Cum creștem profitul unei fabrici cu ajutorul a 5 tipuri de aplicații software?

21 aprilie 2021

5 aplicații software pentru digitalizarea fabricilor și liniilor de producție

Cum creștem profitul unei fabrici cu ajutorul a 5 tipuri de aplicații software?

Diversificarea piețelor, dezvoltarea liniilor de transport și de livrare a produselor în toată lumea și apetitul pentru consumerism au generat noi provocări pentru industriile de producție: îndeplinirea unor termene rapide de livrare, eficientizarea fluxurilor de distribuție, menținerea unei abordări competitive. În toată această înlănțuire de procese, soluția vine din perspectiva digitalizării fabricilor și a unităților de manufactură.

Cum poate ajuta o soluție software potrivită creșterea randamentului unei fabrici?

De la gestiunea producției la managementul planificării resurselor, aplicațiile software pot aduce un set de beneficii ce includ:

  • Simplificarea colaborării dintre departamente
  • Creșterea prin scalabilitate a producției
  • Integrarea eficientă a sistemelor de supply chain
  • Eficientizarea operațiunilor
  • Scăderea timpului de aducere a produsului în piață (la raft)
  • Gestionarea strategică a resurselor interne și externe.

Digitalizarea fabricilor sau pregătirea pentru era Industry 4.0 înseamnă migrarea către un fenomen ce permite colectarea, managementul și analiza datelor folosind procese rapide, inteligente și eficiente, în același timp. Toate acestea sunt posibile fie prin alegerea aplicațiilor software potrivite, fie prin dezvoltarea unor soluții software custom (personalizate), adaptate nevoii, industriei și specificului de business al companiei.

Soluții software pe bază de licență potrivite fabricilor și unităților de producție:

  • ERP

Aplicațiile software de tip ERP (Enterprise Resource Planning) sunt soluții integrate, complexe, ce oferă o viziune de ansamblu a activității unei companii. Mai exact, o astfel de aplicație poate însemna gestionarea operațiunilor, a resurselor umane, managementul proceselor comerciale, gestiunea stocurilor, a activităților financiar-contabile, de analiză și de raportare, a bazelor de date de clienți, parteneri sau distribuitori (prin module dedicate de tip CRM), a situației vânzărilor (prin funcționalități specifice SFA).

Astfel, toate procesele derivate, ce au legătură directă cu producția, pot fi vizualizate și gestionate rapid și eficient în cadrul unui ERP.  

Banda de producție duce, adesea, către depozite. Aici, activitatea principală este definită ca fiind pregătirea pentru a livra în mod corespunzător și eficient produsele către punctele de distribuție/comercializare. Astfel, este nevoie de sisteme de picking și de managementul stocurilor în timp real.

În cazul fabricilor sau companiilor de producție care au și canale de vânzare proprii, soluțiile e-commerce sunt investiții necesare pentru atragerea clienților, pentru fidelizarea lor și pentru comercializarea rapidă a produselor.

Efectele pandemiei au adus un plus de încredere și au accelerat tranziția către vânzarea online, prin platforme dedicate de e-commerce pentru o mulțime de industrii și de afaceri, de la retail, construcții, mâncare, îngrijire personală, articole pentru casă, haine sau multe altele. Trendul de creștere este confirmat și în România.

De ce anul 2021 poate fi anul e-commerce și al magazinelor online?

  • BI

Modulele de BI (Business Intelligence) sunt instrumente cu rol de raportare și de analiză a datelor, ce ajută managerii să vizualizeze în timp real situații de vânzări, marketing, stocuri, resurse umane, contabilitate pentru a lua cele mai bune decizii de business. Acestea sunt afișate în formate grafice prietenoase și intuitive, pot fi exportate pe departamente, puncte de lucru, divizii sau în ansamblul grupurilor de firme.

  • Managementul performanței.

Orice unitate de producție își consolidează strategiile de creștere și de poziționare pe baza cifrelor. Cu cât acestea sunt dinamice, transparente și accesibile în timp real, cu atât mai mult un manager poate crește eficiența deciziilor desprinse din realitatea constatată în fabrică. Pentru ca acest lucru să fie posibil, aplicațiile software cu rol de gestionare a performanței sunt integrate cu cele de BI, oferind acces la planificări de resurse financiare sau de timp.

Ai nevoie de o aplicație software de salarizare? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos. 

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește SoftleadBIZ, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

UN SINGUR ERP PENTRU TOATE NEVOILE SOCIETĂȚII

Descoperă aplicația arrow_forward

Aplicatia Simplio ERP - solutia completa pentru Business-uri inteligente.

Descoperă aplicația arrow_forward

ERP de ultima generatie, implementat cu succes la companii medii si mari de Support Soft

Descoperă aplicația arrow_forward

Mapează toate procesele din afacere într-un singur loc și îmbunătățește eficiența echipei. Descoperă o soluție simplă și scalabilă care crește odată cu afacerea ta.

Descoperă aplicația arrow_forward

Solutie ERP flexibila, in Cloud sau Cloud local

Descoperă aplicația arrow_forward

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning. Pentru a putea furniza o definitie corecta a unui sistem ERP, ganditi-va mai intai la toate procesele care sunt esentiale pentru a conduce o afacere, incluzand contabilitatea, resursele umane,...

Descoperă aplicația arrow_forward

Articole IT&C similare
Softlead

Softlead Weekly News - 20 mai 2022

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cât costă cele mai cunoscute soluții de semnătură electronică?

Conform OneSpan, semnătura electronică poate scădea cu până la 92% erorile umane și poate reduce cu 66%  riscurile de omisiune a unor documente din fluxurile de lucru ale organizațiilor.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

WIZPRO: ERP-ul preferat de companiile românești de producție

La Wizrom, avem experiența si flexibilitatea să înțelegem specificul fiecărei companii din industria de manufacturing și să asigurăm transparența proceselor de producție, pentru o execuție personalizată și o automatizare de succes.

Citește articolul arrow_forward