Proiectul este implementat în cadrul Parteneriatului pentru Bună Guvernare (PGG), între Consiliul Europei și Uniunea Europeană
Ce ar trebui să fie prioritar pentru reprezentanții aleși ai unei țări: să facă lucrurile să meargă sau modul în care își ating scopul? Principiile bunei guvernări, emise de Consiliul Europei, consideră ambele obiective la fel de importante, și acestea trebuie făcute cunoscute la toate nivelurile administrației.
În acest scop, Consiliul pregătește o platformă de eLearning modernă, cu 12 module de curs care redau cele 12 principii de bună guvernare, pentru aleșii și funcționarii din administrațiile locale.
Cu o experiență de 15 ani în domeniul eLearning și cu proiecte în 27 de țări, compania de software SIVECO România va dezvolta și implementa platforma de eLearning, precum și un curs complet privind buna guvernare la nivel local, asigurând în același timp atât găzduirea, cât și mentenanța platformei.
Proiectul este implementat în cadrul Parteneriatului pentru Bună Guvernare (PGG), între Consiliul Europei și Uniunea Europeană, vizând în special țările est-europene ale PGG (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus).
Proiectul se axează pe cele 12 Principii Europene privind Buna Guvernare Democratică și "Eticheta Europeană privind Excelența în Guvernanță" (cunoscută sub numele de "ELoGE") emisă de instituția din Strasbourg. Scopul acestui proiect este de a sprijini procesul în desfășurare al administrației locale din țările participante pentru a promova comportamentul etic al reprezentanților aleși în regiuni și pentru a contribui la îmbunătățirea managementului financiar și al resurselor umane al administrațiilor locale, pe baza standardelor europene și ale proceselor de benchmarking.
Potrivit Consiliului Europei, principiile de bună guvernare sunt după cum urmează:
- Desfășurarea corectă a alegerilor, reprezentarea și participarea
- Receptivitatea
- Eficiența și eficacitatea
- Deschidere și transparență
- Statul de drept
- Conduita etică
- Competența
- Inovarea și deschiderea pentru schimbare
- Dezvoltarea durabilă și orientarea pe termen lung
- Management financiar solid
- Drepturile omului, diversitatea culturală și coeziunea socială
- Responsabilitatea.
Obiectivul principal al proiectului este de a-i sprijini pe aleșii administrației locale din regiunile UE și pe oficialii din administrațiile locale să fie informați, să învețe și să fie certificați, să comunice și să facă schimb de bune practici prin intermediul platformei eLearning, sporind astfel eficiența în aplicarea regulamentelor UE / CoE și crearea unei baze de resurse la nivel european, pentru formarea profesională a personalului din administrație.
Cursurile de eLearning vor fi concepute pentru a fi utilizate în diferite contexte de învățare sincronă sau asincronă, destinate trainingului online sau de tip „blended learning”, care permit fie utilizarea independentă, fie asistată de un instructor. Este un nou stil de învățare, care mărește atractivitatea și eficiența suportului de curs, stimulând gândire critică.
Resursele digitale dezvoltate de SIVECO Romania vor fi puse la dispoziția utilizatorilor autorizați și vor putea fi accesate online de pe orice dispozitiv.
“Echipa de experți români, care a dezvoltat biblioteca de eContent AeL, premiată la World Summit Awards, are o experiență vastă în domeniul IT & C în cadrul proiectelor educaționale la nivel național și internațional. SIVECO are, de asemenea, o echipă de management de proiect care a fost de mai multe ori premiată cu Premiul Internațional de Excelență al Proiectului IPMA”, declară Ștefan Morcov, Vicepreședinte în cadrul SIVECO România.
„Dezvoltarea Platformei eLearning a Consiliului Europei privind buna guvernare la nivel local" este primul proiect pe care SIVECO îl dezvoltă pentru Consiliul Europei, dar nu este primul proiect pentru o organizație europeană. În ultimii 10 ani, SIVECO a furnizat servicii IT direct organizațiilor Comisiei Europene, fiind singura companie românească care a reușit deocamdată această performanță. Între beneficiari se numără: DG TAXUD (Direcția Generală Impozitare și Uniune Vamală), DG JUST (Direcția Generală Justiție și Consumatori a Comisiei Europene), CHAFEA (Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimentație), DG CONNECT (Direcția Generală Europeană a Rețelelor de Comunicații, Conținut și Tehnologie), EuropeAid (Oficiul de Cooperare al Comisiei Europene).