Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică

Legal Magazin organizează marți, 27 iunie 2017, la CCIR Business Center, sala Ninel Chiriacescu, conferința  “Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică?”.

  • Bucuresti - CCIR Business Center
  •    27 Iunie 2017

Legal Magazin organizează marți, 27 iunie 2017, la CCIR Business Center, sala Ninel Chiriacescu, conferința  “Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică?”.

Parteneri: CEC Bank, Wolf Theiss,Tryamm, Kaspersky, ANSSI.

Atacurile cybercrime nu mai sunt de multă vreme doar statistici, poveşti de spus la şemineu, în colocvii şi conferinţe. Vulnerabilităţile sistemelor informatice, perfecţionarea atacatorilor din umbră, tehnologiile tot mai performanțe, creşterea interesului public pentru mediul online – toate laolaltă au dus la o escaladare fără precedent a tentativelor şi loviturilor de forţă ale infractorilor cibernetici.

Fenomenul ransomware, atacurile DDoS, phishing-ul, spamul şi alte tipuri de asalt informatic, răvăşesc la această oră statele lumii, companiile, persoanele private.

Legal Magazin intenţionează să ofere în cadrul unui eveniment complet, de o zi, o imagine up-to-date a situaţiei globale, continentale, regionale şi mai ales a României la acest capitol, a paşilor parcurşi, a obiectivelor şi ţintelor publice de perspectivă, dar mai ales a soluţiilor de ultimă generaţie care asigură prevenţie, securitate, back-up, monitorizare.

Teme de discuție:

Beneficiile infractorilor cibernetici: atacurile DDoS şi ransomware;

Atacul WannaCry, date concrete, pagube estimate, posibile legături cu gruparea Lazarus;

Atacuri fără nici un fişier (“fileless”) împotriva băncilor, asupra POS-urilor;

Cum se temperează activitatea botneţilor de spam (ex. Necurs)?;

Ce este Xagent, o amenințare cibernetică destinată terminalelor Mac, parte a uneia dintre cele mai ample campanii de spionaj cibernetic;

Ce spun rapoartele despre tendințele în domeniul APT (Advanced Persistent Threats);

Unde duce lipsa „igienei” digitale? Cât de bine sunt protejate terminalele mobile (smartphone-uri şi tablete)?;

Există poliţe de asigurare impotriva riscurilor cibernetice? Unde, cum, în ce condiţii?;

Cum colaborează furnizorii de soluţii antimalware cu instituţiile europene şi locale (Europol, Poliţia Română, CERT-RO) pentru combaterea criminalităţii informatice?;

Care sunt soluţiile la zi de protecţie antimalware din portofoliul furnizorilor?;

Propuneri vorbitori:

Mircea Grigoraș, Director General Adjunct CERT.RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică);

Flavius Dorin Nistor, subcomisar de Poliţiei în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice);

Ioana Bogdana Albani, Procuror șef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT);

Anton Rog, șeful Centrului Național Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații;

Reprezentant Serviciul de Telecomunicații Speciale;

Răzvan Grigorescu, CISO (Manager Securitatea Informației), CEC Bank;

Cristian Aionesei, Managing Partner, Tryamm Trading Consulting, “Ştergerea securizată a datelor”;

Toma Cîmpeanu, Director General, Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI);

Ligia Cecilia Popescu, Avocat Partener, Wolf Theiss, “Infracţiunile informatice – efectul advers al globalizării“.

Reprezentant Kaspersky Lab.

Agendă:

08,45 – 09,30: Înregistrarea participanţilor şi welcome coffee

09,30 – 11,30: Sesiunea I

11,30 – 11,50: Business networking coffee break

11,50 – 14,00: Sesiunea a II-a

14,00 – 15,00: Business lunch &  networking

Audienţa:

Vor fi alături de noi oficiali din administraţia publică, reprezentanţi ai Poliţiei Române, CERT-RO şi STS, ai Guvernului, dar şi distinşi reprezentanţi ai furnizorilor de soluţii de specialitate din IT şi securitate, bănci, firme de asigurări, case de avocatură, consultanţi şi analişti, presă de profil.

Preconizăm o participare cifrată la aproximativ 60 de persoane. Speakerii  şi paneliştii celor două secţiuni ale evenimentului vor fi selectaţi din cele mai reprezentative medii de profil, astefl încât ficare dintre intervenţiile lor să fie relevante şi utile.

Pentru a vă înregistra la eveniment, vă rugăm să descărcați și să completați formularul atașat, urmând ca acesta să fie trimis la una dintre adresele de contact, anterior menționate. Înscrierea se poate face până marți, 27 iunie.

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

How to Web Conference 2024

How to Web este conferința tehnologică a Europei de Est care unește constructori și viziunari. Evenimentul este ideal pentru profesioniști, startup-uri și investitori care caută să descopere talente și inovații antreprenoriale.

Citește tot

DevTalks România

DevTalks este cea mai mare conferință tech din România, care a adunat în 2023 peste 6000 de participanți și 150+ vorbitori internaționali. Cu 14 scene de conținut tech și zone interesante ca Mobility Area sau Tech Edu Area,...

Citește tot

GPeC Summit 2024

GPeC SUMMIT este considerat evenimentul de referință în E-Commerce & Digital Marketing din CEE și va avea loc în București, pe 21 Mai 2024.

Citește tot