Utilizatorii Revolut din România pot acum să doneze către Dăruiește Viață, Asociația Magic și SOS Satele Copiilor prin funcționalitatea Donații din aplicație

03 martie 2020

Utilizatorii români ai Revolut pot acum să folosească funcționalitatea Donații pentru a-și rotunji tranzacțiile efectuate cu cardul și a dona organizațiilor caritabile banii rămași

Utilizatorii Revolut din România pot acum să doneze către Dăruiește Viață, Asociația Magic și SOS Satele Copiilor prin funcționalitatea Donații din aplicație

Revolut a încheiat parteneriate cu unele dintre cele mai mari organizații caritabile din România, iar acum le permite utilizatorilor să rotunjească plățile efectuate cu cardul și să doneze diferența de bani către Dăruiește Viață, Asociația Magic și SOS Satele Copiilor. În plus, clienții Revolut vor putea atât să doneze o singură dată, cât și să stabilească donații recurente.

Toți banii donați de către utilizatori vor ajunge la fiecare dintre cele trei organizații caritabile, fără ca Revolut să perceapă vreun comision pentru aceste tranzacții. Nu există o limită minimă pentru sumele donate, iar funcționalitatea poate fi activată și dezactivată oricând de către utilizatori.

Dăruiește Viață, Asociația Magic și SOS Satele Copiilor sunt primele trei ONG-uri locale către care românii pot dona, datorită popularității lor în rândul utilizatorilor Revolut din țară. Fiecare dintre aceste organizații se dedică unei cauze sociale importante și are un impact pozitiv asupra societății românești.

„Implicarea în cauze sociale este importantă atât pentru noi, Revolut, cât și pentru utilizatorii noștri. Ne bucurăm să le putem da utilizatorilor români ocazia de a susține unele dintre cauzele favorite printr-o o simplă apăsare de buton și fără comisioane. Admirăm foarte mult tot ceea ce au realizat până acum Dăruiește Viață, Asociația Magic și SOS Satele Copiilor și suntem entuziasmați că le putem oferi sprijin. Ne luăm angajamentul să extindem în timp lista ONG-urilor locale către care utilizatorii români pot dona și prin aceasta să ne aducem contribuția la proiecte care fac cu adevărat diferența în societate” , a declarat Irina Scarlat, Head of Growth CEE - Revolut.

În România, doar unul din doi copii diagnosticați cu cancer supraviețuiește. Dăruiește Viață a decis să schimbe această statistică dramatică prin construirea primului Spital pentru copiii bolnavi de cancer și alte boli grave România, unde aceștia să primească îngrijire ca în Europa de Vest. #NoiFacemUnSpital a devenit cea mai mare comunitate implicată din România, care își propune să le ofere autorităților, prin Spitalul construit, un exemplu de bună practică ce poate fi replicat apoi în întreaga țară.

„Peste 300.000 de persoane fizice și peste 4.000 de companii s-au alăturat inițiativei #NoiFacemUnSpital.  Suntem o comunitate care arată că se poate. Ne bucurăm că membrii comunității Revolut se pot alătura și ei și pot pune o cărămidă metaforică la construcția și întreținerea Spitalului care va salva vieți”, a declarat Oana Gheorghiu, Fondatoare Dăruiește Viață.

Carmen Uscatu, Fondatoare Dăruiește Viață, a declarat: „#NoiFacemUnSpital este mai mult decât un proiect curajos al Asociației Dăruiește Viață. Este un fenomen social. Este felul nostru, al tuturor, de a arăta că se poate. Că implicarea este, de fapt, un gest de igienă personală. Că tu poți schimba ceva și îl poți inspira și pe cel de lângă tine să facă la fel. Cred că susținătorii acestui proiect arată că aceasta este, de fapt, normalitatea. Și că, în țara lui nu-se-poate, de fapt, se poate.”

Scopul Asociației Magic este să dezvolte și să implementeze programe si proiecte pentru a îmbunătăți sănătatea și calitatea vietii a copiilor, adolescenților și tinerilor diagnosticați cu cancer și alte afecțiuni grave din Romania. Din 2014, Asociația Magic oferă tabere, cazare, suport psihologic, material și financiar copiilor și familiilor acestora. În timp, Magic a devenit o rețea a solidarității  formată din parteneri, voluntari, donatori și medici, ce este alături familiilor și care funcționează ca o adevarata plasa de siguranta pentru acestea.

"De aproape sase ani, în Magic vedem ce înseamnă fiecare mână de ajutor pentru familiile care au un copil bolnav. Gesturile de bunătate se traduc în liniște, sprijin material ori emoțional. Orice donație poate însemna șansa unui părinte să fie aproape de copilul aflat la tratament sau o zi de tabără pentru un copil care n-are parte de multe zile fericite. Împreună cu Revolut, rămânem alături de cei care contează pe sprijinul nostru", a declarat Jeanina Zgîrie, Coordonator Fundraising Asociația Magic.

SOS Satele Copiilor este o organizație neguvernamentala cu misiunea de a oferi o familie copiilor care au rămas fără sprijinul parental și de a-i susține și proteja pe cei care risca să-l piardă. Peste 700 de copii din comunități vulnerabile sunt incluși în programele SOS la nivel național și în Satele SOS. Începând cu 1993, peste 400 de copii au fost crescuți în Satele SOS din România și au fost integrați în societate, în timp ce aproape 3.500 de copii au fost ajutați să crească acasă, în cadrul familiei.

“Misiunea pe care SOS Satele Copiilor și-a asumat-o în urmă cu peste 25 ani este de a oferi o familie iubitoare copiilor vulnerabili. Dincolo de cifre, de peste 65.000 de beneficiari, sunt vieți schimbate în bine, sunt oameni și destinele lor. Sunt copii și tineri ce au primit sprijinul necesar să se facă mari și să aibă șansa unei vieți decente. Destinul unui om este o imensă responsabilitate, pe care o ducem alături de susținătorii noștri cu suflet mare. Este o mare bucurie și onoare că Revolut se alătură familiei SOS, iar mesajul nostru va ajunge la cât mai mulți oameni de bine. Prin intermediul Revolut, fiecare utilizator poate oferi un sprijin copiilor aflați în dificultate”, a declarat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor.

Funcționalitatea Donații a fost lansată la data de 1 iulie 2019, cu trei organizații caritabile globale: Asociația LGBTI ILGA-Europe, Salvați Copiii și WWF. Ulterior, au fost adăugate pe lista ONG-urilor din aplicație Movember și Alianța Pădurilor Tropicale. În ianuarie 2020, Revolut a încheiat un parteneriat cu Crucea Roșie și WWF și a lansat un apel pentru a-i ajuta pe cei afectați de incendiile de vegetație din Australia. De la lansarea funcționalității, utilizatorii au donat peste 1,15 milioane de euro.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward