Cea de-a patra ediție a Research@Intel Europe

23 Oct 2013

În perioada 22 – 23 octombrie peste 300 de reprezentanți din domenii variate precum cel academic, public, industrie și media participă la Research@Intel Europe și la Conferința Intel European Research and Innovation (ERIC) la Nisa, Franța.

Cea de-a patra ediție a Research@Intel Europe

În perioada 22 – 23 octombrie peste 300 de reprezentanți din domenii variate precum cel academic, public, industrie și media participă la Research@Intel Europe și la Conferința Intel European Research and Innovation (ERIC) la Nisa, Franța.

Conferința Intel European Research and Innovation

Tema ERIC 2013 este “construirea unei societăți inteligente și sustenabile prin parteneriate de cercetare și pentru inovare”. Principalele teme sunt orașele conectate, arhitectura de computing și design, computing de înaltă performanță, tehnologii mobile și de rețea. Participanții au posibilitatea de a-și lărgi aria de expertiză, dar și de a colabora cu reprezentanții Intel, ai mediului academic, privat și industrie.

Research@Intel Europe

Christian Tordo, viceprimarul orașului Nisa, a deschis Research@Intel Europe 2013. Martin Curley, Vicepreședinte Intel și Director al Intel Labs Europe, a prezentat peste 14 proiecte inovatoare de cercetare. Acestea folosesc tehnologii care îmbogățesc viața cu ajutorul orașelor, caselor și birourilor inteligente, dar și cu noi metode de a învăța, comunica și interacționa.

Intel a pus bazele Intel® Parallel Computing Center Program

Centrele Intel Parallel Computing sunt universitățile, instituțiile și laboratoarele lidere în domeniile în care activează. Aceste centre se concentrează pe monitorizarea aplicațiilor pentru a crește scalabilitatea și performanța. În aceste centre se dezvoltă curriculum-uri pentru a le dezvolta oamenilor de știință, studenților, partenerilor și celor care lucrează în IT cele mai bune abilități pentru a folosi resursele de parallel computing. Centrele Intel Parallel Computing vor accelera inovațiile din domenii precum energie, finanțe, producție, știință, meteorologie și nu numai. Pentru început, din acest program vor face parte Konrad-Zuse-Zentrum für Informationstechnik Berlin, CINECA Bologna, Universitatea din Texas, Universitatea din Tennessee și Universitatea Purdue.

Intel Collaborative Research Institute for Secure Computing

În cadrul ERIC 2013, Intel a anunțat lansarea unui nou institut în Finlanda, afiliat Intel Collaborative Research Institute for Secure Computing din Darmstadt, Germania. Noul institut va reprezenta colaborarea dintre Intel și Universiatea din Helsinki. Va fi condus de Prof. Asokan (Universitatea din Helsinki) și Matthias Schunter (Intel Collaborative Research Institute for Secure Computing). Scopul acestei colaborări este de a face cercetare în domeniul securității tehnologiei mobile pentru a face smartphone-urile și tabletele mai sigure.

Intel Labs Sankt Petersburg aniversează 10 ani

Intel Labs Sankt Petersburg aniversează 10 ani. Se concentrează pe cercetarea în domeniul procesoarelor de tip System-on-a-Chip (SoC), dezvoltare și arhitectură. Laborarorul a prezentat peste 300 de invenții și 100 de patente în ultimii 10 ani. De asemenea, a influențat multe produse Intel și a contribuit la numeroase standarde internaționale.

Intel Labs a premiat profesori universitari de top și doctoranzi eminenți

University Program Office al Intel Labs a premiat în cadrul ERIC profesori universitari de top și doctoranzi eminenți prin programele Early Career Faculty Honor și Doctoral Student Honor. În total, șase profesori și 13 doctoranzi au fost premiați. Programul Early Career Faculty Honor a fost creat pentru a promova carierele celor mai buni și respectați oameni din universitățile de top din lume. Programul Doctoral Student Honor se adresează doctoranzilor care fac cercetări în domenii conexe businessului și cercetărilor Intel în Europa.

Noi moduri de a interacționa cu computerele

Perceptual computing va schimba fundamental felul prin care utilizatorii vor interacționa cu PC-urile, prin moduri mai naturale, intuitive și antrenante, folosind doar gesturile și comenzile vocale. Creative® Interactive Gesture Camera este o piatră de temelie a initiațivei Intel din acest domeniu. Cu ajutorul Intel® Perceptual Computing Software Development Kit (SDK) 2013, dezvoltatorii pot crea noi aplicații cu ajutorul capabilităților SDK: reunoaștere vocală, analiza feței și realitate augmentată. În cadrul Workshopului de Perceptual Computing de la ERIC, studenții au avut ocazia să descopere noi moduri de a interacționa cu computerele.

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovația din industria computerelor. Compania proiectează și dezvoltă tehnologii esențiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informații suplimentare despre Intel accesați http://www.intel.com/pressroom și http://blogs.intel.com.

Intel și logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite și în alte țări.

* Alte nume și brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părți.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul