Aproape 50% dintre companii au schimbat soluțiile SaaS în ultimii 2 ani

04 noiembrie 2019

Blisfully a publicat cel mai recent raport dedicat aplicațiilor software de tip SaaS din perspectiva utilizării enterprise. Astfel, companiile alocă bugete mai mari pentru achiziționarea aplicațiilor Software as a Service comparativ cu cele dedicate laptopurilor, iar în medie, un angajat folosește 8 aplicații software.

Aproape 50% dintre companii au schimbat soluțiile SaaS în ultimii 2 ani

Acest lucru nu indică neapărat o digitalizare a activităților de la birou, ci, în unele cazuri, este dovada ineficienței sau alegerilor incorecte ale aplicațiilor software potrivite fiecărei companii și proceselor interne specifice.

Fiecare departament din companiile moderne folosește SaaS-uri

În ultimii patru ani, achizițiile software au crescut în mod uniform în cadrul fiecărui departament. Cu toate acestea, sunt câteva situații inedite, cum ar fi cazul departamentelor de HR, unde apetitul pentru soluții software dedicate este mai mare, de la an la an. De asemenea, același trend este observat și în zona operațională, precum și în fluxurile interne de vânzări, unde automatizarea și eficientizarea au deschis calea achizițiilor de soluții software specializate.

În anul 2018, adopția aplicațiilor software de tip SaaS a crescut rapid și semnificativ, pentru companiile de orice dimensiune, fiind alocate bugete medii de aproximativ 343.000$, la nivel global, per companie. Practic, o creștere cu 78% mai mare față de anul anterior.

Povestea subscripțiilor „abandonate”

În ecosistemele cu multiplii factori decizionali și într-o piață cu extrem de multe opțiuni în privința aplicațiilor software de tip SaaS, alegerea soluției optime și implementarea poate fi considerată a sta sub semnul haosului. Aproximativ 71% dintre companii dețin o licență SaaS abandonată. Acest lucru înseamnă că persoana din companie care a luat decizia achiziției fie a părăsit job-ul, fie nu se mai ocupă în mod direct de buna implementare a aplicației.

La nivel organizațional, abandonul înseamnă o posibilă achiziție care nu este monitorizată, atât din pespectiva metricilor, cât și din cea a reînnoirii licenței în momentul expirării. Aplicațiile abandonate, cunoscute și sub numele de „orfane” cresc în mod semnificativ și inutil bugetele companiilor, având un cost mediu de 710$/lună pentru fiecare licență care nu mai este folosită ulterior. De asemenea, un aspect esențial de care trebuie să țină cont companiile este că abandonul acestor soluții duce la un risc crescut al securității datelor.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One HANA, tranzacţional şi analitic într-o singură platformă

Dacă aveţi în plan implementarea SAP Business One, trebuie să decideţi ce versiune a sistemului ERP alegeţi. În funcţie de tipul bazei de date, aveţi două opţiuni: SAP Business One pentru Microsoft SQL (baza de date relaţională standard) sau SAP Business One pentru SAP HANA (baza de date pe tehnologie in-memory computing). 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

De ce e nevoie de normarea industriei de robotică?

Era digitală înseamnă, printre multe altele, şi automatizarea extinsă a proceselor robotice (RPA). Tehnologia scuteşte oamenii de efectuarea unor ore nenumărate de sarcini repetitive şi secvenţiale, fără o mare valoare adăugată. Însă aceşti “boţi” care definesc automatizarea nu înseamnă şi scutirea de existenţa unor ameninţări de natură informatic...

Citește articolul arrow_forward