Softlead Weekly News - 24 mai 2024

24 mai 2024 24 mai 2024

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead. 

Softlead Weekly News - 24 mai 2024

📍Noutăți IT din România 

  1. ZITEC & NOD (Network One Distribution) anunță un webinar dedicat beneficiilor migrării în cloud și modului în care aplicațiile software se pot pregăti pentru integrarea cu tehnologii AI.
  2. STS construiește un centru de date pentru Ministerul Justiției. Licitația a fost câștigată de o companie din Sibiu (Con-A Operations Sibiu) pentru aproape 28 de milioane de lei.
  3. FreyaPos lansează o inițiativă de sprijinire a micilor retaileri din România prin care oferă 100 de licențe gratuite.
  4. Senior Software are în portofoliu peste 150 de clienți din domeniul prodicției, una dintre cele mai recente implementări fiind o soluție dedicată managementului fabricii Torockoi, producătoare de brânzeturi.
  5. Pluria a preluat start-up-ul Bili, o soluție dedicată vizualizării meniurilor din restaurante și plasării comenzilor. 
  6. Vodafone, Trencadis și Metaminds s-au înscris la licitația organizată de ANPIS pentru dezvoltarea Sistemului Național Integrat de Asistență Socială – SNIAS.
  7. S-a lansat aplicația de travel România Atractivă.
  8. SoftOne lansează SHOPRANOS, o nouă platforma eCommerce B2B, în România.
  9. Flaminjoy și Ipsos lansează soluția inovatoare dedicată cercetării de piață și verificării potențialului influencerilor și comunităților lor.
  10. FORT, companie de securitate cibernetică, parte a Bittnet Group, s-a listat astăzi pe piața AeRO a Bursei de Valori București, sub simbolul bursier 4RT.
  11. Matricia: 10 tipuri de procese utile în companiile de producție care pot fi automatizate cu soluția software Laserfiche.
  12. Peste 400 de manageri IT au participat la CIO Council Cybersecurity FORUM.
  13. Instant Factoring intră pe piața din Spania. Capitalul de start pentru penetrarea pieței din Spania este de 1.5 milioane de euro.
  14. Bucharest Tech Week aduce în prim plan speakeri mondiali de elită la cele 5 summit-uri de business.

🎯 Cerința software (Lead-ul) a săptămânii   

O companie cu peste 280 de angajați și cu o cifră de afaceri de 96.5 milioane de euro solicită prin Softlead oferte pentru digitalizarea call center-ului. Clientul dorește integrarea cu centrala telefonică IP tip Cisco ISR C1111-4P, Servicii de voce, e-mail, SMS, web chat, WhatsApp, social media, ERP și CRM. 

Cod lead: #GQ4I

Află mai multe detalii despre lista de funcționalități necesară: https://softlead.ro/leaduri/call-center/administratie-publica/GQ4I 

🏆 Aplicația software a săptămânii: eSignAnywhere (NAMIRIAL)

eSignAnywhere este platforma de semnare care ofera posibilitatea de a genera fluxuri simple sau complexe de semnare (unul sau mai multe documente care sunt trimise secvential si/sau in paralel catre una sau mai multe persoane); in plus, platforma ofera suport pentru semnaturi electronice simple, avansate si calificate in asa fel incat puteti digitaliza/dematerializa orice flux de semnare din cadrul organizatiei dumneavoastra. 

🌎 Noutăți IT - Internațional

  1. SAS anunță un parteneriat cu Amazon Web Services pentru furnizarea de servicii găzduite și gestionate.
  2. UiPath se integrează cu Microsoft Pilot pentru Microsoft 365.
  3. Google a investit peste 2 milioane de dolari într-un institut IT din Bulgaria.
  4. Logitech anunță lansarea a două noi produse pentru companii: MeetUp 2, un video bar USB de conferință echipat cu inteligență artificială și Room Booking, un instrument software performant pentru acces la distanță, rezervare de săli de conferință, informații despre utilizare și automatizări pentru a simplifica gestionarea spațiului și a dispozitivelor prin Logitech Sync.
  5. UiPath investește 35 de milioane de dolari într-un start-up franțuzesc de AI.
  6. ChatGPT va folosi conținutul Reddit în răspunsuri.

Ai o informație utilă, dar de care noi nu am auzit? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected]  

Cauți o aplicație software?

Completează formularul și vei fi contactat de unul din consultanții noștri!