TimeDude, primul joc 3D pentru mobile realizat de ReeAction Studios

29 octombrie 2014

Noile dispozitive mobile au deschis o nouă lume pentru jocuri video și întrucât a crescut puterea grafică și de procesare, au apărut jocuri de o calitate superioară, care să profite de noile tehnologii.

TimeDude, primul joc 3D pentru mobile realizat de ReeAction Studios

Noile dispozitive mobile au deschis o nouă lume pentru jocuri video și întrucât a crescut puterea grafică și de procesare, au apărut jocuri de o calitate superioară, care să profite de noile tehnologii. Un astfel de joc este și TimeDude, conceput multiplatformă, destinat atât tabletelor, cât și telefoanelor ce rulează iOS sau Android. Acest joc te introduce în lumea captivantă a epocii preistorice, cu elemente grafice ce combină atât partea reală specifică perioadei, cât și elemente mistice, oferind experiența unei lumi fantastice, ce așteaptă să fie descoperită.

TimeDude este un joc “arcade flying shooter” dus la următorul nivel, în care jucătorul intră în pieleapersonajului principal, John Q. Dude, aviator și temerar neînfricat, care ajunge dintr-o greșeală a prietenului lui, profesorul Klumsy, să fie aruncat în trecutul îndepărtat. Astfel, în această lume a desenelor animate, personajul nostru trebuie să își croiască un drum printre oameni preistorici, gorile, mamuți și giganți și să găsească o cale de a se întoarce înapoi în viitor.

Jocul nu necesită experiență anterioară cu alte jocuri de acest gen și modul de control este intuitiv, avionul fiind manevrat cu un singur deget. Sistemul de tragere este automat. Cu cât se doboară mai mulți inamici, cu atât se câștigă mai multe puncte, cu ajutorul cărora poate fi îmbunătățit avionul din frunze și paie, câștigând viteză, armură sau arme mai puternice. De asemenea, pe parcursul jocului apar și alte îmbunătățiri, care ajută jucătorul să depăşească mai uşor piedicile lumii ostile în care se găseşte.

TimeDude s-a născut ca rezultat al dorinței și pasiunii pentru jocuri video a unei mâini de oameni, programatori și artiști. Proiectul a fost o provocare pentru noua echipă, nemaiavând experiență în acest domeniu, dar determinarea și ambiția au dus la un rezultat deosebit. Astfel, după multe luni de muncă s-a reușit combinarea de elemente 2D, 3D, sunete și muzică ce au culminat cu realizarea acestui joc și a unei lumi preistorice inedite.

Pe partea tehnică, s-au folosit programe standard în industrie, jocul fiind realizat în Unity3D, un motor grafic performant și optimizat. De asemenea, elementele de grafică au fost create în 3D Studio Max și Adobe Photoshop. Muzica și sunetele au fost create în Fl Studio, iar animațiile în After Effects. Cea mai mare provocare a fost găsirea unui echilibru între utilizarea memoriei, a procesorului grafic și a procesorului de date. Țintind pentru dispozitivele mobile, totul trebuie optimizat și orice mic procent de îmbunătățire contează, deoarece resursele sunt încă destul de limitate.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward