Termenul limită pentru reglementările financiare PSD2 și SCA bate la ușă. Companiile care vând online pe teritoriul Uniunii Europene prin platforma 2Checkout intră automat în conformitate cu aceste reglementări.

12 septembrie 2019

2Checkout, furnizorul de soluții de monetizare pentru companii ce acționează la nivel global, anunță alinierea la cel de-al doilea cadru de reglementare privind serviciile de plată (PSD2), inclusiv SCA (Strong Customer Authentication/ Autentificarea Strictă a Clientilor) și EMV® 3D Secure (3D Secure 2), ce urmează să devină aplicabile de la 14 septembrie 2019.

 

Termenul limită pentru reglementările financiare PSD2 și SCA bate la ușă. Companiile care vând online pe teritoriul Uniunii Europene prin platforma 2Checkout intră automat în conformitate cu aceste reglementări.

Prezentat ca un catalizator pentru inovație în industria financiară, directiva PSD2 este un cadru de reglementare revizuit pentru serviciile de plată, inițiat de Autoritatea Bancară Europeană. PSD2 propune schimbări nu doar pentru furnizorii de servicii de plăți, dar și pentru comercianții online europeni care vând orice tip de produse clienților aflați în spațiul economic european.

Introducerea reglementărilor SCA pentru securizarea suplimentară a plăților prin standardul 3D Secure 2 este una dintre modificările cele mai importante, cu impact asupra modului în care se vor derula vânzările online în spațiul economic european.

2Checkout este complet aliniată la aceste schimbări și își asigură clienții că, astfel, și ei sunt acoperiți, indiferent de țara unde au înregistrată compania.

Ca rezultat al conformității 2Checkout, clienții săi:

  • Optimizează interacțiunea cu cumpărătorii în timpul procesului de plată: Platforma 2Checkout, cu un motor avansat de procesare a comenzilor, reduce rata de abandon în timpul cumpărăturilor online. Tranzacțiile sunt autentificate pe baza istoricului cumpărătorului și a datelor de la emitentul cardului, fără a necesita intervenția cumpărătorului în anumite situații.
  • Eficientizează acceptarea de plăți recurente: 2Checkout identifică abonamentele care au nevoie de autentificarea utilizatorului; un întreg mecanism pentru recuperarea plăților nefinalizate este implementat pentru îmbunătățirea ratei de retenție a clienților existenți.
  • Își îmbunătățesc rata de conversie și de autorizare a plăților: 2Checkout analizează constant tranzacțiile și le direcționează automat către fluxuri diferite de aprobare, în timp ce optimizează excepțiile referitoare la SCA.

De asemenea, 2Checkout se va adapta diverselor implementări la nivel de țară sau instituție bancară, și va sprijini o perioadă de tranziție privind aplicarea standardelor 3D Secure, suportând și 3D Secure 1, în cazurile în care instituțiile financiare nu sunt gata să aplice normele 3D Secure 2.

“Termenul limită de conformitate cu SCA fiind atât de aproape, ne asigurăm clienții de pe tot cuprinsul Uniunii Europene că noi suntem pregătiți. Suntem pregătiți să gestionăm nu doar noile fluxuri de autentificare 3D Secure 2, dar și să aplicăm corect excepțiile pentru plățile recurente, tranzacțiile de valoare mică, tranzacțiile cu risc scăzut și pentru beneficiarii de încredere”, spune Stefan Verbaarschott, Director, Compliance la 2Checkout.
“2Checkout investește continuu în asigurarea conformității cu reglementarile din zona comerțului electronic la nivel global, iar PSD2 și SCA exemplifică perfect aceste eforturi. Indiferent de modelul de business al clienților noștri sau piețele unde ei activează, le vom oferi o platformă optimizată conform noilor reglementări. Acest lucru le va permite să ofere în continuare clienților o experiență excelentă și, în același timp, să păstreze la un nivel ridicat ratele de conversie,” spune Erich Litch, Președinte și Chief Operating Officer la 2Checkout.

Pentru mai multe informații despre cum sprijină 2Checkout comercianții vizavi de noile reglementări, vă rugam să citiți pagina 2Checkout dedicată PSD2 si SCA,  dar și următoarele documente, toate prezentate în limba engleză:

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward