13 specialiști Softbinator Tehnologies, inclusiv CEO-ul, alocă peste 80 de ore pe săptămână pentru predarea celor mai noi tehnologii studenților de la Facultatea de Matematică și Informatică

12 mai 2020

Daniel Ilinca, CEO-ul Softbinator Technologies, companie românească specializată în Product Development și R&D, cu expertiză în blockchain și Inteligență Artificială, alături de 12 specialiști din cadrul companiei, predau cu titlu gratuit, începând din 2015, cursuri și susțin laboratoare tehnice în cadrul Facultății de Matematică din cadrul Universității din București. Pe perioada actuală de urgență, aceștia și-au continuat activitatea și au ajustat online cursurile și laboratoarele.

13 specialiști Softbinator Tehnologies, inclusiv CEO-ul, alocă peste 80 de ore pe săptămână pentru predarea celor mai noi tehnologii studenților de la Facultatea de Matematică și Informatică

Softbinator Tehnologies a alocat, de asemenea, și resurse suplimentare Universității din București, astfel încât studenții să își poată desfășura proiectele de acasă.

„Ne bucurăm că putem fi de ajutor comunității în care ne desfășurăm activitatea și tindem spre o conexiune cât mai puternică între mediul de afaceri și societate. Vom face în continuare tot ce ține de noi pentru sprijinirea mediului educațional, prin orice metode sunt necesare. Este esențial ca viitorii specialiști, indiferent de parcursul profesional ulterior, să aibă acces la cele mai bune metode și resurse de informare și să capete experiență practică.  Pe de altă parte, vom susține în continuare inițiativele de dezvoltare a industriei IT, atât prin implicarea în evenimente de profil ori schimburi de experiențe, cât și prin mentorat sau investiții”, a declarat Daniel Ilinca, CEO Softbinator Tehnologies.

Parteneriatul dintre Softbinator Technologies și Facultatea de Matematică și Informatică a început încă din 2015, iar până în prezent peste 1.000 de studenți au participat la cursurile și laboratoarele predate de specialiștii companiei. Implicarea Softbinator Technlogies include, de asemenea, și dotarea laboratorului de tehnologii mobile cu echipamente și dispozitive tehnice, investiția ridicându-se la 10.000 de euro pentru doi ani universitari și sprijinirea laboratorului de Robotică al aceleiași facultăți, prin sponsorizări și sesiuni de mentorat pentru cei care vor să lanseze produse în această zonă.

În weekendul 9 – 10 mai, Softbinator Technologies a sponsorizat sesiunea de comunicări științifice studențești comună a Universității din București, respectiv Universitatea Politehnică București. Daniel Ilinca, CEO și Marius Băisan, CTO, au fost, totodată, și jurații acestei ediții care a avut ca teme tehnologiile Internet of Things, Robotică și Automatizarea Proceselor.

Investițiile Softbinator Technologies în educație se îndreaptă și către profesori

Tot în sfera educațională, Softbinator Technologies susține pentru al treilea an consecutiv programul Bursele ANIS, inițiativa industriei de IT din România prin care sunt recompensate eforturile şi pasiunea cadrelor didactice tinere în adoptarea celor mai inovative cursuri şi metode de predare. Compania se află, de altfel, printre inițiatorii programului și în fiecare an a susținut unul dintre premianți cu o bursă în valoare de 5.000 de euro.

Digitalizarea societății și susținerea industriei IT, printre obiectivele principale ale companiei

Una dintre inițiativele comunitare ce reflectă, de asemenea, direcțiile asumate de companie este asumarea rolului de taskforce leader IT&C în cadrul Camerei de Comerț Olandeză-Română (NRCC), unde coordonator va fi CEO-ul Daniel Ilinca. La propunerea Softbinator Tehnologies au fost adoptate ca obiective generale prioritare educația și digitalizarea, urmând ca în perioada următoare să fie stabilite posibilele acțiuni și alocări de resurse în acest sens.

Evenimentele de comunitate Talks by Softbinator – ce presupun un schimb de experiență pentru specialiștii tech la nivel național – coordonate de Softbinator Foundation, sunt o altă direcție prin care Grupul Softbinator se implică în societate. În starea de criză actuală acestea s-au desfășurat sub formă de evenimente online, care au fost foarte bine primite de comunitate IT și au atras un număr mare de participanți din diverse orașe ale țării.

De asemenea, încă din anul 2013, Daniel Ilinca susține organizația frends.ro, centru de dezvoltare a tinerilor ce doresc să fie antreprenori sau să fondeze un ONG, fiind și unul dintre fondatorii organizației. Pe lângă susținerea financiară necesară administrării organizației, Daniel Ilinca și compania sa oferă și mentorat celor dornici.

Totodată, Softbinator Tehnologies este sponsor și partener anul acesta la Innovation Labs, unde și-a propus să investească în cel puțin un start-up din program. Atât Daniel Ilinca, cât și CTO-ul Marius Băisan, sunt mentori în cadrul evenimentului.

Pe lângă inițiativele din sfera industriei în care activează, Softbinator Tehnologies a făcut în ultima perioadă sponsorizări către spitale, un producător local de viziere și organizația Rotary Cișmigiu, în valoare totală de circa 4.000 de dolari.  

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Gartner: 50% dintre clinici și spitale vor investi în RPA în următorii 3 ani

La nivel global, obiectivele de optimizare a costurilor și a resurselor post pandemia cu COVID-19 vor grăbi adopția tehnologiilor de automatizare robotizată a proceselor (RPA).

Citește articolul arrow_forward
Softlead

6 aplicații software recomandate companiilor ce au între 50-100 de angajați

Specialiștii recomandă ca în perioadele dificile, cum ar fi cele de recesiune sau de pandemie, obiectivele organizaționale să se concentreze în special asupra eficientizării resurselor interne și creșterii productivității.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Numărul utilizatorilor afectați de malware financiar a crescut cu 7% în H1 2019, ajungând la 430.000

Cercetătorii Kaspersky au descoperit că 430.000 de utilizatori s-au confruntat cu programe malware create pentru a fura bani și criptomonede, în prima jumătate a anului 2019 - cu șapte procente mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Peste o treime (30,9%) dintre cei afectați sunt companii - dublul cifrei din prima jumătate a anului 2018 (15,3%)....

Citește articolul arrow_forward