10 reguli de aur pentru un design corespunzător al procesului de afaceri digital

24 martie 2021

Baza fiecărui proiect de optimizare a proceselor este un design bine gândit.

10 reguli de aur pentru un design corespunzător al procesului de afaceri digital
Sunteți siguri că beneficiați de întregul potențial oferit de designul proceselor?

Aflați acum răspunsul, în funcție de aceste 10 reguli de aur!

  1. Determinați în avans dacă procesul digital trebuie să fie disponibil în mai multe limbi. Multilingvismul este un aspect cheie în implementare. Recomandăm încorporarea mesajelor în fiecare dintre limbile utilizate.
  2. Creați procese astfel încât să poată rula și pe alte servere/browser-e. Este adesea necesar ca procesele digitale să funcționeze între sisteme. Prin urmare, are sens crearea proceselor în așa fel încât să poată rula și pe alte servere, cu parametri diferiți.
  3. Creați documentația ce descrie în totalitate fluxurile de lucru. Documentația este deosebit de importantă pentru designerii de proces care trebuie să implementeze schimbări viitoare sau preiau proiecte de la altcineva.
  4. Aplicați liniile de cod. Fiecare limbaj de programare recomandă instrucțiuni de cod pentru a ușura citirea codului sursă, menținerea și dezvoltarea. Prin urmare, urmărirea recomandărilor de standarde PHP este relevantă (de exemplu vizitați https://pear.php.net/manual/en/standards.php.
  5. Testați procesele extinse în simulator. Înainte de a activa un proces, testați fiecare pas, pe larg. Acesta include, de exemplu, fluxul de date pentru următorii pași, activități din sistem, condiții ale regulilor și scripturi.
  6. Folosiți doar contul propriu. Lucrați doar cu un cont personal, altfel nu este clar cine a făcut anumite modificări și auditul devine dificil.
  7. Validați datele introduse de utilizator și verificați plauzibilitatea. Datele introduse de utilizator trebuie să fie validate și verificate pentru a fi plauzibile, inclusiv câmpurile precum data, adresa IP sau adresa de e-mail (conține punct, semn @, domeniul). Acest lucru se poate face, de exemplu, cu expresii în casetele de dialog de sub Validare sau cu înscripturi personalizate.
  8. Creați propriile scripturi pentru mesaje de eroare. Utilizatorii ar trebui să fie avertizați cu privire la erorile de introducere cu un mesaj util.
  9. Acordați atenție experienței utilizatorului. Ar trebui să coordonați îndeaproape designul procesului cu angajații care vor lucra cu acesta. Orientarea spre dorințele lor și o asistență atentă îmbunătățește experiența utilizatorului.
  10. Construiți procesele logic și coerent. O grafică de proces ar trebui să ofere o imagine de ansamblu, semnificativă a procesului digital de afaceri. De aceea, întotdeauna asigurați conexiunile logice reprezentate grafic și autonomia proceselor.

Din experiența noastră, unul dintre aspectele pentru care recomandăm optimizarea proceselor cu soluția JobRouter este că permite personalizarea proceselor digitale în funcție de nevoile fiecărei echipe și companii.

Acest articol a fost publicat inițial pe pagina de blog a companiei, aici - https://tinyurl.com/10ReguliDesignProceseDigitale   

 

Beck et al. este alegerea potrivită în obținerea performanței de top în afacerile clienților săi prin oferirea de servicii de consultanță, implementare și suport în accelerarea digitalizării.Prin cunoștințele tehnice și de consultanță IT, digitalizează procesele și documentele clienților prin utilizarea unor platf...

Află mai multe
Aplicații software recomandate

JobRouter este o platformă care răspunde nevoilor pe care celelalte soluții nu le rezolvă. O platformă de digitizare a proceselor care raspunde la orice cerință a departamentelor interne: IT, financiar, sales, productie, customer

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward