Termenul limită pentru reglementările financiare PSD2 și SCA bate la ușă. Companiile care vând online pe teritoriul Uniunii Europene prin platforma 2Checkout intră automat în conformitate cu aceste reglementări.

12 septembrie 2019

2Checkout, furnizorul de soluții de monetizare pentru companii ce acționează la nivel global, anunță alinierea la cel de-al doilea cadru de reglementare privind serviciile de plată (PSD2), inclusiv SCA (Strong Customer Authentication/ Autentificarea Strictă a Clientilor) și EMV® 3D Secure (3D Secure 2), ce urmează să devină aplicabile de la 14 septembrie 2019.

 

Termenul limită pentru reglementările financiare PSD2 și SCA bate la ușă. Companiile care vând online pe teritoriul Uniunii Europene prin platforma 2Checkout intră automat în conformitate cu aceste reglementări.

Prezentat ca un catalizator pentru inovație în industria financiară, directiva PSD2 este un cadru de reglementare revizuit pentru serviciile de plată, inițiat de Autoritatea Bancară Europeană. PSD2 propune schimbări nu doar pentru furnizorii de servicii de plăți, dar și pentru comercianții online europeni care vând orice tip de produse clienților aflați în spațiul economic european.

Introducerea reglementărilor SCA pentru securizarea suplimentară a plăților prin standardul 3D Secure 2 este una dintre modificările cele mai importante, cu impact asupra modului în care se vor derula vânzările online în spațiul economic european.

2Checkout este complet aliniată la aceste schimbări și își asigură clienții că, astfel, și ei sunt acoperiți, indiferent de țara unde au înregistrată compania.

Ca rezultat al conformității 2Checkout, clienții săi:

  • Optimizează interacțiunea cu cumpărătorii în timpul procesului de plată: Platforma 2Checkout, cu un motor avansat de procesare a comenzilor, reduce rata de abandon în timpul cumpărăturilor online. Tranzacțiile sunt autentificate pe baza istoricului cumpărătorului și a datelor de la emitentul cardului, fără a necesita intervenția cumpărătorului în anumite situații.
  • Eficientizează acceptarea de plăți recurente: 2Checkout identifică abonamentele care au nevoie de autentificarea utilizatorului; un întreg mecanism pentru recuperarea plăților nefinalizate este implementat pentru îmbunătățirea ratei de retenție a clienților existenți.
  • Își îmbunătățesc rata de conversie și de autorizare a plăților: 2Checkout analizează constant tranzacțiile și le direcționează automat către fluxuri diferite de aprobare, în timp ce optimizează excepțiile referitoare la SCA.

De asemenea, 2Checkout se va adapta diverselor implementări la nivel de țară sau instituție bancară, și va sprijini o perioadă de tranziție privind aplicarea standardelor 3D Secure, suportând și 3D Secure 1, în cazurile în care instituțiile financiare nu sunt gata să aplice normele 3D Secure 2.

“Termenul limită de conformitate cu SCA fiind atât de aproape, ne asigurăm clienții de pe tot cuprinsul Uniunii Europene că noi suntem pregătiți. Suntem pregătiți să gestionăm nu doar noile fluxuri de autentificare 3D Secure 2, dar și să aplicăm corect excepțiile pentru plățile recurente, tranzacțiile de valoare mică, tranzacțiile cu risc scăzut și pentru beneficiarii de încredere”, spune Stefan Verbaarschott, Director, Compliance la 2Checkout.
“2Checkout investește continuu în asigurarea conformității cu reglementarile din zona comerțului electronic la nivel global, iar PSD2 și SCA exemplifică perfect aceste eforturi. Indiferent de modelul de business al clienților noștri sau piețele unde ei activează, le vom oferi o platformă optimizată conform noilor reglementări. Acest lucru le va permite să ofere în continuare clienților o experiență excelentă și, în același timp, să păstreze la un nivel ridicat ratele de conversie,” spune Erich Litch, Președinte și Chief Operating Officer la 2Checkout.

Pentru mai multe informații despre cum sprijină 2Checkout comercianții vizavi de noile reglementări, vă rugam să citiți pagina 2Checkout dedicată PSD2 si SCA,  dar și următoarele documente, toate prezentate în limba engleză:

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

CAS CRM primeşte calificativul “foarte bun” în analiza Trovarit

CAS CRM a primit un scor de 1.85 (5 nesatisfăcător, 1 excelent) în cadrul studiului Trovarit derulat cu 650 utilizatori de soluţii CRM, situându-se pentru media pieţele la toate cele 24 criterii de analiza. Studiul “CRM în practică”, ajuns la cea de a cincea ediţie,  examinează nivelul de satisfacţie în utilizarea sistemelor CRM şi impactul acestor...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Cum adaptăm rapid un business cu ajutorul unui ERP?

În perioadele dificile, așa cum este cazul pandemiei cu COVID-19, cele mai multe dintre companii aleg să extindă liniile de business cu noi produse sau servicii complementare pentru a crește vânzările și pentru a genera profit.

Citește articolul arrow_forward