Trei proiecte românești câștigătoare în cea mai recentă rundă de finanțare Digital News Initiative

09 iulie 2017

Google anunță proiectele selectate în a treia rundă de finanțare a proiectului Digital News Initiative: 107 de proiecte din 27 de țări europene vor primi finanțare în valoare de aproape 22 milioane de euro. Prin fondul de inovare al Digital News Initiative, Google s-a angajat să acorde finanțări în valoare de 150 milioane de euro, timp de trei ani, pentru a sprijini sectorul media din Europa și a oferi organizațiilor posibilitate

Trei proiecte românești câștigătoare în cea mai recentă rundă de finanțare Digital News Initiative

Google anunță proiectele selectate în a treia rundă de finanțare a proiectului Digital News Initiative: 107 de proiecte din 27 de țări europene vor primi finanțare în valoare de aproape 22 milioane de euro. Prin fondul de inovare al Digital News Initiative, Google s-a angajat să acorde finanțări în valoare de 150 milioane de euro, timp de trei ani, pentru a sprijini sectorul media din Europa și a oferi organizațiilor posibilitatea să încerce lucruri noi, să experimenteze și să inoveze în mediul digital.

Din România au primit finanțare trei proiecte, în valoare totală de 428.000 euro. Acestea sunt

Blue Insight - Fact Scan

Cu o finanțare de 50.000 euro, Fact Scan va oferi o soluție de verificare în timp real a informațiilor apărute în mass-media, fie ele materiale scrise, audio sau video. Fact Scan va utiliza o gamă largă de instrumente de inteligență artificială pentru înțelegerea limbajului scris, recunoașterea vorbirii în materiale audio și video și a textului în poze. Obiectivul este să transforme procesul de verificare a informațiilor dintr-unul dificil și lent într-unul eficient și rapid.

Hotnews.ro - The Newsroom Democracy Radar

Acesta va fi un produs de sondare a opiniei publice, cu un grad de răspuns mai mare decât al soluțiilor clasice, care oferă un grad de complexitate suplimentar și permite analize de tip big data. Instrumentul va putea fi utilizat de publicații și jurnaliști, oferind statistici relevante prin agregarea și eșantionarea datelor. Valoarea finanțării este de 168.000 euro, iar soluția va fi dezvoltată în parteneriat cu compania Opinary.

Ringier Romania - stiricurate.ro

Stiricurate.ro va funcționa ca o platformă unde oamenii vor citi conținut jurnalistic de calitate, agregat și selectat de editorii Ringier. De asemenea, platforma va fi și un sistem digital de verificare a știrilor, unde utilizatorii pot căuta și verifica informațiile apărute în presă. Valoarea finanțării obținute este de 210.000 euro.

Fondul de inovare al Digital News Initiative s-a lansat în octombrie 2015, când s-au depus primele proiecte în runda inițială de finanțare. Detalii complete despre proiectele câștigătoare din cea de a treia rundă de finanțare a Digital News Initiative pot fi găsite aici: https://digitalnewsinitiative.com/fund. În ultimul an, DNI a analizat peste 3000 de proiecte depuse, a susținut 748 de interviuri cu managerii de proiect și a acordat finanțare în valoare de 73 milioane de euro către 359 de organizații din 29 de țări. Mai multe detalii despre activitatea DNI din perioada 2016-2017 se regăsesc în primul raport anual: https://digitalnewsinitiative.com/dni-fund/annual-Report-2016-2017. Următoarea rundă de finanțare, cea de a patra, se va deschide la începutul lui septembrie. Organizațiile interesate vor avea 30 de zile la dispoziție pentru depunerea proiectelor.

Fondul de inovare este unul dintre proiectele derulare de Digital News Initiative, alături de cercetare/training și dezvoltare de produs, cum ar fi Accelerated Mobile Pages și YouTube Player for Publishers. Digital News Initiative numără peste 180 de membri din industria media europeană.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Producătorul jeleurilor Haribo anunță probleme în producție cauzate de o implementare software

O lume întreagă a copiilor și adulților cunoaște gusturile, culorile și textura dulciurilor Haribo, producătorul german fiind un reper al industriei de profil la nivel global. Iată cum a afectat o aplicație software un întreg sistem de producție, transformând un obiectiv de creștere a performanțelor într-un eșec, din care compania și-a revenit cu greu....

Citește articolul arrow_forward
Softlead

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward