Software Weekly News – 28 Ianuarie

28 ianuarie 2022

La sfârșitul fiecărei săptămâni, Softlead adună într-un material dedicat cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional.  

Software Weekly News – 28 Ianuarie

România

 • Commons Accel a deschis înscrierile pentru cohorta cu numărul 6 a programului de accelerare, la care sunt așteptate startup-uri cu soluții inovatoare și sustenabile, pentru a putea obține eventuale investiții de capital de risc.
 • Trei studenți români au lansat o platformă pentru depistarea plagiatului - deneplagiat.ro, menită să le ofere acces studenților la o soluție prin care să-și verifice mai ușor lucrările.
 • SARMIS Capital, un fond privat de investiții înființat în România, pentru România și țările vecine, a achiziționat pachetul majoritar în Smart ID Dynamics S.A., luna una dintre cele mai importante firme de pe piața locală a automatizărilor industriale.
 • Innoship, startup-ul de tehnologie care a dezvoltat una dintre cele mai avansate platforme de management al livrărilor pentru magazinele online la nivel global, și OLX, cea mai importantă platformă de anunțuri din lume, fac echipă pentru a îmbunătăți experiența de livrare a comenzilor pentru utilizatorii platformei OLX. Parteneriatul vizează mai multe piețe din Europa, precum România, Bulgaria și Portugalia.
 • UiPath a anunțat recent un parteneriat cu platforma Coursera pentru a pune la dispoziția celor 92 de milioane de utilizatori ai platformei educaționale cursuri de automatizare.
 • Subsidiara din România a Veeam Software, producător de soluții de management și protecție a datelor, și-a schimbat acționarii, transferul acțiunilor, reprezentând 100% din capitalul social al companiei.
 • SolvIT Networks a câștigat, în calitate de unic ofertant, o licitație pentru furnizarea către Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a unui sistem informatic integrat de analiză a informațiilor, proiect care urmărește consolidarea capacității instituției în prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.
 • Startup-ul Humans.ai pătrunde pe piața din Emiratele Arabe Unite, în urma parteneriatului cu Deca4, studio de consultanță specializată în blockchain, cu sediul în Dubai.
 • InternetCorp lansează Green Start-Up, publicație destinată sustenabilității și dezvoltării durabile a afacerilor din România și Europa. Green Start-Up este un proiect bilingv, unic pe piața din România, ce va aborda teme precum ESG, mobilitate, energie și mediu dintr-o perspectivă antreprenorială.
 • Provident Financial România, lider pe segmentul serviciilor de creditare la domiciliu în Europa, a optat pentru tehnologia DRUID pentru a permite angajaților săi accesul instantaneu la datele de business și de HR, astfel încât să-și eficientizeze activitatea. De curând, compania a implementat EMA, un asistent virtual inteligent, construit pentru a valorifica puterea tehnologiei AI conversaționale.

 

Global                        

 • Google a prezentat Topics API, noua sa soluție de tip Privacy Sandbox pentru publicitatea bazată pe interesele utilizatorilor, menită să înlocuiască cookie-urile.
 • Compania-mamă a Facebook, Meta, a creat un super-computer pentru dezvoltarea de tehnologii de inteligență artificială, care să ajute în viitor firma să vâneze și să elimine automat conținutul dăunător de pe rețelele sale sociale.
 • Prin intermediul proiectului său de autentificare video recent lansat, Axis Communications face public un design de referință open source care va oferi industriei de supraveghere o metodă deschisă de autentificare și verificare video. Compania Axis va încorpora acest design în propriile sale camere.
 • QUALITANCE, companie internațională de tehnologie și inovație, fondată în România, anunță că, începând cu 20 ianuarie 2022, operațiunile vor fi conduse de către Radu Constantinescu. Cofondatorul companiei preia funcția de CEO de la Mike Parsons, care deține această poziție din 2020.
 • CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki, a făcut o serie de anunțuri legate de platforma pe care o conduce, vorbind, printre altele, de un viitor suport pentru bunurile digitale nefungibile (NFT).
 • Nouă startup-uri din zona medicală au fost acceptate la acceleratorul HealthCare Lab din Slovacia. Printre ele se numără și câteva proiecte din România. Programul este dedicat startup-urilor orientate domeniului sănătății din Europa Centrală și Sud-Est.
 • UltraVision Consult, partener strategic pentru țările din Europa Centrală și de Sud-Est al companiei Prysm Software, a anunțat că partenerul său Prysm se alătură Grupului VITAPROTECH, lider pe piața din Franța de soluții de securitate Premium.


Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate

Softlead Marketplace este o soluție de tip SaaS, dedicată business-urilor care vor să implementeze rapid un marketplace. Aplicația se poate personaliza, la cerere, în funcție de tipul business-ului, de industria din care provine și de...

Descoperă aplicația arrow_forward

Softlead este singurul marketplace cu rol de generator de lead-uri din România, peste 600 de soluții software fiind listate în cadrul platformei. 

Află mai multe

Articole IT&C similare
Softlead

De ce aplicații software are nevoie o franciză?

Conform datelor publicate de Ziarul Financiar, piaţa românească de francize s-a dez­vol­tat constant în ultimii ani, atât prin concepte create local, cât şi prin branduri internaţionale, ajungând de la 1,6 mld. euro în 2014 la 3,6 mld. euro în 2019, cu un total de 450 de...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Apivita alege Entersoft pentru a unifica activitățile de marketing, vânzări și merchandising

Creșterea și dezvoltarea companiei grecești Apivita a însemnat rezolvarea provocărilor în contextul eficienței gestionării vânzărilor, dar și oferirea unei experiențe prietenoase clienților din mediul online. Iată cum a reușit compania să răspundă noilor nevoi, prin implementarea aplicației software potrivite.- Studiu de caz -...

Citește articolul arrow_forward
Softlead

Raport GPeC E-Commerce România 2021: Cumpărături online de 6,2 miliarde de euro, în creștere cu 10% față de 2020

Potrivit estimărilor ARMO, GPeC și ale principalilor jucători din domeniu, sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aprox. 10% mai mult decât în 2020 când valoarea comerțului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro. Creșterea a fost ușor sub previziunile inițiale potrivit cărora s-ar fi așteptat o...

Citește articolul arrow_forward