Beneficiile implementării tehnologiilor RPA și ERP

26 august 2020

Tot mai multe companii aleg să implementeze soluții de tip RPA pentru a automatiza procese de business, integrându-se cu aplicații software ERP sau chiar înlocuindu-le în totalitate.

Beneficiile implementării tehnologiilor RPA și ERP
Conform unui studiu efectuat de Goldsmiths University, companiile care au implementat tehnologii RPA au înregistrat o creștere cu 28% a performanțelor în cadrul companiei, 31% au beneficiat de creșteri salariale, în timp ce 24% dintre angajați au avut capacitatea de a inova mai mult la propriul job, implicându-se în activități de management și organizare organizațională.

Care sunt beneficiile pe care le obține o companie?

Specialiștii în consultanță IT și în business consideră că implementarea unei suite de soluții de tip RPA și ERP pot aduce o creștere semnificativă a eficienței, productivității și profitabilității la nivelul unei companii. Stefan Maurer, vice președinte AVNET și responsabil al eficienței organizaționale în echipe de peste 100 de angajați, a prezentat pentru TechTarget un studiu de caz, evidențiind beneficiile pe care le-a avut compania sa de distribuție a componentelor electronice după digitalizare. Prin stabilirea obiectivelor dedicate inovației, automatizării și digitalizării, compania a fost extrem de activă în optimizarea proceselor în vederea implementării corecte a unui sistem ERP. Acesta avea rolul de a gestiona procesele interne, fluxul de achiziții, de vânzări, de customer service și de management administrativ, toate acestea fiind multiplicate și executate prin soluții software de tip RPA.

Astfel, au fost analizate și incluse în aplicații software peste 70 de procese de business distincte, dintre care 85% au fost robotizate (automatizate) cu ajutorul soluției ERP. Implementarea tehnologiei RPA în interiorul aplicației software ERP a avut o durată de 2 ani, timp în care au fost definite activitățile repetitive și au fost integrate în fluxurile de lucru. În tot acest timp, erorile umane au scăzut, în timp ce eficiența execuției și generării livrabilelor a crescut substanțial, echipa înlocuită de soluții software fiind redirecționată către alte departamente sau către activități care au adus plus valoare companiei.

Care sunt activitățile pe care le poți automatiza cu ajutorul tehnologiilor RPA?

Soluțiile software de tip RPA sunt extrem de utile în cazul în care se lucrează cu volume mari de date sau de documente, în cazul acțiunilor repetitive sau care implică procese complexe de dezvoltare, în situața în care există proceduri standardizate sau în contextul în care compania sau departamentul nu identifică variații mari în procesele de lucru.

Mai exact, activități financiar – contabile sau de procesare a comenzilor sunt situații în care sunt recomandate soluții software RPA, întrucât sunt repetitive, au la bază un șablon și consumă resurse de timp importante.

Pentru o ofertă completă în acest sens, dar și pentru detalii cu privire la implementări personalizate, puteți completa formularul de mai jos sau pot trimite un e-mail pe adresa [email protected] pentru a primi consultanță gratuită în vederea alegerii soluției potrivite!

Aplicații software recomandate

ERP de ultima generatie, implementat cu succes la companii medii si mari de Support Soft

Citește tot arrow_forward

Mapează toate procesele din afacere într-un singur loc și îmbunătățește eficiența echipei. Descoperă o soluție simplă și scalabilă care crește odată cu afacerea ta.

Citește tot arrow_forward

Solutie ERP flexibila, in Cloud sau Cloud local

Citește tot arrow_forward

ERP este un acronim pentru Enterprise Resource Planning. Pentru a putea furniza o definitie corecta a unui sistem ERP, ganditi-va mai intai la toate procesele care sunt esentiale pentru a conduce o afacere, incluzand contabilitatea, resursele umane, ...

Citește tot arrow_forward

SPHINX IT vă pune la dispoziție soluția SAP Business One, un ERP compact și flexibil, proiectat special pentru a susţine evoluţia organizațiilor de dimensiuni mici și mijlocii (IMM). SAP Business One este o soluție completă pentru managemen...

Citește tot arrow_forward

CloudSales este un soft complex de vânzări și gestiune în cloud potrivit pentru orice tip de afacere. 

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

PROPTECH SCHIMBĂ MODUL ÎN CARE SE FACE BUSINESS ÎN REAL ESTATE

Investițiile în property technology sau proptech au crescut exponențial din 2016 până în prezent. Ca reper, pe piața din SUA, startup-urile din proptech au primit de la fonduri specializate, investiții importante care de la 44.7 milioane de dolari în 2012, au ajuns la 6.5 miliarde de dolari în 2017. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratetea și eficiența informațiilor de care dispune managementul, de controlul costurilor și satisfacția clienților. Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare ș...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

FintechOS primește o investiție Series A în valoare de 12,7 milioane euro pentru extinderea globală

Compania își va continua dezvoltarea pe piața europeană și își va extinde operațiunile în Asia de Sud-Est și Statele Unite

Citește articolul arrow_forward