Care sunt aplicațiile software potrivite clinicilor stomatologice?

14 octombrie 2021

Conform Global Market Insights, valoarea de piață a aplicațiilor software destinate clinicilor stomatologice a depășit 1,3 miliarde de dolari și se estimează ca până în 2027 această cifră să ajungă până la 3,4 miliarde. Această creștere este datorată impactului major pe care instrumentele de acest tip le aduc odată cu implementarea.

Care sunt aplicațiile software potrivite clinicilor stomatologice?

Contextul pandemic a accelerat în mod semnificativ digitalizarea interacțiunii pacient-medic. Perfecționarea și eficientizarea mecanismelor de gestionare, comunicare și ghidare al pacienților va crește semnificativ accesul și gradul de deschidere al beneficiarilor către serviciile stomatologice, în timp ce activitatea din clinici va fi digitalizată complet.

Potrivit datelor DentalOrg, cabinetele stomatologice ce au implementat soluții software dedicate, au înregistrat creșteri de până la 66% și îmbunătățiri ale eficienței proceselor de până la 55%.

Top 5 probleme pe care aplicațiile software dedicate cabinetelor stomatologice ar trebui să le rezolve:

 • Respectarea confidențialității datelor (GDPR) - 70% dintre beneficiarii serviciilor medicale se tem de nerespectarea datelor cu caracter personal (diagnostice asociate cu monitorizarea obiceiurilor, intereselor și geo-localizării)
 • Creșterea accesului rapid la rezultate și conturarea unui fișe a pacientului detaliată
 • Accesibilitate online – în timp ce 81% dintre pacienți preferă să își realizeze programările online, 90% din activitățile de acest tip se desfășoară pe mobil, astfel, posibilitatea de accesare e serviciilor oferite de clinică trebuie redirecționată și în această direcție
 • Suport pentru clienți – utilizarea modulelor de acest gen a crescut eficiența în relațiile cu beneficiarii cu aproximativ 95%
 • Sporirea eficienței fluxurilor medicale stomatologice – sarcini de birou (documente electronice, carduri pacienți, etc), procese de tratament (diagrame, planuri, note, etc), cât și procese simple (drepturi de acces, înregistrări, șabloane, etc)

Aplicațiile software dedicate clinicilor stomatologice sunt instrumente ce oferă posibilitatea urmăririi evoluţiei stării de sănătate a pacientului, a afecţiunilor, analizelor, radiografiilor, programărilor şi a perioadelor de rechemare a pacienților la consulturi. Totodată, o astfel de soluție acoperă și aspectele administrative, precum gestionarea stocurilor de medicamente și a produselor utilizate. Scopul unei astfel de aplicații este de a îmbunătăți relația pacient-medic și de a gestiona eficient activitatea stomatologică.

Pe lângă problemele amintite mai sus ce necesită o rezolvare rapidă, acestea sunt principalele funcționalități ale soluțiilor software destinate clinicilor stomatologice:

 • Gestionarea informațiilor despre clienți (dosar pacient, istoric medical, analize, recomandări, radiografii)
 • Modul de facturare
 • Realizarea back-up-urilor regulate, astfel încât să nu se producă pierderi de date
 • Realizarea și gestionarea planificărilor (consultații, vizite, analize, radiografii)
 • Managementul personalului și a veniturilor
 • Module de fidelizare și de asigurare a calității stomatologice
 • Generarea de rapoarte și statistici

Iată 2 aplicații ce au rolul de a îmbunătăți și eficientiza activitatea cabinetelor stomatologice:

SPS Stoma reprezintă o aplicație software destinată îmbunătățirii activității clinicilor stomatologice prin funcționalități cheie precum: realizarea și gestionarea unei agende de programări, crearea fișelor de pacient (cuprinzând istoric și toate detaliile necesare) menținerea unei relații eficiente din punct de vedere al comunicării cu pacienții, realizarea rapoartelor și statisticilor necesare, management achiziții și conturarea și valorificarea avantajelor unice pe piață.

BizMedica este o soluție software dedicată cabinetelor de specialitate care își desfășoară activitatea cu practică exclusiv privată sau mixtă (privat și în contract cu CJAS). Aplicația dispune de compatibilitate cu sisteme precum SIUI, SIPE, RENV, DES, CEAS. Ca și funcționalități, BizMedica oferă control la o fereastră de programări complet intuitivă, ce poate însuma toate funcțiile incluse în termenii de programare, confirmare, recepție, înrolare, sincronizare, consultație și concluzie. Totodată, se oferă acces la istoricul medical al pacienților, rapoarte ce oferă o perspectivă clară a activității companiei, consultații online, control sporit al fluxurilor de lucru, etc.

Scopul implementării unei astfel de soluții este de a simplifica și eficientiza întreaga activitate ce se desfășoară în interiorul unui cabinet de stomatologie, de la interacțiunea verbală și fizică cu clienții până la procesele administrative, cu scopul de contura un parcurs de succes și de a accelera dezvoltarea companiei.

Ai nevoie de o aplicație software potrivită clinicii stomatologice pe care o administrezi? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos.

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește SoftleadBIZ, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie.

Aplicații software recomandate

Tool pentru managementul campaniilor de marketing.

Citește tot arrow_forward

Aplicația mobilă de nutriție DAHNA - Diet According to the Healthy Nutritional Approach,  prima aplicatie de mobil pentru dieta sănătosă a inimii creată cu expertiza cardiologilor și avizată de nutriționist, un e

Citește tot arrow_forward

Aplicatie web based, care ruleaza intr-o arhitectura client-server folosind tehnologii world wide web, customizabila conform cerintelor clientilor.Acopera partea de :- date pasaportale- programari - fise- financiar- rapoarte...

Citește tot arrow_forward

Sistem informatic complet si usor de utilizat, conceput special pentru gestionarea activitatii clinicilor medicale, a cabinetelor de medicina familiei si de specialitate.

Citește tot arrow_forward

MedSoft este softul de gestiune medicală creat special pentru cabinetele si clinicile medicale si estetice pentru orice specialitate şi dimensiune.

Citește tot arrow_forward

Solutie Software Inovativa - HIS, special creata pentru cresterea calitatii tratamentului medical. Ofera afacerii tale cel mai bun sprijin pentru dezvoltare.

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

OTP Leasing lansează chatbotul Eliza pentru automatizarea simulărilor de rate şi suport 24/7 pentru clienți

KeysFin, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de credit risc management şi informatii de afaceri din România, anunţă lansarea asistentului virtual Eliza prin care OTP Leasing România, parte din OTP Grup, automatizează procesul de ofertare pentru persoane juridice și oferă suport 24/7 pentru clienții existenți, bazându-se pe accesul în timp real la i...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

EIT Health InnoStars finanțează 4 consorții cu potențial în domeniul sănătății din România

EIT Health InnoStars a decis să sprijine 15 noi proiecte inovatoare în domeniul sănătății, dezvoltate în regiuni emergente din Europa Centrală, de Est și de Sud. Fiecare proiect primește până la 75.000 euro în 2020 pentru dezvoltarea produsului sau a soluției propuse, dar și consiliere și acces la rețeaua celor mai importanți jucători în domeniul sănă...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Gala ANIS 2021: Competiția de proiecte IT a început. Unde se pot înscrie companiile IT?

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, anunță deschiderea sesiunii de înscriere a companiilor și proiectelor în cursa pentru câștigarea unuia dintre cele 7 premii ce vor fi acordate în cadrul Galei ANIS 2021. Aplicațiile se pot depune până pe 15 martie.

Citește articolul arrow_forward