Statistici Gartner : în 2016, veniturile din servicii de găzduire au scăzut cu 2,7%, iar livările au crescut cu 0,1%

10 martie 2017

Doar în al patrulea trimestru al anului 2016, veniturile din servicii de găzduire la nivel global au scăzut cu 1.9% față de aceeași perioadă a anului precedent, scăderile manifestându-se și în cazul livrărilor acestora, cu 0.6%. În conformitate cu statisticile publicate de către liderul în cercetare tehnologică Gartner Inc., în anul 2016, livrările globale în cadrul serverelor

Statistici Gartner : în 2016, veniturile din servicii de găzduire au scăzut cu 2,7%, iar livările au crescut cu 0,1%

Doar în al patrulea trimestru al anului 2016, veniturile din servicii de găzduire la nivel global au scăzut cu 1.9% față de aceeași perioadă a anului precedent, scăderile manifestându-se și în cazul livrărilor acestora, cu 0.6%. În conformitate cu statisticile publicate de către liderul în cercetare tehnologică Gartner Inc., în anul 2016, livrările globale în cadrul serverelor au crescut cu 0,1%, dar veniturile acestora s-au micșorat cu 2.7%.  

Din totalitatea factorilor care au produs rezultatele finale din anul 2016, se disting centrele de date la hiperscară (Facebook sau Google, spre exemplu), care au crescut și, în același timp, au dus la subsituirea semnificativă a serverelor.  – susține Jeffrey Hewitt – vicepreședinte în cercetare pentru Gartner. Companiile s-au bucurat de o creștere lentă, prin impulsionarea aplicațiilor-server dedicate virtualizării și, în unele cazuri, prin furnizorii de servicii în cloud.

Un exemplu pozitiv în domeniu îl reprezintă zona Asia/Pacific, singura regiune care a experimentat o creștere atât din perspectiva veniturilor, cât și a livrărilor, spre deosebire de zone precum America Latină, care a avut cel mai mare declin, de 12.2% în livrări și de 14.7% în venituri.

 

La nivelul companiilor, gigantul HPE (Hewlett Packard Enterprise) s-a poziționat pe primul loc pe piața furnizorilor de servere având, numai în ultimul trimestru din 2016, o creștere de 3.4 miliarde de dolari, cu o cotă de piață de 22.9% la nivel mondial. În ceea ce privește livrările pentru servere, Dell se află în top, cu o evoluție de 6.5%, ocupând 19.1% din piață. Huawei s-a bucurat, de asemenea, de cea mai mare creștere la nivelul livrărilor în ultimul trimestru din 2016, cu 64% mai mult față de aceeași perioadă din anul precedent.

Estimările veniturilor ($) la nivel mondial, pentru vendorii de servere, trimestrul IV din 2016

Sursă: Gartner.com, Martie 2017

Sursă Gartner.com, Martie 2017

Rezultatele pieței de servere pe tot parcursul anului 2016:

  • livrările de servere la nivel mondial au crescut cu 0.1%, iar profitul a scăzut cu 2.7%;
  • serverele x86 continuă să fie platformele cele mai utilizate pentru centrele de date la scară largă, construite la nivel mondial;
  • creștere a sistemelor integrate (inclusiv sisteme integrate hiperconvergente).

În 2017, se estimează o evoluție modestă la nivelul pieței, datorată în primul rând rețelelor construite de furnizorii de servicii, în timp ce companiile vor experimenta o scădere ușoară în achizițiile de unități și o creștere foarte mică la nivelul veniturilor.  – conchide Jeffrey Hewitt.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Soft Net Consulting şi Postis - parteneriat pentru a simplifica transformarea digitală a comerțului

SoftNet Consulting, cel mai mare dezvoltator de servicii IT pentru afaceri din regiunea de vest a României și Postis, primul start-up LogTech din România anunță un parteneriat strategic pentru simplificarea transformării digitale a activităților de comerț.

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratetea și eficiența informațiilor de care dispune managementul, de controlul costurilor și satisfacția clienților. Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare ș...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție îm...

Citește articolul arrow_forward