Bugete de peste 3.8 miliarde de dolari direcționate în 2019 spre industria IT globală

30 ianuarie 2019

Gartner anunță cele mai recente previziuni financiare cu privire la piața IT, ce se anunță a înregistra o creștere cu 3.2 procente față de anul 2018. 

Bugete de peste 3.8 miliarde de dolari direcționate în 2019 spre industria IT globală

Cu toate că vorbim despre nesiguranță, recesiune sau situații precum Brexit, screnariul financiar al acestui an include o creștere cu peste procente, JohnDavid Lovelock, Vicepreședinte Gartner.

Ceea ce este interesant este faptul că o mare parte a acestor investiții sunt direcționate către segmentul software, unde este previzionată o creștere de peste 8.5% în 2019, centre de date (creștere cu 4.2%), servicii IT (creștere cu 4.7%).

Cu o stagnare înregistrată anul trecut, piața device-urilor mobile inteligente pare să aibă parte de o creștere cu 1.6% în 2019.

Contribuția celor mai importante state în bugetele globale dedicate achizițiilor IT

India, China, Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii, Australia, Germania, Brazilia, Anglia, Japonia, Franța sau Rusia sunt cele mai importante state care dețin, încurajează și dezvoltă industrii tehnologice spre care sunt direcționate bugete financiare semnificative.

Segmentul aplicațiilor de tip Software as a Service va înregistra o creștere și în anul 2020, când va fi evaluat la peste 466 de milioane de dolari.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward