După 3 luni de vară, în care interesul pentru digitalizare a fost unul specific perioadei concediilor, perioada septembrie – octombrie a adus o creștere semnificativă a cererilor de digitalizare prin platforma Softlead. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, lunile septembrie – octombrie au adus o creștere cu 16% a numărului de solicitări de oferte software generate prin Softlead.
Topul industriilor cu cel mai mare apetit pentru digitalizare
În perioada 1 septembrie – 1 octombrie 2023, domeniile de activitate care au trimis cele mai multe cereri de oferte pentru achiziții și implementări software au fost reprezentate de: servicii, medical & farmaceutic, financiar, construcții și retail. Încă de la începutul anului, industria de construcții a rămas o constantă în rândul domeniilor de activitate care au indicat un apetit crescut pentru digitalizare, indiferent de sezon sau de dinamica altor industrii conexe, cum ar fi, de exemplu: Real Estate (imobiliar).
Ceea ce este, însă, extrem de important de precizat este că în perioada analizată, numărul companiilor mari și foarte mari (cu cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro) a crescut semnificativ, comparativ cu alte perioade ale aceluiași an. Mai exact, peste 12% dintre solicitările de oferte de digitalizare primite prin Softlead au fost reprezentate de astfel de companii, în timp ce alte peste 15% dintre cerințele de oferte au fost trimise de companii cu cifră de afaceri de peste 1 milion de euro.
Tipuri de aplicații software solicitate
Pentru că Softlead este cea mai reprezentativă platformă de aplicații software de tip enterprise din România, topul soluțiilor software solicitate este deschis de soluții precum: CRM (Customer Relationship Manager), ERP (Enterprise Resource Planning), Managementul documentelor, aplicații software de gestiune și aplicații software dedicate semnăturii electronice.
16% dintre cererile de ofertă primite în această perioadă presupuneau ca soluțiile software achiziționate să poată fi integrate cu alte aplicații software (condiție absolut necesară), în timp ce aproape 70% nu depind de alte integrări.
Bugete de achiziții și implementări software
În primele două luni de toamnă, cel mai mare buget de digitalizare a fost de 220.000 de euro, acesta reprezentând achiziția și implementarea unei soluții software de management al documentelor, ca parte a procesului de digitalizare al unei companii cu o cifră de afaceri de peste 46 de milioane de euro, din industria IT&C.
De asemenea, în perioada analizată, Softlead a atins o nouă bornă a valorii cumulate de la începutul anului a valorii solicitărilor de digitalizare prin platformă, mai exact peste 9 milioane de euro.
Ai nevoie de o ofertă personalizată pentru compania ta? Completează formularul de mai jos sau trimite o solicitare completă pe adresa [email protected]