număr nelimitat de dosare. În plus, configurarea unor structuri de tip șablon pentru acordarea serviciilor sau notificările automate privind revizuirea perioadică a dosarelor pacienților devin instrumente cheie pentru reducerea volumului de muncă cu activitățile de rutină.

2. Integritate și securitatea datelor medicale și cu caracter personal

Respectarea standardelor de securitate informatică și protecție a datelor este esențială în gestiunea serviciilor de medicina muncii, mai ales în contextul unei piețe a muncii atent reglementată. De aceea este important ca angajatorul să aibă garanția respectării confidențialității informațiilor cu caracter medical și personal. În acest sens, aplicația Pharmec gestionează în mod securizat dosarele medicale ale pacienților, prin chei de autentificare a utilizatorului și sisteme de protecție internă.

3. Rapoarte și recomandări

Aplicația Pharmec este o sursă completă de informare pentru specialistul de medicina muncii, oferind rapoarte personalizabile (pe serviciile acordate, pe costuri etc.) și statistici extrase din propria bază de date, cu ajutorul cărora se pot elabora recomandări către angajator și se poate oferi consiliere în vederea prevenției incidenței anumitor boli specifice unui anumit loc de muncă.

Aplicația Pharmec Cabinet este folosită cu succes de mii de medici din toată țara, atât în cabinete medicale individuale cât și în centre și clinici medicale. Programul face parte, alături de aplicația Pharmec Farmacie (dedicată gestiunii informatice a activității farmaciilor), din suita de sisteme informatice oferite de compania Pharmec Healthcare Software.

Pharmec Healthcare Software are ca principal domeniu de activitate dezvoltarea de solutii informatice complete pentru zona de healthcare, fiind unul dintre principalii furnizori de aplicatii pentru industria medicala si farmaceutica din Romania.

Avand o experienta de 17 ani in domeniu, compania numara peste 30 de angajati cu competente in analiza, dezvoltare, implementare, suport si consultanta. Scopul Pharmec este de a eficientiza activitatea medicilor si a farmaciilor din Romania, de aceea printre valorile care stau la baza evolutiei companiei se numara orientarea catre client, profesionalismul si inovatia.

Pharmec inseamna informatizare, gratie gamei complete de solutii si servicii IT furnizate. De un deceniu si jumatate respectam misiunea de a ajuta clientii sa foloseasca la maximum beneficiile tehnologiei informatiei, dotand mii de cabinete si farmacii cu solutii software si echipamente hardware de calitate. Cu ajutorul retelei de peste 100 de consultanti nationali distribuiti in toate judetele tarii, aplicatiile Pharmec sunt apreciate in peste 2.500 de cabinete medicale si 3.000 de farmacii din intreaga tara.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Veeam: Managerii IT se simt din ce în ce mai vulnerabili în fața atacurilor cibernetice și a altor dezastre

Raportul Veeam privind tendințele în protecția datelor în 2023 arată că bugetele pentru backup-ul datelor vor continua să crească pentru a se alinia cu nevoia tot mai mare de coerență și fiabilitate pentru protecția datelor...

Citește articolul
Softlead

Previziuni în securitate cibernetică pentru 2023

Comunitatea de securitate cibernetică lucrează intens la tehnologii și soluții care vor proteja oamenii și companiile în 2023 și în anii următori. În pregătirea funcționalităților capabile să depisteze amenințările...

Citește articolul
Softlead

Softlead lansează un eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România

Descarcă gratuit cel mai nou material de tip eBook dedicat digitalizării companiilor de construcții din România.

Citește articolul