AImotive – investiții de 38 de milioane de dolari pentru dezvoltarea soft-ului pentru autoturisme autonome

07 ianuarie 2018

A treia rundă de investiții preluată de compania AImotive va sprijini dezvoltarea aplicațiilor software dedicate automobilelor autonome, prin preluarea datelor din înregistrările video și prin senzorii montați pe acestea.

AImotive – investiții de 38 de milioane de dolari pentru dezvoltarea soft-ului pentru autoturisme autonome

Compania AImotive deține birouri în Budapesta, iar testarea soft-ului vizează flote auto din Ungaria, Franța și California începute încă din vara anului 2017. Dezvoltarea globală a celor de la AImotive include pentru anul 2018 Japonia, China și alte state din America.

Noua rundă de investiții vine din partea grupului de investiții B Capital Group și Prime Ventures, în timp ce alte runde au fost sprijinite de Cisco Investments, Samsung Catalyst Fund, Robert Bosch Venture Capital, Inventure, Draper Associates sau Day One Capital.

Ideea celor de la AImotive a avut ca principală sursă de inspirație industria aviatică în ceea ce privește crearea design-ului, aceasta fiind o activitate pe care compania a ales să nu o externalizeze.

“Ne dorim să replicăm cât mai mult posibil din ceea ce se întâmplă în industria aviatică, ce este de 10.000 de ori mai puțin periculoasă decât cea auto, tocmai pentru că ne dorim să îmbunătățim atât capacitatea de simulare a posibilelor riscuri, cât și posibilitatea de a le preveni”, Laszlo Kishonti, founder & CEO AImotive.

Ce funcționalități conține, mai exact, soft-ul?

Cele mai importante specificații ale aplicației software cuprind posibilitatea de a identifica de la distanță pietonii sau alte obstacole, pentru ca acestea să fie evitate la timp de către autoturisme. La bază, soft-ul este unul de inteligență artificială, CES 2018 anunțând această lansare ca fiind una dintre cele mai importante ale evenimentului de anul acesta.

De asemenea, reprezentanți ai companiei declară faptul că aceasta este deschisă oportunităților de colaborare cu producători de senzori, în vederea optimizării beneficiilor oferite de acestea, prin capacitatea de vizualizare a posibilelor obstacole prin creșterea vizibilității prin camerele video.

În acest moment, AImotive lucrează activ la dezvoltarea unor noi parteneriate cu principalii jucători din domeniu, cum ar fi Groupe PSA și Volvo.

Sursa foto: VentureBeat.com

 

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward