Avantera – partener în proiectul de susținere a inovației sociale și a competențelor antreprenoriale în cadrul Programului Intensiv de Învățare ”Școala de Vară - Edu4Society”

30 Jun 2017

Avantera, companie specializată în oferirea serviciilor de consultanță în management și dezvoltatorul  aplicației de Business Process Management Simple BPM, a participat la Programul Intensiv de Învățare ”Școala de vară” din cadrul proiectului Edu4Society, proiect co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene (Finanțator: Programul Erasmus+ 2014-2020, Key Action 2: Cooperation for inno

Avantera –  partener în proiectul de susținere a inovației sociale și a competențelor antreprenoriale în cadrul Programului Intensiv de Învățare ”Școala de Vară - Edu4Society”

Avantera, companie specializată în oferirea serviciilor de consultanță în management și dezvoltatorul  aplicației de Business Process Management Simple BPM, a participat la Programul Intensiv de Învățare ”Școala de vară” din cadrul proiectului Edu4Society, proiect co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene (Finanțator: Programul Erasmus+ 2014-2020, Key Action 2: Cooperation for innovation and the exchange of good practices; Cod proiect 2016-1-RO01-KA203-024476, Denumirea proiectului: Innovative solution for enhancing social responsibility education and civic skills in creating sustainable businesses – ”edu4society”).

Edu4Society, un proiect aflat sub coordonarea Universității Politehnica din București și având ca parteneri Universitatea ”Angel Kanchev” din Ruse – Bulgaria, Universitatea din Maribor – Slovenia, Casa Corpului Didactic a Municipiului București, compania EuroTraining Solution și compania Avantera, este un răspuns oferit societății la nevoia implementării programelor de responsabilitate socială a corporațiilor prin educație, cu rolul de a dezvolta inovația și antreprenoriatul social, adresat domeniului universitar, urmărind aplicabilitatea conceptului de responsabilitate socială într-un număr mare de industrii,  în context multinațional și multicultural.

Implicarea Avantera în contextul implementării proiectului și a acțiunilor dedicate a fost prilejuită de un program Intensiv de Învățare de tip Școala de Vară, un mediu informal în cadrul căruia studenții din mai multe centre universitare au răspuns pozitiv prezentării intense a conceptelor teoretice susținute de exerciții practice, de workshop-uri aplicate pe exemple concrete, o parte create și susținute cu ajutorul soluției software Simple BPM.

Eficiența acestor activități se întemeiază pe mixul de cunoștințe teoretice, adopția de valori specifice responsabilității sociale corporative, schimbarea de mentalitate a participanților, dobândirea de abilități antreprenoriale, dezvoltarea gândirii critice, înțelegerea fluxurilor de lucru și a proceselor de business din companii reale care au adoptat conceptul CSR. 

Componenta de responsabilitate socială a unui astfel de proiect se regăsește și în dobândirea competențelor de identificare, schițare și modelare a activităților, respectiv a proceselor organizaționale, pe nivele de management, raportat la principiile și rezultatele unei analize de business inițiale.

Ca parte a programului Școlii de Vară, studenții implicați în proiect au fost atent ghidați și instruiți de echipa Avantera, atât în ceea ce privește modelarea activităților specifice CSR cât și în ceea ce privește raportarea conformă cu cerințele standardelor internațional adoptate.

Suntem o companie de consultanţă care adresează necesităţilor organizaţiilor pe patru nivele: strategic, operaţional, cultural-motivaţional şi al infrastructurii, în special al celei de TI. În cei opt ani de existenţă am pus la dispoziţia beneficiarilor nostri soluţii adecvate pentru dinamizarea şi accelerarea dezvoltării lor sistematice, continue, durabile, pe baze solide şi orientarea activităţii lor spre excelenţă, utilizând cele mai moderne instrumente şi tehnici de management.

Viziune

Organizaţii care excelează în ceea ce fac, în construcţia viitorului lor şi al comunităţii din care fac parte şi în care angajaţii se simt valorizaţi şi împliniţi.

Misiune

Să punem la dispoziţia clienţilor nostrii soluţii care sa le optimizeze activitatea, anticipand şi utilizând cele mai moderne tehnici şi instrumente de management.

Valori

Excelenţă
Profesionalism
Integritate
Spirit de Echipă
Parteneriat
Inovaţie
Perseverenţă
Succes

Metodologia utilizată

Orice proiect de consultanţă încheiat cu succes are ca efect transformarea într-o măsură mai mică sau mai mare a organizaţiei beneficiarului.

SMARTFORM™ este un ansamblu integrat de idei, cunoştinţe, metode, practici, şi procedee care permit identificarea, analiza, sinteza, generarea, validarea, implementarea, demarajul şi susţinerea transformărilor organizaţionale necesare atingerii obiectivelor: Specifice, Măsurabile, Adecvate, Realizabile şi încadrate în Timp ale beneficiarului.

Între instrumentele utilizate in extenso se numără familiile de standarde ISO 9000, ISO 14000, ISO 18000, ISO 17799, standardele de excelenţă în afaceri ale National Institute for Standards and Technology (modelul Baldrige) şi European Foundation for Quality Management. În modelarea organizaţiilor folosim aplicaţia ARIS dezvoltată de IDS Scheer A.G.

Certificari

Suntem certificaţi ISO 9001 pentru consultanţă în management.
Avantera este membru al European Foundation for Quality Management (EFQM), iar proiectele noastre sunt coordonate pe baza metodologiei promovate de Project Management Institute.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cum pot afla companiile de construcții care este ADN-ul Digital și de ce este important?

Conform publicației Real Estate, investițiile în piața imobiliară au însumat peste 323 milioane de euro în prima jumătate a anului 2022, fiind vorba despre un volum ridicat de proiecte în lucru. De asemenea, valoarea...

Citește articolul
Softlead

Cum reușește Cargus să gestioneze datele și să raporteze eficient?

Cargus extrage valoare din date cu o soluție New Business Dimensions

Citește articolul