Viitorul testării: Ce le atrage atenția testerilor conform unui studiu IBM?

04 iunie 2015

IBM a publicat rezultatele extrem de interesante ale unui studiu în rândul testerilor de aplicații. Așadar, cei mai mulți dintre respondenți folosesc instrumente comerciale furnizate de HP, Microsoft sau IBM pentru QA management și execuții de testare, în timp ce 61% completează formulare personalizate.

Viitorul testării: Ce le atrage atenția testerilor conform unui studiu IBM?

IBM a publicat rezultatele extrem de interesante ale unui studiu în rândul testerilor de aplicații. Așadar, cei mai mulți dintre respondenți folosesc instrumente comerciale furnizate de HP, Microsoft sau IBM pentru QA management și execuții de testare, în timp ce 61% completează formulare personalizate în Excel, Word sau Google Docs. Conform datelor furnizate, cei mai mulți dintre testeri își doresc aplicarea tehnologiilor automatizate în vederea testării.

Conform unui studiu publicat de IBM, cele mai multe aplicații testate sunt cele de tip Web based (80%), fiind urmate de client-server (58%) și de aplicațiile pentru device-urile mobile (55%).

În ceea ce privește tehnologiile de testare, pe primul loc se află Scrum, urmat de Waterfall, V-model, Plan-based, Kanban, Iterative, hibride și Water-scrum-fall.

Atunci când vine vorba despre încrederea în produsul testat, cei mai mulți (57%) confirmă faptul că au deplină încredere în soluția pe care o au în vedere pentru a fi testată și lansată pe piață. Cu toate acestea, fiecare tester știe că problemele sunt inerente atunci când sunt lansate module, funcționalități sau produse noi. Cu siguranță, însă, o întrebare interesantă este aceea a detectării celor mai întâlnite probleme.

33% dintre respondenți au confirmat faptul că identifică probleme la nivelul dezvoltării aplicației testate, 41% sunt găsite chiar în etapa de testare și același procent identifică neajunsuri chiar în ceea ce privește scenariile de testare, fapt ce îngreunează procesele ulterioare. De asemenea, o mulțime de probleme apar atunci când sunt omise funcționalități, de unde rezultă o neconcordanță cu scenariile de testare.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward