Cisco prezintă tehnologiile care vor construi Internetul viitorului

16 decembrie 2019

Seria Cisco 8000 este concepută să reducă costurile de construcție și de exploatare a rețelelor de mare anvergură, pentru a rula aplicații și servicii digitale cum ar fi 5G, video și cloud.

Cisco prezintă tehnologiile care vor construi Internetul viitorului

Cisco prezintă noua strategie în domeniul tehnologiei, pentru construirea unui nou Internet – proiectat să impulsioneze inovația digitală dincolo de limitările economice, de performanță sau de consum de energie impuse de infrastructura actuală. O abordare pe mai mulți ani, care va defini Internetul pentru deceniile următoare, strategia Cisco oferă deja inovații tehnologice care le vor permite dezvoltatorilor din întreaga lume să creeze aplicații și servicii pe care abia au început să și le imagineze.

Cisco lansează azi cele mai recente inovații, printre care Cisco Silicon OneTM, primul chip unificat de siliciu, care poate deservi orice zonă din rețea și poate fi utilizat sub orice formă; noua serie Cisco 8000, cea mai puternică clasă de routere din lume, construite pe baza inovațiilor hardware. De asemenea, Cisco a anunțat noi opțiuni de achiziție, care permit clienților să utilizeze tehnologiile companiilor prin intermediul unor modele de business segmentate.

„Inovația necesită investiții concentrate, echipa potrivită și o cultură care apreciază imaginația”, a declarat Chuck Robbins, președinte și CEO Cisco. „Suntem dedicați să transformăm industria pentru a construi un nou Internet pentru era 5G. Cele mai noi soluții ale noastre în materie de siliciu, optică și software sunt rezultatele inovațiilor continue pe care le realizăm și care îi ajută pe clienții noștri să rămână în pas cu tendințele și să dea naștere unor experiențe inovatoare, de ultimă oră, pentru clienții lor și pentru utilizatorii finali pentru decenii de-acum încolo.”


Bazele Internetului viitorului

În următorul deceniu, experiențele digitale vor fi create cu tehnologii avansate – realitate virtuală și augmentată, streaming 16K, AI, 5G, 10G, calcul cuantic, securitate cibernetică adaptativă și predictivă, IOT inteligent și multe altele, neinventate încă. Aceste noi generații de aplicații vor crește complexitatea, dincolo de capacitățile pe care actuala infrastructură de internet le poate susține în mod viabil.

În ultimii cinci ani, Cisco a dezvoltat o strategie în domeniul tehnologic, care construiește internetul de care au nevoie clienții pentru a avea succes într-o lume din ce în ce mai digitalizată. Având ca scop rezolvarea celor mai dificile probleme care vor apărea, ca urmare a faptului că transformarea digitală solicită la maxim infrastructura actuală, această strategie va contribui la următoarea infrastructură internet, care combină noile cipuri pe bază de siliciu de la Cisco cu tehnologiile optice de ultimă generație.

Strategia Cisco va schimba economia din spatele modului în care va fi construit Internetul pentru a susține cerințele aplicațiilor digitale viitoare și va permite clienților să-și desfășoare activitatea operând rețele mai simple și mai rentabile.

Strategia Cisco are la bază dezvoltări și investiții în trei domenii tehnologice cheie: siliciu, optică și software.

„Împingerea limitelor inovației la nivelul următor – mult dincolo de ceea ce experimentăm astăzi – este esențială pentru viitor și credem că siliciul, tehnologiile optice și software-ul reprezintă pârghiile tehnologice care vor duce la acest rezultat”, a declarat David Goeckeler, vicepreședinte executiv și director general al Networking and Security Business la Cisco. „Strategia tehnologică a Cisco nu se referă la următoarea generație de produse dintr-o singură zonă. În ultimii ani am investit în categorii întregi de tehnologii independente care credem că vor converge în viitor – și, în cele din urmă, ne vor permite să rezolvăm cele mai dificile probleme care sunt pe punctul de a eroda avansul inovației digitale. Această strategie oferă cel mai ambițios proiect de dezvoltare pe care compania l-a realizat vreodată.”

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Soluții software pentru service-uri. Ce oferă și de ce sunt esențiale?

54% dintre companiile de tip sevice-uri care au ales implementarea unei aplicații software au reușit să crească eficiența și să asigure procese de asistență superioare din perspectiva calității serviciilor oferite. Datele sunt furnizate de platforma Software Advice și includ o serie de concluzii utile oricărui business care vizează creșterea satisfacției clienților unui service, f...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Top 5 Aplicații software pentru salarizare

33% dintre companiile de tip IMM riscă să primească amenzi din cauza nerespectării normelor legale cu privire la plățile efectuate angajaților sau la activități complementare.

Citește articolul arrow_forward