Viitorul este în cloud, mobil și social. Tsunamiul Internet of Things abia apare la orizont. În lume există deja 1,9 miliarde de smartphone-uri, pe care se utilizează în medie 26 de aplicații (Apps)/telefon și se execută 20 de tranzacții zilnice cu un centru de date/aplicație. Se ajunge astfel la un volum de 1 trilion de tranzacții/zi cu centrele de date.
În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de informație. Centrele de Date vor constitui domeniul în care investițiile vor continua într-un ritm din ce în ce mai accelerat.
Pe de altă parte, indiferent despre care dintre marii jucători în IT vorbim, viitorul va fi definit de software. Se vorbește deja despre infrastructură definită de software, procesare definită de software (software defined compute), storage definit de software, networking definit de software. Nu se urmărește altceva decât o optimizare a investițiilor și o reducere a complexității..
Conferinţa Agora dedicată centrelor de date își propune o radiografie a situației actuale din România, a celor mai noi realizări și tendințe din domeniu și are ca scop prezentarea, de către actori implicaţi în acest fenomen, a elementelor fundamentale care compun o posibilă strategie de planificare, achiziţionare și administrare a unor astfel de servicii. Participarea este gratuită.