Ce inseamna si ce presupune implementarea unui CMS?

11 Oct 2013

Considerat unul dintre cele mai utile si mai folosite produse software in present, Content Management System (CMS) prezinta o dinamica a implementarii ce nu poate fi trecuta cu vederea. O aplicatie de tip CMS este sinonima cu tot ceea ce inseamna organizarean si gestionarea continutului in cadrul unei platform online.

Ce inseamna si ce presupune implementarea unui CMS?

Integrarea unui sistem CMS inseamna facilitarea editarii si publicarii continutului de tip multimedia (imagini, texte, video) pe o platforma web.

Aplicatia CMS nu presupune ca utilizatorul sa detina cunostinte de programare sau alte competente tehnice. Cele mai multe astfel de produse software le ofera consumatorilor informatii detaliate de utilizare, insotite de pachete de servicii de training si de consultant sau de servicii complementare de mentenanta lunara atunci cand gestionarea platformei presupune existenta unor modificari constante.

Implementarea unei platforme de tip CMS poate presupune reducerea costurilor pentru organizatiile care detin departamente care pot prelua acest segment de responsabilitati, iar zonele in care existenta unui CMS este vitala sunt: website-urile, blog-urile, platformele de e-commerce sau cele dedicate serviciilor de marketing, precum si multe altele.

Din punctul de vedere al dezvoltarii, tendintele vizate pentru descrierea unui CMS performant si efficient, adaptat nevoilor utilizatorului din present include tot ceea ce inseamna un social CMS (livrarea continutului targetat si securizat prin managementul utilizatorilor si al grupurilor, integrarea unor functionalitati complementare dedicate mediului online, intranet-ului si comunitatilor specializate).

Pentru toate tipurile de afaceri reprezentate la nivel online, un produs de tip CMS este gandit ca o solutie dedicata organizarii, crearii, publicarii facile a continutului descriptiv. Exista numeroase astfel de aplicatii software, iar alegerea celui mai potrivit CMS este o provocare, in special pentru aceia care nu detin informatiile necesare din punct de vedere tehnic. Google nu ofera mereu rezolvarea, deoarece companiile dezvoltatoare de solutii CMS nu fac publice pretul si lista completa a functionalitatilor, fapt ce duce la alocarea unei resurse importante de timp etapei de research si interactiunii directe cu producatorii. Pentru a evita aceste situatii, cei mai multi apeleaza la consultanti. Softlead.ro este, de asemenea, o solutie reala, intrucat reuneste cele mai cunoscute aplicatii software din Romania, informatii detaliate despre produse si datele de contact ale companiilor producatoare, toate, la distanta de numai cateva click-uri.

Pentru cei care doresc alegerea unei solutii Open Source, TopTenReviews.com a clasificat Expression Engine, eZ Publish si Vivvo pe primele trei locuri in randul aplicatiilor ce folosesc ca limbaj de programare PHP si bazele de date MySQL. Pentru anul 2013, conceptul CMS a fost redefinit, fiind descris ca o platforma care administreaza continut, care include doua aspecte esentiale: crearea si gestionarea acestuia.

Printre cele mai importante beneficii ale implementarii unui sistem CMS se regasesc: reducerea costurilor de mentenanta, cresterea nivelului de securitate, reducerea numarului de situatii in care exista continut duplicat, cresterea nivelelor de utilizare si de flexibilitate prin aplicarea proceselor de customizare, dar si multe altele.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare