Top 5 Aplicații software pentru salarizare

01 martie 2021

33% dintre companiile de tip IMM riscă să primească amenzi din cauza nerespectării normelor legale cu privire la plățile efectuate angajaților sau la activități complementare.

Top 5 Aplicații software pentru salarizare

Pentru a evita astfel de situații, companiile pot implementa aplicații software dedicate managementului salarizării.

Eficiența aplicațiilor software de salarizare în cifre concrete

Unul dintre cele mai importante beneficii ale unei aplicații de salarizare este acela al eficientizării activității specifice, menținând un cadru conform cu normele legale și în acord cu nevoile angajaților. Astfel, dacă analizăm timpul alocat verificării legislației în vigoare, efectuarea manuală va dura 2 minute/angajat, cea automatizată prin aplicații software 20 de secunde. Calculul numărului de zile lucrate de un angajat ocupă 5 minute din activitatea responsabilului HR, în timp ce o aplicație software dă un rezultat în 20 de secunde. În total, asigurarea activității de payroll poate să ocupe aproximativ 11 minute/angajat dacă se execută manual versus 1 minut și 30 de secunde printr-o aplicație software. Ceea nu pare mult la un singur angajat poate însemna costuri și resurse uriașe dacă vorbim despre sute sau mii de angajați.

De ce ai nevoie de o aplicație de payroll?

Conform datelor SoftwareSuggest, iată câteva dintre cele mai importante argumente ce stau la baza deciziei de achiziție și de implementare a unei aplicații software de salarizare.

 • Economisești timp prin procesarea rapidă a activității de salarizare.
 • Reduci erorile umane și ai acces la informații dedicate actualizate.
 • Reduci costurile constante.
 • Te asiguri că respecți legile și normele de salarizare și de plată a angajaților.
 • Ai acces la date păstrate în medii sigure, evitând pierderea lor.

Când este recomandat să implementezi o aplicație software de payroll?

 • Înainte de a achiziționa și de a implementa o aplicație de salarizare, este important de menționat că un astfel de sistem înseamnă mai mult decât plata salariilor angajaților. Aplicațiile dedicate managementului salarizării au rolul de a gestiona procesarea plăților, managementul resurselor umane, al taxelor, al orelor suplimentare sau al concediilor.
 • Momentul ideal pentru a implementa o aplicație de payroll este înainte de a începe un nou trimestru, în vederea respectării normelor de taxare și de impozitare legale.
 • Atunci când o companie gestionează activitatea de salarizare în mod manual, implementarea unei aplicații software necesită resurse de timp pentru a importa datele și pentru a asigura un flux automatizat.

Funcționalitățile specifice și necesare ale unei aplicații software de salarizare:

 • Managementul și calculul salariilor în conformitate cu normele codului fiscal în vigoare
 • Modul dedicat generării fluturașilor de salariu și al ștatelor de plată
 • Rapoarte de payroll
 • Managementul pontajelor angajaților, concediilor de odihnă, medicale, gestionarea bonusurilor sau primelor acordate. De asemenea, aplicațiile pot permite managementul acordării avansurilor de tip automat sau prin excepție.
 • Managementul tichetelor de masă
 • Managementul performanțelor angajaților
 • Managementul declarațiilor și rapoartelor: Revisal, Declarația 112, Declarația 205, Declarația 100.

Cât costă o aplicație dedicată salarizării?

Pentru soluțiile de tip SaaS (Software as a Service), costurile sunt de tip abonament și pornesc de la 10 Euro/an/angajat și nu includ costurile de implementare și cele de training al angajaților, în vederea utilizării soluțiilor. În cazul în care companiile aleg achiziționarea unei licențe, costurile per licență sunt de aproximativ 700 Euro/utilizator.

Top 5 aplicații dedicate salarizării

 1. HReste o aplicație completă de salarizare, ce ajută utilizatorul să centralizeze eficient informațiile despre angajat (taxe, concedii, beneficii financiare etc.), dar și să genereze documente și rapoarte specifice (ștate de plată, fluturași de salariu, declarații fiscale, contracte de muncă, acte adiționale, decizii, adeverințe, procese verbale).
 2. TeamSal - TeamSal este un program de salarizare avansat, ce permite introducerea unui număr nelimitat de companii, tinând evidența situației angajaților acestora. Software-ul TeamSal este creat special pentru a oferi posibilitatea de a selecta moneda, luna, societate de la care se poate începe calculul salarial. 
 3. True HR și dp-PayrollUCMS by AROBS asigura administrarea tuturor proceselor de salarizare si resurse umane: recrutare si selectie, administrare de personal, inductie, pontaj, calcul salarial, Portalul Angajatilor, training, dezvoltarea carierei, evaluarea performantelor.
 4. MyStaff - Suita de management HR MyStaff este creata pentru a sustine toate procesele cheie de resurse umane dintr-o organizatie.
 5. Mirro - Mirro este o soluție completă de performance management & HR, cu o interfață intuitivă și prietenoasă, ce poate fi accesată direct din browser și nu necesită instalare și care oferă cel mai rapid proces de onboarding si cel mai mic cost per user.

Ai nevoie de o aplicație software de salarizare? Solicită un demo pe adresa [email protected] sau completează formularul de mai jos. 

Încă nu știi ce soluție software este potrivită pentru tine? Folosește SoftleadBIZ, singurul tool care indică gradul de digitalizare al companiei tale și îți oferă un raport personalizat al aplicațiilor necesare și al bugetelor de care poți avea nevoie. 
Aplicații software recomandate

Simplifică și optimizează procesele de HR și Management prin intermediul WAYMAN! Salvează și procesează toate informațiile privind recrutarea, managementul angajaților, clienților și proiectelor, într-un mediu securizat și transparent.

Citește tot arrow_forward

Phoenix ATS este o solutie de recrutare cloud base, disponibila oricaror companii ce isi doresc un proces automatizat si usor de folosit in managementul recrutarii.

Citește tot arrow_forward

Softul de HR WizOneHuman Resources Management     Companiile de succes au nevoie de o solutie informatica puternica pentru gestionarea activitatilor de HR si inregistrarea pontajului si din acest motiv Wizrom S

Citește tot arrow_forward

Mirro este o soluție completă de performance management & HR, cu o interfață intuitivă și prietenoasă, ce poate fi accesată direct din browser și nu necesită instalare. In plus, avem cel mai rapid proces de onboarding si cel mai mic cost pe...

Citește tot arrow_forward

BobyClock - aplicatie web de gestiune a pontajelor pentru angajati

Citește tot arrow_forward

INVALUE este o soluție modernă de gestionare a competențelor necesare pentru încadrarea în standarde ocupaționale a angajaților și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. ...

Citește tot arrow_forward

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Securitatea informatică în 2020: între dispozitive tot mai vulnerabile, atacuri sofisticate și lupta neîncetată pentru dreptul la intimitate

Anul 2019 va stabili un nou record în care numărul amenințărilor informatice va atinge pragul de un miliard. Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender anticipează că în 2020 atacurile vor deveni din ce în ce mai sofisticate, cu consecințe devastatoare pentru oameni și companii. 

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Legal alert: o nouă reglementare cu privire la aplicarea semnăturii electronice la nivelul autorităților

Pe 7 aprilie 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de urgență nr. 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice (”OUG 38/2020” sau ”Ordonanța”) care reglementează reglementează cadrul general pentru utilizarea la nivelul autorităților și instituțiilor publice ...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Companiile mari din România pot economisi anual peste 100 milioane euro din cheltuielile de marketing, cu soluții de Big Data

Utilizarea unor soluții pe bază de Big Data, care dezvoltă modele statistice și optimizează cheltuielile pot aduce economii de peste 100 milioane euro

Citește articolul arrow_forward