Considerate a fi linii de business complexe și cu multiple fluxuri interne, companiile din industria construcțiilor reprezintă unul dintre segmentele extrem de relevante în contextul eficientizării, monitorizării și gestionării procedurilor specifice.  

6 aplicații software recomandate companiilor de construcții

Considerate a fi linii de business complexe și cu multiple fluxuri interne, companiile din industria construcțiilor reprezintă unul dintre segmentele extrem de relevante în contextul eficientizării, monitorizării și gestionării procedurilor specifice.  

Resursele umane, administrarea corectă a stocurilor, gestionarea devizelor, a activității financiar-contabile, precum și monitorizarea utilajelor implicate, sunt doar unele dintre aspectele principale pe care o companie de construcții trebuie să le ia în considerare pentru un management eficient al întregului proces de business.

Cum pot companiile de construcții să își optimizeze fluxul de lucru?

Datorită diverselor funcționalități care acoperă activitățile specifice implicate în domeniu, aplicațiile software pentru industria de construcții reprezintă cea mai bună soluție în toate etapele evoluției unui proiect de construcții comerciale sau industriale.

6 aplicații software de care au nevoie companiile de construcții

  1. Project Management

Aplicațiile de acest tip facilitează managementul portofoliilor de proiecte ale companiei, ele permițând introducerea datelor despre proiecte, ierarhizarea, monitorizarea și gestionarea facilă și rapidă a devizelor (de la normare, ofertare și planificare, la post-lansare și lucrări de reparații, modenizări etc.). Accesul în format electronic la toate informațiile implicate, precum și actualizarea constantă a lor, contribuie  la monitorizarea eficientă a proiectelor, la realizarea unor previziuni și luarea unor decizii operaționale sau strategice pe termen lung sau scurt, pentru îndeplinirea obiectivelor propuse.

  1. ERP – Enterprise Resource Planning

Aplicațiile ERP îmbunătățesc eficacitatea la nivel general a întregului sistem de resurse pe care compania le utilizează. Aceste soluții de management integrează toate elementele esențiale pe care le implică structura de business a companiei. Datorită capacității de automatizare a tuturor activităților interne (administrativ, tehnologic, resurse umane, marketing, dezvoltare, vânzări, producție, stocuri), compania poate fi mai flexibilă și eficientă atât în administrarea timpului și a costurilor, precum și în gestionarea resursei umane (colectarea și administratea dosarelor - contracte de muncă, fișe de post, acte adiționale, furnizarea unor instrumente de calculare a salariilor, de generare a fișelor de pontaj sau a diverselor rapoarte, dar și evaluarea constantă și finală a performanței salariaților), materiale și financiare.

  1. Facturare

Aceste soluții software permit reducerea costurilor și fluidizează activitatea departamentului financiar prin emiterea online a documentelor precum facturi, chitanțe, avize sau certificate de garanție, ce sunt ulterior procesate rapid și eficient. Multe dintre ele vin cu module de gestiune a stocurilor și a managementului comenzilor.

  1. Financiar-Contabilitate

De la monitorizarea facturilor pentru plățile efectuate sau restante, pentru documentele personalului (salarii, ștate de plată), transferuri între conturi (încasări, plăți), până la generarea unor rapoarte asupra întregului sistem financiar (balanțe, registre jurnal), aplicațiile software financiar-contabilitate cresc performanța contabililor, reduc și fluidizează fluxul de activități întreprinse.

În plus, acestea pot cuprinde module de semnalizare a diferențelor asupra plăților sau încasărilor efectuate pe parcursul timpului ori pentru o perioadă anume, actualizări legislative, dar și setarea unor alerte care să permită urmărirea celor mai importante aspecte din punct de vedere financiar-contabil.

  1. WMS – Warehouse Management System

Prin folosirea unui sistem de management al depozitului, o companie de construcții își poate organiza, controla și urmări depozitele pentru materialele implicate în activitățile pe care le desfășoară. Ele pot configura sau reconfigura structura acestor locuri, verifica stocurile, inventaria materialele sau urmări livările care au loc din sau înspre ele. Având o acuratețe de peste 99%, datorată automatizării activităților, aplicațiile WMS contribuie la eliminarea erorilor în gestiunea efectivă a depozitelor companiei. 

  1. Monitorizarea flotelor

Activitățile companiilor de construcții implică o serie de utilaje, folosite la un moment dat sau pe tot parcursul implementării unui proiect. De asemenea, în funcție de complexitatea proiectului, ele pot fi distribuite în arii diferite, fie local, fie regional sau național. Așa cum reiese din denumire, aplicațiile de acest fel permit monitorizarea și gestionarea flotelor auto, prin utilizarea unui dispozitiv GPS.  Ținând o evidență constantă a utilajelor (locație, viteză, trasee parcurse, situații de alarmă etc.), precum și a cheltuielilor generate de consumurile uzuale (combustibil, mentenanță, revizii), ele contribuie la optimizarea sistemului de organizare și la reducerea costurilor de exploatare.

Conform unui raport realizat de către Software Advice, în anul 2017, 50% dintre companiile din industria construcțiilor încă folosesc metode tradiționale pentru managementul proiectelor, pregătirea ofertelor și calcularea costurilor.

Companiile care sunt interesate, pot completa formularul de mai jos sau trimite un e-mail la adresa [email protected].

Aplicații software recomandate

Tool pentru managementul campaniilor de marketing.

Citește tot arrow_forward

Cum te poate ajuta sistemul nostru de CRM pentru dezvoltatori imobiliari:- reduci costurile pentru dezvoltare website prezentare & administrare- automatizezi procesele interne de lucru si cresti performanta- ai ac

Citește tot arrow_forward

Evidența deșeurilor, raportare ANPM și consultanță printr-un sistem online integrat de management al deșeurilor.

Citește tot arrow_forward

Versiunea SmartCash RMS 2018 este cea mai puternica platforma SmartCash RMS de pana acum, una dintre prioritatile avute in vedere in dezvoltarea ei fiind cresterea stabilitatii si a capacitatii de procesare paralela, in special in cazul interconectar...

Citește tot arrow_forward

WinDev este un sistem informatic pentru elaborarea, analiza si calculul documentatiei tehnico-economice de executie pentru activitatea de constructii si instalatii, destinat proiectantilor, beneficiarilor, executantilor si finantatorilor investitiilo...

Citește tot arrow_forward

Sistemul informatic proiectat pentru controlul costurilor in activitatea de constructii si instalatii este o solutie IT completa si integrata care reduce considerabil eforturile tuturor departamentelor implicate oferind instrumente de analiza si cont...

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bittnet Group înregistrează venituri consolidate de 99,8 milioane lei în 2019

Grupul Bittnet (BNET) a publicat rezultatele financiare preliminare pentru an fiscal 2019. 2019 a fost încă un an de evoluție pentru grup, care a înregistrat o creștere de 100% a veniturilor față de 2018, ajungând la o cifră de afaceri consolidată de 99,8 milioane de lei.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

România, locul 1 la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) 2019

Reprezentativa României s-a clasat pe locul 1 la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) 2019, podiumul fiind completat de Italia (locul II) şi Austria (locul III). Cea de-a şasea ediţie ECSC, organizată în premieră de ţara noastră, a reunit echipe din 20 de state, formate din tineri elevi şi studenţi pasionaţi de cybersecurity care s-au luptat pentru marele tr...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

70% dintre clienții end-useri Softlead intenționează să achiziționeze aplicații software mai repede de 3 luni

Primele cifre referitoare la intenția de achiziție a aplicațiilor software prin Softlead, singurul marketplace dedicat generării lead-uri pentru companii și aplicații software

Citește articolul arrow_forward