AImotive – investiții de 38 de milioane de dolari pentru dezvoltarea soft-ului pentru autoturisme autonome

07 ianuarie 2018

A treia rundă de investiții preluată de compania AImotive va sprijini dezvoltarea aplicațiilor software dedicate automobilelor autonome, prin preluarea datelor din înregistrările video și prin senzorii montați pe acestea.

AImotive – investiții de 38 de milioane de dolari pentru dezvoltarea soft-ului pentru autoturisme autonome

Compania AImotive deține birouri în Budapesta, iar testarea soft-ului vizează flote auto din Ungaria, Franța și California începute încă din vara anului 2017. Dezvoltarea globală a celor de la AImotive include pentru anul 2018 Japonia, China și alte state din America.

Noua rundă de investiții vine din partea grupului de investiții B Capital Group și Prime Ventures, în timp ce alte runde au fost sprijinite de Cisco Investments, Samsung Catalyst Fund, Robert Bosch Venture Capital, Inventure, Draper Associates sau Day One Capital.

Ideea celor de la AImotive a avut ca principală sursă de inspirație industria aviatică în ceea ce privește crearea design-ului, aceasta fiind o activitate pe care compania a ales să nu o externalizeze.

“Ne dorim să replicăm cât mai mult posibil din ceea ce se întâmplă în industria aviatică, ce este de 10.000 de ori mai puțin periculoasă decât cea auto, tocmai pentru că ne dorim să îmbunătățim atât capacitatea de simulare a posibilelor riscuri, cât și posibilitatea de a le preveni”, Laszlo Kishonti, founder & CEO AImotive.

Ce funcționalități conține, mai exact, soft-ul?

Cele mai importante specificații ale aplicației software cuprind posibilitatea de a identifica de la distanță pietonii sau alte obstacole, pentru ca acestea să fie evitate la timp de către autoturisme. La bază, soft-ul este unul de inteligență artificială, CES 2018 anunțând această lansare ca fiind una dintre cele mai importante ale evenimentului de anul acesta.

De asemenea, reprezentanți ai companiei declară faptul că aceasta este deschisă oportunităților de colaborare cu producători de senzori, în vederea optimizării beneficiilor oferite de acestea, prin capacitatea de vizualizare a posibilelor obstacole prin creșterea vizibilității prin camerele video.

În acest moment, AImotive lucrează activ la dezvoltarea unor noi parteneriate cu principalii jucători din domeniu, cum ar fi Groupe PSA și Volvo.

Sursa foto: VentureBeat.com

 

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward