Trima – Birotica & Papetarie isi consolideaza afacerea cu solutiile ERP si E-commerce de la Senior Software

09 februarie 2015

Trima – Birotica & Papetarie, distribuitor si importator de produse de papetarie si birotica, isi gestioneaza mai eficient afacerea cu solutia ERP de la Senior Software si urmareste cresterea vanzarilor online prin intermediul platformei integrate de comert electronic SeniorE-commerce – SeniorERP.

Trima – Birotica & Papetarie, distribuitor si importator de produse de papetarie si birotica, isi gestioneaza mai eficient afacerea cu solutia ERP de la Senior Software si urmareste cresterea vanzarilor online prin intermediul platformei integrate de comert electronic SeniorE-commerce – SeniorERP.

Trima s-a infiintat in anul 2008 si distribuie articole de prezentare, organizare si arhivare, instrumente de scris, accesorii de birou, mobilier de birou etc. In prezent, compania se afla in primii 10 furnizori de papetarie din Romania, fiind printre primele firme de profil aparute pe piata locala.

Odata cu dezvoltarea afacerii, sistemul informatic utilizat anterior nu a mai putut tine pasul cu nevoile companiei. Informatiile incomplete sau eronate despre stocuri si preturi, dificultatile intampinate in accesarea acestor date, precum si imposibilitatea implementarii in timp util a schimbarilor legislative erau doar cateva dintre problemele cu care se confrunta Trima.

De aceea, managerii au decis sa se orienteze catre o solutie informatica integrata, flexibila si de ultima generatie tehnologica, capabila sa sustina dezvoltarea companiei. Astfel, au ales SeniorERP – solutia dedicata managementului resurselor companiei, pe care au integrat-o ulterior cu portalul de vanzari online SeniorE-commerce.

"In alegerea solutiilor au contat atat experienta Senior Software in domeniul nostru de activitate, cat si faptul ca sunt sisteme dezvoltate local, adaptate la legislatia si sistemul nostru contabil. Iar dupa parerea mea, beneficiul major al utilizarii unui sistem ERP este partea de rapoarte, radiografia aceasta pe care o poti face in orice moment asupra afacerii. Mie, ca manager, mi-a simplificat mult viata. Lucruri pe care inainte le faceam in doua zile acum le fac in doua ore. Spre exemplu, comisioanele agentilor de vanzari obisnuiam sa le calculez manual, insa acum le stabilesc pe baza rapoartelor intr-un timp mult mai scurt.", a declarat doamna Cornelia Radovici, Proprietar Trima – Birotica & Papetarie.

Pe langa aceste beneficii, implementarea sistemului ERP de la Senior Software a facilitat accesul in timp real la informatiile privitoare la comenzi, preturi si situatia stocurilor, ceea ce a dus la micsorarea timpului de raspuns la solicitarile clientilor si implicit cresterea calitatii relatiilor cu acestia. Mai mult, intuitivitatea crescuta a interfetei aplicatiei a permis adaptarea rapida a angajatilor la noul sistem si scaderea semnificativa a timpului de operare.

Data fiind tendinta clientilor de a se indrepta catre mediul online, precum si presiunea din partea companiilor multinationale, managerii Trima au decis sa isi dezvolte canalul de comert online prin implementarea solutiei SeniorE-commerce si integrarea acesteia cu sistemul ERP.

"Intr-adevar, inca sunt oameni care prefera sa comande prin canalul clasic, telefon sau fax, dar ponderea mai mare se muta in online si neavand un site asa cum trebuie pierzi o mare parte din piata. Mai mult, sunt clientii mari, companiile internationale, care au foarte multe departamente si vor sa faca achizitiile centralizat, prin urmare ii solicita furnizorului un site unde sa se inregistreze, sa vada preturile, angajatii sa isi puna in cos produsele si la sfarsitul lunii sa primeasca o singura factura. Acest lucru nu se poate face daca nu ai un site integrat cu sistemul ERP, este imposibil", a adaugat doamna Cornelia Radovici.

In urma integrarii magazinului online cu SeniorERP, Trima a obtinut beneficii precum: accelerarea procesului de cumparare online prin actualizarea automata a informatiilor prezentate pe site, eliminarea erorilor umane deoarece datele nu mai trebuie prelucrate manual si scaderea timpului de livrare pentru ca toate comenzile plasate online ajung direct in ERP si sunt procesate mai repede.

Trima – Birotica & Papetarie distribuie produse apartinand unor branduri de renume precum: Rapesco, Leitz, Hewlett Packard, Canon sau Esselte – lider mondial in productia de papetarie, cu un portofoliu de peste zece mii de produse.

Fondata in 2003, Senior Software a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics. Senior Software a pornit cu o singura divizie iar, in prezent, dispune de 6 divizii prin c...

Află mai multe
Aplicații software recomandate

SeniorERP reprezinta cea mai noua tehnologie ERP pentru managementul integrat al operatiunilor si activitatilor din companiile de distributie, productie, retail, servicii, disponibila in 3 limbi: romana, engleza si maghiara.

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward