ANUNT INCEPERE PROIECT

20 octombrie 2016

„TEHNOLOGIE INOVATIVA GREEN SI SISTEM INTEGRAT PENTRU CENTRU DE DATE DESTINAT INTERNETULUI VIITORULUI”

 

„TEHNOLOGIE INOVATIVA GREEN SI SISTEM INTEGRAT PENTRU CENTRU DE DATE DESTINAT INTERNETULUI VIITORULUI”

Bucuresti, 21.10.2016

M247 EUROPE S.R.L. a inceput, in data de 17.10.2016, implementarea proiectului „Tehnologie inovativa GREEN si sistem integrat pentru centru de date destinat Internetului Viitorului”, Actiune 1.2.1: Stimularea cererii intreprinderilor pentru inovare prin proiecte de CDI derulate de intreprinderi individual sau in parteneriat cu institutele de CD si universitati, in scopul inovarii de procese si de produse in sectoarele economice care prezinta potential de crestere, cod competitie POC-A1-A.1.2.1-D-2015. Proiectul este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020, in baza contractului de finantare nr. 105/09.09.2016 incheiat cu Ministerul Fondurilor Europene (MFE) in calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operational Competitivitate (POC), prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, in calitate de Organism Intermediar (OI).

Director de proiect: Dl. Paul Pintiliescu

Valoarea totala a contractului de finantare: 4.415.164,34 lei din care asistenta financiara nerambursabila : 4.415.164,34 lei

Perioada de implementare: 16 luni.

Obiectiv general: stimularea inovarii si cresterea competitivitatii prin realizarea unei noi tehnologii implementabile printr-un sistem integrat in cadrul unui produs inovativ complex si a unor servicii inovative bazate pe acest produs. Se propune realizarea unui centru de date „Green” cu performante energetice de varf in Romania, care va incorpora elemente inovative tehnologice si de sistem privitoare la solutiile de racire, ventilatie, electrice si IT in domeniul economisirii energiei electrice, conform definitiei ”Green”, cu o automatizare multipla a functionarii inclusiv prin managementul general software al Centrului de Date. Prin realizarea acestui produs inovativ complex M247 EUROPE S.R.L va putea sa dezvolte noi servicii inovative in domenii ale tehnologiilor informationale si de comunicatii, cloud/virtualizare, baze de date de mari dimensiuni, specifice Internetului viitorului,  cu avantajul unor costuri reduse si a unei competitivitati tehnice si economice superioare.

Rezultate prevazute: in urma implementarii proiectului se vor obtine ca rezultate servicii si tehnologii ce se incadreaza in domeniul ”Tehnologia informatiilor si comunicatiilor„ :

  • Serviciu de Colocare: Full Rack, Half Rack, Quarter Rack, clientul avand posibilitatea de a apela la M247 Europe sau alti furnizori de comunicatii pentru a se interconecta. Solutia este dedicata atat operatorilor de telecomunicatii cat si IMM-urilor, corporatiilor sau persoanelor fizice, punand la dispozitie sursa de energie electrica si racire performante pentru o cantitate maxima de echipamente de stocare sau prelucrare a informatiilor;
  • Serviciu de inchiriere Server Dedicat - pune la dispozitia clientului un server inchiriat (proprietatea M247 Europe) la care clientul are acces complet unde isi poate desfasura orice activitate tehnologica dar si de telecomunicatii;
  • Serviciu de Upgrade Green DC - M247 Europe pune la dispozitia clientului cunostinte, integrare si manipulare a actualului sau centru de date pentru a deveni ”verde”.
  • Tehnologia de Building Green DC - Expertiza M247 Europe poate fi folosita de un potential client la managementul, arhitectura si construirea unui centru de date.

Beneficiarii proiectului:  prin realizarea unui centru de date „Green” cu performante energetice de varf in Romania, care va incorpora elemente inovative tehnologice si de sistem privitoare la solutiile de racire, ventilatie, electrice si IT in domeniul economisirii energiei electrice, M247 Europe va obtine un plus de valoare atat in ceea ce priveste tehnologiile utilizate intern cat si in lantul valoric, deoarece acest lucru se va reflecta in calitatea crescuta a serviciilor si tehnologiilor oferite clientiilor.

Beneficiarii proiectului vor fi clientii actuali si viitori ai societatii, companii din sectorul public si privat, IMM-uri, persoane particulare, etc. din domenii precum: intreprinderi, firme vanzari, furnizori de internet, comunicatii si ITC, firme cu profil financiar, firme de turism, companii de divertisment si media, companii de turism, consilii locale, scoli si universitati, etc.

Locul de implementare: Mun. Bucuresti, Sos. Fabrica de Glucoza nr. 11B, etaj 1, sector 2, cod postal  020331.

Proiect co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020.

 

DATE DE CONTACT

Director de proiect: Paul Pintiliescu

Tel: +4.031.080.0700

E-mail: [email protected]

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward