Viitorul testării: Ce le atrage atenția testerilor conform unui studiu IBM?

04 iunie 2015

IBM a publicat rezultatele extrem de interesante ale unui studiu în rândul testerilor de aplicații. Așadar, cei mai mulți dintre respondenți folosesc instrumente comerciale furnizate de HP, Microsoft sau IBM pentru QA management și execuții de testare, în timp ce 61% completează formulare personalizate.

Viitorul testării: Ce le atrage atenția testerilor conform unui studiu IBM?

IBM a publicat rezultatele extrem de interesante ale unui studiu în rândul testerilor de aplicații. Așadar, cei mai mulți dintre respondenți folosesc instrumente comerciale furnizate de HP, Microsoft sau IBM pentru QA management și execuții de testare, în timp ce 61% completează formulare personalizate în Excel, Word sau Google Docs. Conform datelor furnizate, cei mai mulți dintre testeri își doresc aplicarea tehnologiilor automatizate în vederea testării.

Conform unui studiu publicat de IBM, cele mai multe aplicații testate sunt cele de tip Web based (80%), fiind urmate de client-server (58%) și de aplicațiile pentru device-urile mobile (55%).

În ceea ce privește tehnologiile de testare, pe primul loc se află Scrum, urmat de Waterfall, V-model, Plan-based, Kanban, Iterative, hibride și Water-scrum-fall.

Atunci când vine vorba despre încrederea în produsul testat, cei mai mulți (57%) confirmă faptul că au deplină încredere în soluția pe care o au în vedere pentru a fi testată și lansată pe piață. Cu toate acestea, fiecare tester știe că problemele sunt inerente atunci când sunt lansate module, funcționalități sau produse noi. Cu siguranță, însă, o întrebare interesantă este aceea a detectării celor mai întâlnite probleme.

33% dintre respondenți au confirmat faptul că identifică probleme la nivelul dezvoltării aplicației testate, 41% sunt găsite chiar în etapa de testare și același procent identifică neajunsuri chiar în ceea ce privește scenariile de testare, fapt ce îngreunează procesele ulterioare. De asemenea, o mulțime de probleme apar atunci când sunt omise funcționalități, de unde rezultă o neconcordanță cu scenariile de testare.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

10 aplicații software recomandate companiilor sub 30 de angajați, pentru o digitalizare rapidă în perioade dificile

Dinamica impusă de contextul ultimelor luni a dus la repoziționări rapide și la gândirea unor strategii adaptate fiecărui business în parte. Restaurantele au deschis lista comenzilor online, buticurile au început comercializarea voucherelor, magazinele online au crescut gama de produse, au introdus campanii de reduceri, iar companiile de producție încep să investeasc...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

TotalSoft investește 300.000 de Euro într-o aplicație de HR

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, lansează o nouă soluție de tip HR reporting as a Service (în regim SaaS). Investiția în noul serviciu de raportare se ridică până în prezent la 300.000 de euro, urmând a crește în viitor pentru a sprijini companiile în obținerea ...

Citește articolul arrow_forward