Studenţii Facultăţii de Finanţe – Bănci, Contabilitate şi Administrarea Afacerilor – Universitatea „Titu Maiorescu” vor începe, din 28 octombrie 2014, cursul: Organizare, Productivitate şi Control. Administrarea afacerii utilizând sistemul informatic integrat Pluriva ERP. Acesta este singurul curs de sisteme informatice ERP organizat în cadrul facultăţilor economice din România. Cursurile vor fi susţinute de către patru manageri de proiect de implementare ERP – Pluriva şi se vor desfăşura săptămânal, pe întreg anul universitar 2014 – 2015. Studenţii participanţi la curs vor învăţa cum să utilizeze un sistem ERP în cadrul departamentelor unei firme, cum să folosească rapoartele de business furnizate de sistemul informatic pentru a extrage informaţii despre afacere şi cum să ia decizii bazate pe date corecte.
Din prima promoţie a cursului, zece studenţi s-au angajat şi utilizează sisteme informatice la locul de muncă. La cursul din acest an au fost invitaţi şi vor participa şi elevi de la cele mai bune licee cu profil economic din Bucureşti, tocmai pentru a oferi tinerilor perspectiva reală a unei cariere în domeniul economic.
Singurul curs de administrare informatică a afacerii
Pe tot parcursul anului universitar 2014 - 2015, studenţii vor avea acces online la sistemul ERP, pe o instanţă de lucru creată şi configurată special pentru acest curs. Seminariile vor acoperi procesul de implementare şi configurare a unei soluţii IT integrate într-o firmă românească, începând de la necesităţile de afaceri ce conduc la decizia implementării şi până la obţinerea de rapoarte de afaceri. Participanţii la curs vor obţine o viziune de ansamblu asupra implementării şi utilizării unui sistem ERP într-o companie: atât aspecte teoretice, pentru fixarea noţiunilor principale, cât şi cunoştinţe practice, legate de folosirea aplicaţiei în activitatea de zi cu zi. Cursul Organizare, Productivitate şi Control. Administrarea afacerii utilizând sistemul informatic integrat Pluriva ERP va include şi prezentarea unor studii de caz de la o parte din cele peste 250 de implementări ERP, explicate de către managerii de proiect Pluriva. Acesta este cel de-al doilea an în care studenţii Facultăţii de Finanţe – Bănci, Contabilitate şi Administrarea Afacerilor participă la curs.
„Integrare rapidă pe piaţa forţei de muncă”
Decanul Facultăţii de Finanţe – Bănci, Contabilitate şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu”, Conf. Univ. Dr. Florin Văduva, a declarat: „Cursul organizat împreună cu Pluriva se adresează studenţilor din anii I, II şi III ai facultăţii. Va oferi studenţilor o imagine de ansamblu asupra business-ului unei firme: contabilitate, financiar, salarizare, resurse umane, vânzări, marketing, achiziţii, stocuri sau suport, plus asupra sistemelor de Business Intelligence. Experienţa din anul universitar precedent ne arată că studenţii absolvenţi se integrează mai uşor pe piaţa forţei de muncă.”
Georgian Roşu, General Manager al companiei de software Pluriva, a declarat: „Cursul de sisteme ERP este de fapt despre organizarea şi administrarea unei afaceri folosind un sistem informatic integrat. Mai important decât noţiunile tehnice, studenţii vor înţelege fluxurile principale de business, vor şti cum circulă informaţia în firmă şi vor avea o viziune unitară, managerială, asupra afacerii”.
Primii absolvenţi – aprilie 2014
Cei 15 studenţi din prima promoţie a cursului de Sisteme ERP, Organizare, Productivitate şi Control. Administrarea afacerii utilizând sistemul informatic integrat Pluriva ERP, au susţinut examenul de absolvire în luna aprilie 2014. Examenul final s-a desfăşurat sub forma unei probe practice, în care studenţii au efectuat anumite operaţiuni în sistemul ERP. „Am angajat la Pluriva patru din absolvenţii cursului din primăvară. Mai întâi au venit la noi în practică şi apoi au fost angajaţi pe o perioadă nedeterminată. Un absolvent al cursului de sisteme ERP obţine experienţa în trei direcţii importante: utilizator, consumator avizat al rapoartelor şi analizelor manageriale şi – parţial –configurator ERP. Suplimentar faţă de cursul de anul trecut, vom introduce seminarii despre două din modulele noi, foarte căutate de către clienţi în ultimele luni: platforme de eCommerce şi portaluri online pentru clienţi şi furnizori.” – Georgian Roşu, General Manager Pluriva.
Despre Facultatea de Finanţe – Bănci, Contabilitate şi Administrarea Afacerilor - Universitatea Titu Maiorescu
Din această toamnă, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Titu Maiorescu s-a rebranduit, noua denumire fiind Facultatea de Finanțe-Bănci, Contabilitate și Administrarea Afacerilor. Motivul principal al acestei rebranduiri a fost evidențierea specializărilor din cadrul facultății. Facultatea de Științe Economice a fost una dintre primele facultăţi cu acest profil din învăţământul particular românesc, înfiinţată în toamna anului 1990. Ca o recunoaştere a calităţii şi profesionalismului manifestate în formarea studenţilor, Facultatea de Ştiinţe Economice a fost acreditată prin Legea nr. 239 din 23.04.2002 (când s-au făcut primele acreditări în învăţământul superior privat românesc), intrând cu drepturi depline în sistemul naţional de învăţământ.
Facultatea de Finanţe – Bănci, Contabilitate şi Administrarea Afacerilor organizează programe de studii universitare de licenţă în domeniile FINANŢE, CONTABILITATE – formele de învățământ ZI și ID, respectiv ADMINISTRAREA AFACERILOR – pentru învăţământ la ZI, precum şi patru programe de studii universitare de masterat, toate aceste programe fiind acreditate.