Aplicațiile software HR – un plus pentru companii în perioada de criză

24 martie 2020

În 2008, aproape 9 milioane de americani și-au pierdut job-urile, ca o cauză a recesiunii. Mai mult de 170.000 de business-uri s-au închis. Iată care sunt cele mai importante recomandări pentru gestionarea resurselor umane într-o perioadă de criză financiară.

Aplicațiile software HR – un plus pentru companii în perioada de criză

Pregătirea companiilor pentru perioada de recesiune este un test al cărui rezultat trebuie să se vadă rapid și cu valorificarea la cote maxime a companiei și a celor mai importante resurse implicate.

Managementul angajaților rămâne, în special în această perioadă, unul dintre punctele esențiale ale companiilor, atât din perspectiva beneficiilor aduse, a capacității de modelare și adaptare, cât și din cea a creșterii gradului de motivare și de implicare.

Managementul muncii – Top 5 aplicații software recomandate

 • Aplicații software de video conferință.
 • Aplicații software de ticketing.
 • Aplicații de monitorizare a obiectivelor, implicării și livrabilelor.
 • Aplicații software de măsurare a satisfacției
 • Aplicații software de management al angajaților (software HR)

Care sunt modulele și beneficiile complementare ale unei aplicații sofware de HR?

Recesiunea poate schimba în mod complet paradigma de digitalizare a anumitor tipologii de companii, care, până în acest moment, nu aveau incluse în planurile de achiziții sau de bugetare soluții dedicate resurselor umane, iată că, de acum, lucrurile se vor schimba.

Lucrul la distanță, de acasă sau din afara birourilor, necesită un plus de organizare și de o regândire a obiectivelor, accentul fiind pus mai mult pe optimizare, eficientizare și raportare decât era în anii anteriori.

Astfel, iată o serie de recomandări și de previziuni pe care le face Softlead, singurul marketplace dedicat aplicațiilor software din România.

 • Aplicațiile de salarizare pot fi în continuare un instrument necesar doar pentru companiile medii și mari.
 • Modulele software dedicate managementului personalului rămân un instrument al companiilor care au definit un departament de HR.
 • Aplicațiile software de training vor fi potrivite de acum oricăror tipologii de companii (start-up-uri, companii medii, mari și foarte mari).
 • Aplicațiile de management al documentelor departamentelor de HR, cu rol de arhive electronice, își vor face tot mai mult loc în companiile medii, devenind încet necesare.
 • Aplicațiile sau modulele software de evaluare a angajaților sunt absolut necesare oricărei companii care lucrează cu echipe la distanță și care își dorește menținerea unui proces organizațional transparent, eficient și motivator.
 • Aplicațiile software sau modulele cu rol de creștere a implicării prin gamification pot fi un instrument ce va conduce spre noi trenduri și va înlocui, în timp, pentru angajații care lucrează de acasă, deja cunoscutele săli de relaxare și de interacțiune din birourile fizice.

Indiferent de apetitul spre direcționarea interesului și a bugetelor către aceste tipuri de soluții, companiile vor prioritiza tot mai mult reducerea costurilor și resurselor, eliminarea erorilor umane, în timp ce departamentele de HR se vor concentra pe atragerea de noi talente și pe menținerea celor existente prin noi strategii și nu pe procese organizaționale.

De asemenea, dashboard-urile cu date complete despre activitatea oamenilor și cu raportări constante vor sta la baza deciziilor importante din perioada de recesiune și din cele ce urmează, de redresare și de creștere accelerată.

Ai nevoie de o aplicație software personalizată? Trimite un e-mail pe adresa [email protected] sau completează formularul de contact de mai jos.

Citește și: Tendințe în industria HR în 2020: Cum se va transforma departamentul de resurse umane? 

Aplicații software recomandate

Simplifică și optimizează procesele de HR și Management prin intermediul WAYMAN! Salvează și procesează toate informațiile privind recrutarea, managementul angajaților, clienților și proiectelor, într-un mediu securizat și transparent.

Citește tot arrow_forward

Phoenix ATS este o solutie de recrutare cloud base, disponibila oricaror companii ce isi doresc un proces automatizat si usor de folosit in managementul recrutarii.

Citește tot arrow_forward

Softul de HR WizOneHuman Resources Management     Companiile de succes au nevoie de o solutie informatica puternica pentru gestionarea activitatilor de HR si inregistrarea pontajului si din acest motiv Wizrom S

Citește tot arrow_forward

Mirro este o soluție completă de performance management & HR, cu o interfață intuitivă și prietenoasă, ce poate fi accesată direct din browser și nu necesită instalare. In plus, avem cel mai rapid proces de onboarding si cel mai mic cost pe...

Citește tot arrow_forward

BobyClock - aplicatie web de gestiune a pontajelor pentru angajati

Citește tot arrow_forward

INVALUE este o soluție modernă de gestionare a competențelor necesare pentru încadrarea în standarde ocupaționale a angajaților și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. ...

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Soluții pentru jucătorii din Media & Divertisment: QNAP suportă Archiware P5 și Pure pentru backup-ul mașinilor virtuale VMware, pe bandă și în cloud

QNAP Systems și Archiware, un expert în software-ul pentru administrarea datelor, anunță că sistemul de operare QTS 4.4.1 pentru QNAP NAS suportă acum cel mai recent software Archiware P5 și Pure. Această integrare continuă va asista jucătorii din domeniul Media și Divertismentul (M&E), precum și companiile mici și mijlocii să-și securizeze ușor și inteligent resursele di...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Omniconvert lansează ADAPT, primul software pentru optimizarea automată a ratei de conversie, dedicat magazinelor online din România

Omniconvert lansează ADAPT, un software care folosește algoritmi de machine learning, ce va permite magazinelor online să aibă interacțiuni cu vizitatorii în funcție de comportamentul lor în timp real și astfel va crește automat rata de conversie. Investiția în acest proiect este de peste 750.000 de euro, iar magazinele care încep testarea ADAPT până la fina...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Protejează-ți afacerea de fraudele cu facturi – Adoptă facturarea electronică

Află cum facturarea electronică te poate proteja de fraudele cu facturi prin e-mail și despre cum îți poți securiza mai bine documentele de afaceri.

Citește articolul arrow_forward