11,6% dintre PC-urile echipate cu antivirus sunt infectate

05 Sep 2013

Testul realizat în prima jumătate a anului arată că în medie 11,6% dintre computerele scanate cu Bitdefender QuickScan sau cu aplicația pentru desktop – 60-Second Virus Scanner – sunt infectate cu cel puțin un tip de software periculos.

11,6% dintre PC-urile echipate cu antivirus sunt infectate

Testul realizat în prima jumătate a anului arată că în medie 11,6% dintre computerele scanate cu Bitdefender QuickScan sau cu aplicația pentru desktop – 60-Second Virus Scanner – sunt infectate cu cel puțin un tip de software periculos.

Cel puțin unu din zece computere echipate cu o soluție antivirus este infectat cu viruși, relevă datele furnizate de Bitdefender QuickScan, scaner-ul de securitate ce identifică amenințările informatice active prin verificarea zonelor critice din computere. 

Testul realizat în prima jumătate a anului arată că în medie 11,6% dintre computerele scanate cu Bitdefender QuickScan sau cu aplicația pentru desktop – 60-Second Virus Scanner – sunt infectate cu cel puțin un tip de software periculos. Studiul mai arată că dispozitivele infectate rulează o varietate de sisteme de operare, de la versiuni vechi de Windows, ce nu mai pot fi actualizate (precum Windows 2000, ce și-a încheiat ciclul de viață în iulie 2010) până la Windows 8 – cea mai recentă versiune a sistemului de operare al Microsoft. Numărul de infecții găsite pe fiecare platformă este proporțional cu cota de piață a fiecărei ediții de Windows.

’’În mai puțin de 10 ani cantitatea de software periculos a crescut de la infecții sporadice la mai mult de 145 de milioane de amenințări cunoscute, o rată de 40.000 de viruși pe zi. Acest lucru pune o presiune uriașă pe soluțiile antivirus și crește probabilitatea unor infecții în cazul în care antivirusul șisistemul de operare nu sunt actualizate regulat. Din acest motiv o a doua opinie - obținută printr-o scanare online – ar putea identifica incidentele de securitate înainte de a produce efecte asupra utilizatorului’’, a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Datele arată că 9,28% dintre computerele ce rulează Windows 2000 sunt infectate. Windows XP, ce își va încheia ciclul de viață anul viitor în aprilie, este încă folosit masiv și are o rată de infecție de 12,8% dintre sistemele scanate. Trecând la sistemele noi de operare ale Microsoft, 11,47% dintre computerele ce rulează Windows 7 și o altă soluție de securitate au fost găsite infectate. În contrast, pe numai 4,59% dintre mașinile cu Windows 8 au fost găsiți viruși.

Potrivit OPWSAT, Windows 7 are cea mai mare cotă de piață dintre toate sistemele Windows, respectiv 53,8%, urmat de Windows XP, cu 36,2% și Windows Vista cu 8,1%.

Datele QuickScan relevă că cel mai mare număr de computere infectate sunt în India (rată de infecție de 14,48%), România (11,55%), Statele Unite ale Americii (5,43%) și Franța (7,47%). Statisticile reflectă doar infecțiile pe computere care rulează deja o soluție de securitate – plătită sau gratuită.  

Încă de la începutul său în 2001, Bitdefender continuă să ridice ștacheta pentru a stabili noi standarde în prevenirea proactivă a amenințărilor și eliminarii virusurilor, conducând, de cele mai multe ori, la descoperirea celor mai bune tehnici de detecție de securitate care previn extinderea amenințărilor.

Mulțumită produselor de primă clasă și tehnologiilor de ultimă generație, compania s-a extins rapid, devenind lider la nivel mondial. Bitdefender și-a facut apariția pe piața internațională o dată cu înffințarea primelor birouri deschise în Marea Britanie, SUA, Germania, Franța și Spania, dar și cu stabilirea de parteneriate strategice, fiind astfel prezentă în peste 100 de țări în întreaga lume.

La sfârșitul anului 2009, Bitdefender proteja milioane de utilizatori la nivel global și a asigurat utilizarea propriei sale tehnologii alături de mărci foarte bine cunoscute precum IBM și Virgin Media prin încheierea de parteneriate strategice.

2011 a adus cu sine o modificare fundamentală în filozofia companiei Bitdefender, organizația adoptând o nouă identitate organizațională. Acesta a fost de asemenea un an de succes, deoarece produsele Bitdefender destinate consumatorilor au fost primele care au fost votate, în mod simultan, după mulți ani, drept alegerea nr. 1 (în ceea ce privește soluțiile de securitate pentru internet) de trei dintre cele mai importante organizații de testare din lume.

Noua imagine acționează ca o legătură între rădăcinile companiei și viitorul său. Un lucru a rămas neschimbat: capacitatea Bitdefender de a oferi produse antivirus de înaltă calitate. Bitdefender oferă cea mai bună soluție antivirus utilizând aceeași tehnologie premiată pentru clienții individuali și rețelele companiilor, de la micile firme și până la companiile multinaționale, protejând toate stațiile de lucru.

Tehnologiile brevetate Bitdefender, bazate pe idei inovatoare și tendințe fruntașe în industria securității informațiilor, sunt în continuare recunoscute la nivel internațional ca cel mai bun software în securitatea internetului. Organizațiile independente care ne recompensează rezultatele remarcabile prin numeroase premii și certificări sunt: Av-Test.org, Virus Bulletin, ICSA Lab, Checkmark, PC World Top 100, acestea fiind doar câteva.

Bitdefender face tot posibilul să dezvolte constant tehnologiile utilizate pentru a fi mereu cu un pas înainte și pentru a oferi clienților cea mai bună rată de detecție combinată cu performanță și aplicabilitate flexibilă.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul