Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 15– 16 noiembrie, la Hotel Opera Plaza și la Sibiu, în 17 noiembrie, la Hotel Ramada.
PwC a estimat că inteligența artificială va contribui până la 15,7 trilioane de dolari la economia globală până în 2030. Peste 9 trilioane de dolari vor proveni din retail și industrie. Cu o astfel de previziune pentru următorul deceniu, Codiax are ca misiune dezvoltarea cunoștiințelor developerilor/ dezvoltatori software din domeniul deep tech.
Pe scena Codiax 2018 va urca unul dintre oamenii – cheie ai Amazon, a doua companie care a ajuns la valoarea de piață de un trilion de dolari. În premieră în România, Julien Simon, Principal Technical Evangelist în cadrul Amazon va prezenta platforma SageMaker. Aceasta le permite developerilor să creeze, într-un timp record, produse bazate pe machine learning.
Julien Simon este doar unul dintre cei 15 speakeri internaționali care îi vor inspira și învăța pe cei 350 de participanți din Cluj-Napoca, respectiv 180 de la Sibiu.
“De ce deep tech la Cluj-Napoca și Sibiu? Aceste tehnologii fac parte deja din viața noastră mai mult decât realizăm uneori, iar schimbările pe care le vor aduce în viitor vor afecta radical mai multe domenii-cheie. Astfel că acesta este cel mai bun moment pentru a realiza un transfer de cunoștiințe între speakerii evenimentului și participanți. Cluj-Napoca pentru că 1 din 11 angajați din acest oraș lucrează în IT astfel că potențialul de a dezvolta aici soluții inovatoare este foarte mare. Și nu vorbim de viitor. Edwin Witvoet, unul dintre speakerii Codiax 2018 a fondat la Cluj-Napoca una dintre puținele companii din Europa de Est care construiește produse cu ajutorul inteligenței artificiale. Și Sibiu deoarece este un hub tehnologic în plină dezvoltare”, a declarat Oana Petruș, co-fondator Codiax.
Evenimentul va debuta pe data de 15 noiembrie, la Cluj-Napoca, cu o serie de sesiuni tehnice care le vor oferi participanților informații, dar și demonstrații practice din sfera deep tech. Pregătiți-vă pentru o altfel de experiență deoarece cele opt workshop-uri sunt construite special pentru a include și sesiuni de Q&A.
Pe 16 noiembrie este programată conferința care aduce în prim-plan nume importante din industria deep-tech: Sander Dieleman, cercetător în cadrul DeepMind, divizia de inteligență artificială a Google, Lutz Goldmann, senior scientific engineer în cadrul Omni: us, o companie care dezvoltă, cu ajutorul inteligenței artificiale, o soluție de procesare de documente la scară largă și Enzo Fenoglio, Data Scientist la Cisco, celebra companie americană de retelistică.
Transferul de cunoștiințe dintre speakerii evenimentului și participanți depășește și în 2018 granițele orașului din inima Transilvaniei și pe 18 noiembrie Codiax ajunge la Sibiu. Este vorba despre un eveniment care include atât workshop-uri, cât și o conferință.
Biletele de tip Early Bird se pot cumpăra online de pe www.codiax.co. Până în 8 octombrie, puteți beneficia de prețul de €79 pentru biletul care include accesul doar la conferință (16 noiembrie) și €109 pentru pachetul care permite accesul atât la sesiunea de workshop-uri (15 noiembrie), cât și la conferință.
Această ediție nu ar fi putut avea loc fără sprijinul partenerilor care susțin Codiax: Betfair, Steelcase, Metro Systems, Macadamian, Telenav, Spyhce, 3 Screen Solutions.
Continental este partenerul principal al Codiax Sibiu 2018. Compania este între primii 5 furnizori ai industriei auto din lume. Continental Sibiu are peste 3.800 de angajați, toți lucrând pentru a oferi o mobilitate inteligentă și conectată – și o fac sigură, uşor de utilizat, durabilă și curată.