A-SAFE digitalizează raportările financiare cu ajutorul soluției Atomatik

01 Apr 2024

A-SAFE,  lider în industria de producție a barierelor de siguranță din Marea Britanie, cu o experiență de peste 40 de ani în domeniu, a pornit o campanie de digitalizare împreună cu Atomatik pentru a automatiza procese critice de business, cu scopul de a se alinia cu cererile unei industrii aflată în expansiune rapidă. Această colaborare a început cu eficientizarea raportărilor financiare, rezultatul fiind o generare mai rapidă și cu eforturi mai mici pentru analiștii A-SAFE.

A-SAFE digitalizează raportările financiare cu ajutorul soluției Atomatik

DESPRE CLIENT

Ascensiunea A-SAFE de la companie de producție de familie la jucător global este marcată de peste 4 decenii de inovație în producție. Angajamentul companiei față de cercetare și tehnologie a solidificat poziția acesteia de lider în industrie, având în atenție instrumentele și procesele de ultimă generație care asigură cea mai înaltă calitate și performanță a produselor fabricate. 

PROVOCAREA

Din punct de vedere operațional, A-SAFE a crescut de 10 ori în ultimii ani, datorită adoptării tehnologiei în procesele de fabricație. În timp ce producția a menținut în mod constant performanțe maxime, operațiunile din back-office au întâmpinat provocări. Procesele manuale, volumul mare de date de procesat, date stocate în diferite sisteme, documente, spreadsheet-uri, etc  împiedicau eficiența, în special în departamentul Financiar. 

SOLUȚIA

Echipa de transformare digitală din cadrul A-SAFE împreună cu echipa Atomatik au analizat procesele lunare de raportare financiară, fluxul de lucru existent și au implementat soluții pentru optimizarea și automatizarea raportărilor financiare. Procesul automatizat include colectarea și agregarea datelor financiare care provin de la mai multe sucursale ale companiei, procesarea lor în funcție de reguli pre-definite și raportarea ulterioară a rezultatelor agregate. Întreg procesul de raportare a fost complet automatizat în doar 20 de zile lucrătoare, timp în care echipa A-SAFE a învățat cum să folosească aplicația Atomatik pentru a continua să automatizeze și alte procese. Ușurința de folosire a aplicației Atomatik și faptul că nu necesită cunoștințe tehnice a fost un punct forte apreciat de analiștii din echipa A-SAFE.

Automatizarea proceselor financiare de back-office este un element de maximă importanță pentru a avea o organizație mai eficiență și productivă. La Atomatik am găsit o echipă foarte receptivă și foarte bine informată, precum și o soluție care a ajutat A-SAFE să câștige timp. Echipa noastră financiară obișnuia să petreacă două zile pentru realizarea rapoartelor, însă acum acest lucru este realizat în mod automat, în afara orelor de program, în doar 6 ore de către Atomatik . Suntem de părere că Atomatik este un partener de încredere pentru automatizări și avem încredere în faptul că soluția lor va debloca și mai mult potențial pentru operațiunile noastre de back-office.” – Bradley Stott, Senior Business Analyst A-SAFE

REZULTATE

Automatizarea rapoartelor financiare lunare a marcat succesul inițial pentru transformarea digitală a companiei A-SAFE. Un proces care anterior era executat în 2 zile întregi de lucru de către analiștii A-SAFE, este acum un proces eficient și automatizat care este realizat integral de către roboții Atomatik în doar 6 ore, în afara orelor normale de lucru. Rapoartele sunt generate mai rapid și fără erori. Această eficiență nou dobândită a eliberat timp considerabil din programul experților financiari ai A-SAFE, permițându-le să își dedice eforturile către sarcini mai complexe, aliniate cu creșterea constantă a companiei. Integrarea soluției Atomatik s-a extins și în alte arii-cheie, automatizând în mod autonom diverse procese și fluxuri de lucru, replicând performanța de top de la nivelul liniei de producție și în birourile companiei.   

Pentru mai multe informații despre acest proiect, ne puteți contacta la [email protected] 

Atomatik este o companie de automatizare inteligenta care folosește tehnologie RPA (Robotic Process Automation) proprie, unică în România. Atomatik este o subsidiară a RightClick Solutions, un brand cu experiență de peste zece ani în automatizări pentru industria financiară globală.

 Atomatik redefinește modul de lucru al tuturor companiilor care sunt încetinite de procese manuale repetitive, mari consumatoare de timp și resurse. Platforma noastră se adresează unei game largi de utilizatori, fără ca aceștia să necesite cunoștințe tehnice avansate sau sprijinul unui specialist IT. Datorită unei platforme intuitive, bazate pe principiul drag&drop și al unei librării exhaustive de sarcini și procese, Atomatik este ușor de folosit, implementarea fiind rapidă și eficientă.

 De asemenea, Atomatik oferă o integrare perfectă cu sistemele existente, permițând o tranziție ușoară și fără probleme către un mediu de lucru mai eficient. Aceasta este o soluție ideală pentru companii de orice dimensiune, deoarece poate fi personalizată pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărei organizații.

Câteva dintre cele mai importante beneficii ale companiilor care utilizează Atomatik:

 Eficiență sporită:

Atomatik automatizează procesele, eliminând sarcinile repetitive și reducând timpul necesar pentru a le realiza. Astfel, se obține o eficiență sporită în activitățile zilnice.

Reducerea costurilor:

 Automatizarea proceselor conduce la reducerea erorilor umane și elimină nevoia de resurse suplimentare. Aceasta se traduce într-o reducere a costurilor operaționale și într-o utilizare mai eficientă a resurselor.

Timp economisit:

Prin automatizarea sarcinilor și proceselor, Atomatik permite economisirea timpului prețios. Angajații pot fi eliberați de sarcinile repetitive și pot concentra mai mult timp și energie pe activitățile cu valoare adăugată.

Rapoarte și analize în timp real:

Atomatik colectează și analizează datele în timp real, oferind rapoarte și informații relevante pentru luarea deciziilor. Aceasta facilitează monitorizarea și gestionarea eficientă a afacerii.

 Integrare facilă:

Platforma Atomatik se integrează perfect cu sistemele și aplicațiile existente, eliminând necesitatea tranzițiilor dificile sau costisitoare. Aceasta permite o adoptare rapidă și o utilizare simplă în cadrul organizației.

Personalizare adaptată:

 Atomatik poate fi adaptat și personalizat pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecărei afaceri. Funcționalitățile pot fi ajustate pentru a optimiza fluxurile de lucru și pentru a răspunde cerințelor unice ale organizației.

Coordonare și monitorizare eficientă a proiectelor:

Atomatik oferă instrumente puternice de coordonare și monitorizare a proiectelor, permițând echipelor să lucreze în mod colaborativ și să gestioneze cu ușurință sarcinile, termenele limită și resursele.

Automatizarea fluxului de lucru:

Atomatik automatizează fluxurile de lucru, asigurând o direcționare clară a sarcinilor și o distribuție eficientă a muncii în organizație. Aceasta conduce la o eficiență sporită și la reducerea riscului de erori.

Avantaj competitiv:
Prin utilizarea Atomatik, afacerea dumneavoastră poate obține un avantaj competitiv semnificativ. Eficiența sporită, reducerea costurilor și capacitatea de a adapta rapid procesele la schimbările de pe piață vă vor ajuta să vă evidențiați în fața concurenței.

Cu Atomatik, afacerea dumneavoastră poate câștiga un avantaj competitiv, fiind capabilă să inoveze și să se adapteze rapid la schimbările de pe piață. Atomatik este partenerul ideal pentru transformarea digitală a companiei dumneavoastră și pentru atingerea succesului pe termen lung.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul