Stocarea datelor pe bandă magnetică redevine atractivă: Oracle prezintă unitatea StorageTek T10000D și Sistemul de Fișiere pe Bandă Magnetică StorageTek, Ediția

16 septembrie 2013

StorageTek T10000D, cea mai rapidă și mai încăpătoare unitate de date pe bandă magnetică din industrie, perfect adecvată aplicațiilor Cloud, Big Data și pentru arhivarea datelor în marile companii, reduce costurile cu 35 de procente

StorageTek T10000D, cea mai rapidă și mai încăpătoare unitate de date pe bandă magnetică din industrie, perfect adecvată aplicațiilor Cloud, Big Data și pentru arhivarea datelor în marile companii, reduce costurile cu 35 de procente.

Oracle face administrarea datelor pe bandă magnetică la fel de simplă ca soluțiile flash sau cele pe disc, cu ajutorul interfeței drag-and-drop pentru arhive la nivel de Exabyte

Unitatea de date pe bandă magnetică Oracle StorageTek T10000D stabilește un nou record al capacității și vitezei, reducând dramatic numărul de cartușe cu bandă și de sloturi / module de depozitare necesare pentru arhivarea și accesarea informațiilor. Cu o capacitate nativă de până la 8.5 TB per cartuș și rate native de accesare de 252 MB/sec, unitățile de date pe bandă magnetică StorageTek T10000D stochează și accesează de peste trei ori mai multe informații per cartuș și oferă o procesare nativă cu 57% mai rapidă decât LTO-6. Cu un nivel de compresie de 3:1, pot atinge viteze de accesare a datelor cu peste 19% mai mari decât cele ale IBM TS1140 și pot stoca de peste două ori mai multe informații per cartuș. Folosite în biblioteca automatizată Oracle StorageTek SL8500, unitățile StorageTek T10000D le permit clienților să proceseze peste 68 exabytes de date într-un singur punct de administrare.

“Cu cea mai rapidă și încăpătoare unitate disponibilă, clienții pot accelera consolidarea arhivelor de lungă durată, pot îmbunătăți eficiența centrelor de date și pot reduce costul total al utilizării. Dacă adăugăm și abilitățile LTFS LE și inovațiile Oracle pentru integritatea și monitorizarea datelor, este clar că Oracle are o poziție de vârf în stocarea și arhivarea de lungă durată,” a declarat James Cates, vicepreședinte, Dezvoltare Hardware, Oracle.

“Centrul European pentru Previziuni Meteo (ECMWF) are nevoie de o soluție de stocare necostisitoare și scalabilă pentru a arhiva cantitatea mare de date meteo – în prezent de 50PB, și care va crește cu 45 în fiecare an,” a declarat Francis Dequenne, Analist Principal, Data Handling Systems, ECMWF. “Majoritatea acestor date sunt salvate pe unități StorageTek T10000 și sunt accesate de cercetători din întreaga Europă și din lume, ceea ce rezultă în peste 15,000 de conectări ale benzilor magnetice pe zi. Datele sunt vitale pentru succesul organizației noastre, iar fiabilitatea cartușelor și a unităților de citire este esențială. Ne pregătim să instalăm unități T10000D, care vor minimiza costurile și ne vor permite să satisfacem nevoile extreme ale colecției noastre de date stocate pe benzi magnetice.”

Sistemul de Fișiere pe Bandă Magnetică StorageTek, Ediția Bibliotecă (LTFS LE) este un pachet software care transformă stocarea pe bandă magnetică într-o soluție la fel de simplă ca discurile, la un cost mai mic, folosind cunoscutul model “drag-and-drop”. Această soluție face mult mai atractivă stocarea pe bandă magnetică în industrii cu arhive de mari dimensiuni, precum mass-media sau divertismentul. Consumatorii care arhivează volume mari de date pot să se bucure de costul scăzut per terrabyte oferit de banda magnetică, cu economii de 40% la costurile de achiziție, comparativ cu soluția IBM TS3500 20PB Tape Library.

Informații esențiale

 • Unitatea de date StorageTek T10000D este prima de acest fel care oferă suport atât pentru canalele de fibră de 16 Gb/s prin Ethernet, cât și pentru cele de 10 Gb/s (FCoE), ideale pentru următoarea generație de centre de date convergente.
 • Noile capacități asigurate de unitățile StorageTek T10000D fac ca stocarea pe bandă magnetică să devină mult mai atractivă pentru industrii cu volume mari de date, precum mass-media, divertismentul, petrolul și gazele, imagistica medicală și serviciile cloud. Furnizorii de servicii cloud pot monetiza utilizarea benzii magnetice mai repede decât pe cea a discurilor, datorită longevității, durabilității și costurilor mai mici. În mass-media și divertisment, clienții pot stoca cinci ore de conținut video digital 4K pe un singur cartuș cu bandă magnetică și peste 5 milioane de ore de conținut 4K pe o singură bibliotecă automatizată Oracle StorageTek SL8500 de administrare a benzilor.
 • Unitățile de stocare pe bandă magnetică StorageTek T10000D folosesc un instrument numit Validarea Integrității Datelor (DIV) care permite validarea fără transferul datelor către aplicație, ceea ce le permite clienților să programeze verificări mai frecvente ale integrității informației, cu un consum mai mic de resurse, pe întreg ciclul de viață al datelor respective.
 • Cu ajutorul soluției software de monitorizare și raportare StorageTek Tape Analytics, clienții pot îmbunătăți integritatea pe termen lung a informațiilor.
 • Unitatea cu bandă magnetică StorageTek T10000D este compatibilă la citire cu toate cele trei generații anterioare de unități StorageTek T10000.
 • StorageTek T10000D folosește aceleași cartușe ca și versiunile anterioare, ceea ce le permite clienților să își mărească cu 55% capacitatea fără a investi în noi cartușe cu bandă magnetică.
 • Sistemul de Fișiere pe Bandă Magnetică StorageTek, Ediția Bibliotecă (LTFS LE) este o soluție software care le permite clienților să se bucure de avantajele prețului mic per terrabyte al benzii magnetice, fără operațiunile și costurile pe care le implică managementul soluțiilor clasice cu bandă magnetică.
 • Cu o structură de fișiere familiară de tip NAS (Network Attached Storage) cu abilități de căutare și indexare care pot fi accesate direct printr-o interfață standard de sistem de fișiere, utilizatorii pot transfera în mod “drag-and-drop” fișierele între soluțiile pe bandă și cele pe disc fără un software adițional specializat pentru arhivare sau backup.
 • Pe măsură ce formatele media și de divertisment cresc rapid în dimensiune și scară, StorageTek continuă să aducă soluții inovatoare pentru această industrie. StorageTek LTFS LE simplifică adoptarea soluțiilor de stocare masivă pe bandă magnetică, pentru multiple utilizări:
  • Distribuția de conținut pentru mass-media digitale pentru a susține fluxul de lucru bazat pe fișiere
  • Stocarea și arhivarea formatelor digitale 2K, 4K și 8K (IMAX)
  • Captura în locație și arhivarea imaginilor video de la camerele digitale
 • Soluția Oracle StorageTek LTFS LE îmbunătățește eficiența fluxului de lucru și accelerează operațiunile cu bandă magnetică, prin:
  • Interfața în format deschis, simpla și mai ieftină, care permite pentru accesarea datelor de către mai mulți utilizatori și diverse aplicații.
  • Posibilitatea ca utilizatorii să găsească mai ușor fișierele prin eliminarea nevoii de a reinstala cartușele pentru a accesa indexul datelor sau informațiile cartușelor precum informațiile despre volum, tipul, mărimea și data de creare a fișierelor.
 • Soluția StorageTek LTFS LE le oferă de asemenea clienților un mod mai simplu și eficient de a renunța la mediile bazate exclusiv pe discuri, care pot costa de aproximativ 26 de ori mai mult decât o soluție cu bandă magnetică administrată de o bibliotecă de benzi automatizată (1).
 • Cu ajutorul Sistemului Liniar de Fișiere pe Bandă Magnetică (LTFS), clienții pot transfera prin sistemul drag-and-drop mai multe volume compatibile LTO LTFS pe un singur cartuș StorageTek T10000D pentru mari proiecte de consolidare a datelor.
 • Atât StorageTek LTFS LE cât și unitatea cu bandă magntică StorageTek T10000D oferă capacitate de stocare, performanță și costuri mai avantajoase care extind utilizarea stocării pe bandă magnetică dincolo de operațiunile convenționale de backup și arhivare.
 • Oracle organizează o prezentare online în 17 septembrie despre noua unitate cu bandă magnetică StorageTek T10000D și software-ul asociat, LTFS Library Edition.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

NETOPIA Payments și ContentSpeed au lansat o campanie de digitalizare pentru comercianții care vor să-și deschidă rapid un magazin online complet funcțional

NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, în parteneriat cu ContentSpeed, agenție de eCommerce full service, au lansat o campanie de digitalizare în sprijinul comercianților care, în contextul economic actual, vor să deschidă rapid un nou canal de vânzare în mediul online.

Citește articolul arrow_forward